'Game of Thrones' had oorspronkelijk véél meer seizoenen

'GOT' had oorspronkelijk véél meer seizoenen

Schrijver George R.R. Martin lijkt toch niet helemaal tevreden te zijn...

Geoffrey Ketels, 5 oktober 2019 om 18:09

George R.R. Martin heeft een toch wel verrassende uitspraak gedaan. Hij is namelijk van mening dat de serie Game of Thrones in totaal 13 seizoenen had moeten krijgen om trouw te kunnen blijven aan de boeken. De HBO-reeks ging van start in het jaar 2011. Eerder dit jaar verscheen het achtste en laatste deel uit de reeks, maar die kwam volgens George R.R. Martin dus duidelijk (veel) te vroeg.
De eerste seizoenen van Game of Thrones bestonden telkens uit 10 afleveringen. Het moet gezegd dat de eerste seizoenen ook telkens vrij goed aanleunden bij de boeken die als inspiratie voor de seizoenen dienst moesten doen. Echter ging de reeks in première toen Martin het vijfde boek had uitgebracht. Vervolgens nam de schrijver ruimschoots zijn tijd om de verhaallijn verder te zetten en dat had ook zo haar invloed op de HBO-serie. Het voelde voor een geruime tijd dan ook aan alsof de televisieserie haar tijd nam om de boeken niet voorbij te steken.

Lees ook: Maisie Williams schaamde zich voor haar lichaam door personage in 'Game of Thrones'

Meer tijd nodig
Ondanks het feit dat de eerste seizoenen dus telkens uit 10 afleveringen bestonden kwam daar verandering in toen seizoen 7 verscheen. Plots bestond de reeks nog maar uit 7 afleveringen en in het achtste seizoen werden dat er zelfs nog maar 6. Heel wat fans gaven aan dat ze vonden dat de serie meer tijd nodig had om echt goed uit de verf te komen en vooral een mooi einde te krijgen. Het lijkt er nu naar uit te zien dat George R.R. Martin dezelfde mening is toegedaan.

In een recent interview liet George R.R. Martin zich ontglippen dat hij vond dat de HBO-serie niet helemaal trouw is gebleven aan de oorspronkelijke verhaallijnen. Opmerkelijk, mochten ze dat wel hebben gedaan, dan moesten er zeker nog 5 extra seizoenen verschijnen, aldus de schrijver. Hij benadrukte tot slot ook nog dat series die zijn gebaseerd op boeken in de praktijk vaak niet zo eenvoudig te realiseren zijn als mensen denken.

"Ik heb mijn creatieve visie als schrijver, maar het productieteam van de televisieserie van Game of Thrones heeft die uiteraard ook. Als deze beide visies niet overeenkomen kan dat voor problemen zorgen".

Tot slot liet de schrijver nog optekenen dat hij het jammer vindt dat de reeks na amper 8 seizoenen al ten einde is gekomen. Hij had graag nog heel wat meer gezien. Inmiddels heeft HBO wel reeds aangekondigd dat er verschillende spinoffs in de maak zijn. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat HBO nog (lang?) niet klaar is met de wereld die George R.R. Martin heeft gecreëerd.

Lees ook: Kit Harington: "Game of Thrones heeft een prima einde!"

Bron: Screenrant.com

Lees meer over: Game of Thrones, serie, HBO

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws