search
'The Talented Mr. Ripley' wordt serie met Andrew Scott (Sherlock)
Series / Nieuws

'The Talented Mr. Ripley' wordt serie met Andrew Scott (Sherlock)

Matt Damon speelde in 1999 de rol van Tom Ripley in de uiterst succesvolle verfilming van Anthony Minghella.

Andrew Scott, bekend om zijn rollen in de series Sherlock en Fleabag, zal de hoofdrol spelen van crimineel, oplichter en seriemoordenaar Tom Ripley in de nieuwe Showtime-serie gebaseerd op de vijf boeken van Patricia Highsmith.

Schrijver-regisseur Steven Zaillian begeleidt het project, dat direct het groene licht heeft gekregen voor acht afleveringen. Zaillian zal de scenario's schrijven van het volledige eerste seizoen, waarin we zien hoe het hoofdpersonage in de jaren '60 van New York naar Italiƫ reist nadat hij wordt ingehuurd door een rijke man om diens zoon op te sporen.

Een populair personage in Hollywood
Het personage van Tom Ripley hebben we eerder in drie Hollywood-films gezien. De meest bekende is zonder twijfel het door Anthony Minghella geregisseerde The Talented Mr. Ripley, waarin Jude Law, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett en Matt Damon de hoofdrollen spelen. Die film was goed voor wel vijf Oscarnominaties. Daarna volgden de minder succesvolle films Ripley's Game (met John Malkovich als Ripley) en Ripley Under Ground (met Barry Pepper als Ripley).

Garrett Basch, Guymon Casady, Ben Forkner, Sharon Levy en Philipp Keel zullen de serie produceren voor Showtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen