Regisseur: "Laatste seizoen 'Game of Thrones' is overhaast gemaakt"

Laatste seizoen Game of Thrones overhaast

Het is allemaal iets te snel gegaan.

Jim Pedd, 16 oktober 2019 om 08:11

Het laatste seizoen van HBO-serie Game of Thrones liet zien hoe makkelijk je fans tegen je in het harnas kan jagen. Regisseur Neil Marshall, die enkel van de best ontvangen afleveringen maakte, schaart zich aan de kant van teleurgestelde fans die vonden dat het laatste seizoen van hun geliefde serie overhaast voelde.
De filmmaker vertelt dat, als hij de kans had gehad, hij meer gebruik had gemaakt van zijn kennis en ervaringen uit het verleden om de afleveringen anders te maken. “Het is heel moeilijk om tegen die twee mannen [showrunners David Benioff en D.B. Weiss] in te gaan, omdat ze geniaal zijn en echt geweldig werk verricht hebben,” aldus Marshall tijdens een interview met Metro. ”Het is onvermijdelijk, maar ik had een andere aanpak gehanteerd voor de regie. Een van de beste ervaringen die ik had met het maken van de afleveringen, is dat ze open stonden voor mijn ideeën, mijn visie op de gevechten en hoe die werken.”

Lees ook: 'Game of Thrones' had oorspronkelijk véél meer seizoenen

Te overhaast
Marshall vertelde vervolgens dat hij de technische kanten van het achtste seizoen sterk vindt, maar het probleem ligt in hoe de laatste puzzelstukken in elkaar zijn gelegd. “Ik ben het eigenlijk wel eens met de kritiek dat het overhaast voelde. Iedereen kwam uiteindelijk terecht waar ze terecht moesten komen, maar dat ging wat snel.”

Lees ook: Kit Harington: "Game of Thrones heeft een prima einde!"

En dus is de regisseur het wel eens met fans die kritisch waren op de pogingen van de showrunners en HBO om de serie tot een bevredigend einde te brengen.

Bron: Metro

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Neil Marshall, David Benioff, DB Weiss

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws