search
BBC verzoekt gelekte scenario's 'Doctor Who' niet te verspreiden
Series / Nieuws

BBC verzoekt gelekte scenario's 'Doctor Who' niet te verspreiden

Er zijn vijf scenario's gelekt, of die niet verspreid kunnen worden.

De afgelopen dagen zijn de scenario's vijf afleveringen van het achtste seizoen van BBC-serie Doctor Who gelekt. De zender verzoekt websites en fans die de scenario's gelezen hebben om geen spoilers te geven.


Naar verluidt lekten de scripts nadat ze naar het Latin America hoofdkwartier van BBC Worldwide in Miami gestuurd werden, voor vertaling. Tussen de gelekte scenario's zat de eerste van het nieuwe seizoen, Deep Breath, dat geschreven is door Steven Moffat. De aflevering is geregisseerd door Ben Wheatley.

Hieronder kun je het officiële statement van BBC Worldwide lezen.

BBC Worldwide onderzoekt op dit moment een veiligheidsprobleem rond het achtste seizoen van Doctor Who, nadat nog niet afgemaakt materiaal vrijgegeven si voor het grote publiek. We vinden dit bijzonder jammer en maken onze excuses aan de fans van de serie, de BBC en de cast en crew, die hard gewerkt hebben aan de nieuwe afleveringen.

We zouden iedereen die beschikt over dit materiaal willen verzoeken het niet te delen met het bredere publiek, zodat iedereen van de serie kan genieten zodra deze uitkomt. We weten maar al te goed dat Doctor Who fans de beste van de wereld zijn en danken hen voor hun hulp hierbij en hun loyaliteit."


Het achtste seizoen van Doctor Who gaat op 23 augustus van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen