Dit was de rol van de negende Doctor in special 'Doctor Who'

De rol van de negende Doctor in special Doctor Who

Nieuws over de special van enige tijd geleden.

Jim Pedd, 30 september 2019 om 08:11

Er zijn een paar afleveringen van BBC-serie Doctor Who die je niet snel zal vergeten als fan. Een daarvan is The Day of the Doctor, een special die uitkwam ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de franchise. Helaas ontbrak daar een persoon in: de negende Doctor, gespeeld door Christopher Eccleston.
Het heeft lang geduurd, maar vandaag horen we van Screen Rant hoe Eccleston in het oorspronkelijke plan voor de special een rol zou hebben gekregen. Die blijkt heel erg groot te zijn geweest.

Lees ook: Bijna kwam er een geweldige 'Doctor Who'-re√ľnie

De War Doctor
Toen de serie weer verder ging, zagen we de negende Doctor, eentje die nogal getraumatiseerd bleek te zijn door gebeurtenissen in het verleden. Volgens Screen Rant zat het verschil ook hierin. Fans kregen de War Doctor te zien in de special, gespeeld door John Hurt. Maar nu blijkt dat de negende Doctor eigenlijk die rol had moeten hebben.

Lees ook: Komen klassieke schurken terug in 'Doctor Who' seizoen 12?

In de special hadden we te zien gekregen dat de negende Doctor om moet gaan met een nieuw lijf, maar zien we ook hoe hij zich verhoudt tot andere doctoren zonder dat hij Rose Tyler kent. Dat is interessant, want het had ook gevolgen voor the Moment, dat zo belangrijk was in de aflevering.

Lees meer over: Doctor Who, Christopher Eccleston, BBC

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws