search
'The Big Bang Theory' spin-off 'Young Sheldon' doet het goed! (Dvd)
Series / Blu-ray Review

'The Big Bang Theory' spin-off 'Young Sheldon' doet het goed! (Dvd)

Jim Parsons Sheldon Cooper in zijn jonge jaren.

Bedacht door: Chuck Lorre | Steven Molaro | Cast: Iain Armitage (Sheldon Cooper), Zoe Perry (Mary Cooper), Lance Barber (George Cooper Sr.), Montana Jordan (George "Georgie" Cooper Jr.), Jim Parsons (stem volwassen Sheldon Cooper), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zenders: CBS

Na maar liefst 279 afleveringen gedurende 12 seizoenen kwam mei 2019 een einde aan de geliefde successerie The Big Bang Theory. Maar al voor het einde werd er ingezet op de toekomst met de prequel spin-off serie Young Sheldon. Hierin staat logischerwijs de jonge Sheldon Cooper centraal, de rol van Jim Parsons in de moederserie. Opnieuw trokken de 22 afleveringen veel bekijks op tv-zender CBS.

Onlangs verscheen via Warner Bros. Home Entertainment het debuutseizoen op Dvd. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.



De aftrap van deze prequel spin-offserie drijft het negenjarige betwetertje drijft zijn familie, klasgenoten en leraren tot wanhoop met zijn eigenwijze gedrag. Tot overmaat van ramp is zijn familie al net zo prettig gestoord.



Uitgave: Young Sheldon- Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 22 x gem. 20 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888232828 | Release: augustus 2019 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de keepcase staan per disc de titels aangegeven. Ook de extra's staan duidelijk opgesomd. Nette uitgave!

De meeste mensen zullen genoegen nemen met een Dvd-uitgave van deze komedieserie. Er zijn doorlopend grappen en grollen en de beeldkwaliteit doet er dan toch iets minder toe. Desondanks pakt deze in 'standard definition' prima uit met voldoende kleurrijke en heldere beelden. Echt storende zaken zijn er niet te zien. De geluidstrack is er vooral voor de dialoog, al is deze voldoende surround via de Dolby Digital 5.1-track.

Bonusmateriaal
Veel bonusmaterialen staan er niet op de twee schijven met elk elf afleveringen. In het tien minuten durende Young Sheldon: An Origin Story wordt er stilgestaan bij de serie, met veel quotes en beelden. Ook regisseur Jon Favreau is aanwezig, aangezien hij de eerste aflevering regisseerde. In het korte Sibling Revelry wordt er gekeken naar de drie belangrijkste jonge acteurs.

Seizoen 3 al onderweg!
Verleden jaar startte op CBS al het tweede seizoen van Young Sheldon en de zender verlengde de serie al met een derde en vierde seizoen. Seizoen drie staart toevallig vandaag op de Amerikaanse televisie! Deze rondt waarschijnlijk af in mei 2020.

Lees ook: 'Young Sheldon' krijgt nog eens 2 seizoenen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen