Disney+ geeft bijna al zijn geld uit aan Star Wars en Marvel!

En maakt enkele van de duurste series ooit.

Jim Pedd, 18 oktober 2019 10:18

Disney+ is over een kleine maand officieel te gebruiken; dan is de proefperiode voorbij en kan de boel van start. Men begint met live-action serie The Mandalorian, maar er wordt ook volop gewerkt aan Marvel-series. De eerste daarvan is Hawkeye, waarvan we nu horen hoe duur die zal zijn.
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter was Disney-baas Bob Iger duidelijk over het idee achter de series die gemaakt worden. Ze moeten fantastisch worden en daar gaat simpelweg een flinke duit in zitten. Er is volgens hem maar één manier om het te doen en dat is door er flink geld in te pompen.

Lees ook: Kate Bishop lijkt gevonden voor Marvels 'Hawkeye'!

Peperdure series
The Mandalorian kostte naar schatting rond de 15 miljoen dollar per aflevering. Met een totaal van acht afleveringen, is dat dus 120 miljoen dollar. Maar de Marvel-series worden voor 25 miljoen dollar per aflevering gemaakt, waarmee de kosten van Hawkeye dus uitkomen op een vrij ongelofelijke 200 miljoen dollar.

Hoe Marvel dat geld uit gaat geven straks is bepaald niet duidelijk. Het moet een epische serie worden, dat is duidelijk. Wel weten we daardoor dat dit jaar 500 miljoen dollar in de Marvel-series gaat zitten. Met 120 miljoen dollar voor The Mandalorian, blijft er slechts 380 miljoen dollar over voor ander materiaal.

Bron: THR

Lees meer over: The Mandalorian, Disney Plus, Star Wars, Franchise, Hawkeye

Populair nieuws