search

Ons nieuws van vrijdag 18 oktober 2019

Klassieke stripreeks 'Bone' wordt Netflix-serie
Series / Nieuws

Klassieke stripreeks 'Bone' wordt Netflix-serie

In 2016 werd al eens een poging gedaan om de strip van Jeff Smith te verfilmen.

Netflix heeft de rechten bemachtigd van Jeff Smiths veelgeprezen graphic novel-reeks Bone. Ze hebben dit gedaan om de bestseller om te toveren tot een animatieserie.

De strip gaat over de neefjes Bone; de onverschrokken Fone Bone, de sluwe Phoney Bone en de goedzakkerige Smiley Bone. Samen belanden ze in een enorme vallei, waarin ze tijdens hun avonturen te maken krijgen met vriendelijke, maar ook angstaanjagende schepsels.

De stripreeks Bone werd uitgebracht tussen 1991 en 2004. Daarna werden deze strips gebundeld tot een graphic novel die uit negen delen bestaat. Alleen al in Noord-Amerika werden hier acht miljoen exemplaren van verkocht.

Eerdere pogingen liepen stuk
Auteur Smith gaf de volgende reactie op het nieuws:

"Ik heb heel lang moeten wachten op dit nieuws. Netflix is het perfecte onderkomen voor Bone. Fans van de boeken zullen het met me eens zijn dat we alleen alle hoofdstukken van het boek als een animatieserie kunnen verfilmen. Het team van Netflix begrijpt Bone en doet er alles aan om er iets speciaals van te maken."

In 2016 probeerde Warner Bros. Pictures al eens een filmversie van de grond te krijgen. Deze zou geregisseerd worden door Mark Osborne (Kung Fu Panda, maar dat feestje ging uiteindelijk niet door.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix is bezorgd over de concurrentie met 'traditionele' TV
Series / Streaming-diensten

Netflix is bezorgd over de concurrentie met 'traditionele' TV

De grootste concurrent voor Netflix is volgens de streamingdienst de lineaire TV...

Nadat gisteren bekend raakte dat Netflix het voorbije kwartaal een mooie winst had weten te realiseren heeft ze vandaag ook nog eens gereageerd op de aankomende concurrentie van onder meer Apple TV+ en Disney+. In een reactie liet Netflix optekenen een "bescheiden tegenwind" te verwachten op korte termijn.

Dat de introductie van de drie nieuwe streamingdiensten Disney+, Apple TV+ en ook HBO Max zo hun impact zullen hebben op de markt valt uiteraard niet te ontkennen. Toch is Netflix van mening dat er hierdoor slechts een "bescheiden tegenwind" zal ontstaan. Aan de hand van het kwartaalverslag voor aandeelhouders welke gisteren bekend werd gemaakt kon volgens Netflix ook worden geconcludeerd dat er nog meer dan voldoende ruimte is voor groei.

"Van de totale televisie-schermtijd in de Verenigde Staten gaat er nog geen tien procent naar Netflix. Van de mobiele schermtijd zelfs nog een flink stuk minder. Veel mensen focussen zich enorm op de strijd die zal losbarsten tussen de verschillende streamingdiensten zonder te beseffen dat deze concurrentie eigenlijk al jaren duurt. Reeds vele jaren nemen we het op dat vlak namelijk reeds op tegen partijen als Amazon en Youtube. Bovendien is er ook nog de concurrentie van de lineaire TV."

Veel lawaai
Netflix is van mening dat de lancering van de nieuwe streamingdiensten vooral veel lawaai zal opleveren. "Toch blijven we allemaal klein ten opzichte van lineaire TV. Eigenlijk is dat dan ook voor elke streamingdienst de belangrijkste concurrentie", aldus Netflix. Finaal gaf Netflix nog mee dat ze inderdaad verwacht dat er op korte termijn een stagnering of zelfs een terugval van groei waarneembaar zal zijn, maar dat er over de lange(re) termijn nog veel ruimte is om verder te kunnen groeien.

Disney+ is op moment van schrijven reeds gratis te proberen in Nederland en wordt volledig gelanceerd op 11 november. Ook Apple TV+ zal rond deze periode op de markt verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Baby' seizoen 2!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Baby' seizoen 2!

De reeks is enigszins ophefmakend, maar wel behoorlijk populair...

De serie Baby was lange tijd één van de meest veelbelovende nieuwe series op de streamingdienst van Netflix. Ondanks het feit dat het eerste seizoen ook behoorlijk wat ophef veroorzaakte is het toch zo dat velen vol ongeduld zaten te wachten op het tweede seizoen. Voor de fans van de reeks is er nu goed nieuws, want vanaf vandaag, vrijdag 18 oktober 2019 is ook het tweede seizoen te bekijken op Netflix.

De belangrijkste ingrediënten voor de serie Baby zullen bij velen bekend in de oren klinken. Een privéschool, een luxueus leventje en een stel knappe tieners zijn namelijk de kern van het verhaal dat Baby de wereld instuurt. Toch weet deze reeks zich op één vlak te onderscheiden ten opzichte van andere toppers als Gossip Girl en Riverdale. Het is namelijk zo dat het verhaal van Baby grotendeels is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Prostitutie
Het verhaal van Baby gaat over twee scholieren die in Paroli wonen. Dit is één van de rijkste buurten van de Italiaanse hoofdstad. Omdat ze er graag een luxueuze levensstijl op na willen houden hebben ze er voor gekozen om aan het werk te gaan als prostituee. Langzaam maar zeker worden de twee dames de onderwereld ingezogen waardoor ze worden geconfronteerd met heel wat heftige gevolgen. De serie Baby is geïnspireerd op Baby Squillo, een schandaal welke zich heeft afgespeeld in de jaren 2013 en 2014.

Het schandaal waar Baby op is gebaseerd speelde zich eveneens af in Rome. Twee meiden van respectievelijk 13 en 15 jaar oud besloten toen om in de prostitutie te gaan. Dit met als belangrijkste doel om zo snel mogelijk geld te verdienen. Dat lukte ook. Door gewoon in Google 'easy money' in te geven kwamen ze in contact met twee heren die hen daar wel bij wilden helpen. Uiteindelijk zou één van de twee de pooier van de jonge dames worden.

Ophef, maar ook veel positieve reacties
Sinds de lancering van het eerste seizoen kon Baby rekenen op heel wat positieve reacties, maar er is ook ophef over de reeks ontstaan. Op gespecialiseerde websites lopen de scores ook danig uiteen. Zo is er op IMDB een actuele score terug te vinden van 6,8/10 terwijl op Rotten Tomatoes een score wordt aangegeven van 80 procent voor de Average Tomatometer.

Ben jij een fan van de serie Baby en heb je in spanning afgewacht tot het tweede seizoen zou verschijnen? Dat wachten is nu voorbij, want het tweede seizoen is vanaf vandaag, vrijdag 18 oktober 2019 te bekijken op Netflix! Voor wie nog even een voorsmaakje wil is hieronder ook de trailer van de reeks te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers 'The Walking Dead' zijn dramatisch laag
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'The Walking Dead' zijn dramatisch laag

De kijkcijfers zijn nog minder goed dan eerst.

Het lijkt onderhand een sport te worden om te kijken hoe slecht het gesteld is met de kijkcijfers van The Walking Dead. Ondanks de pogingen van showrunner Angela Kang om de boel op te frissen, trekken kijkers langzaamaan weg van de zombieserie die nu aan zijn tiende seizoen bezig is.

De tweede aflevering van dit seizoen, We Are the End of the World, werd door slechts 3,47 miljoen mensen bekeken. Daarmee was het ook voor het eerst in tijden niet de best bekeken kabelserie gisteravond. Vergeleken met vorig seizoen is zo'n 30 procent van de kijkers gestopt met het volgen van de overlevingsstrijd.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead' dramatischer dan ooit

Enigszins te relativeren
De dramatische kijkcijfers zijn wel enigszins te relativeren. De serie is namelijk ook 48 uur voordat de afleveringen te zien zijn op televisie, ook te streamen op AMC Premiere. Daar zou de serie het nog helemaal prima doen, waarmee je dus ook kan stellen dat het kabelmodel zoals we dat nu kennen gewoon niet meer werkt.

Lees ook: 'The Walking Dead'-serie rond één overlevende in de maak

Hoe dan ook zijn live-uitzendingen een belangrijk onderdeel van het verdienmodel van dit soort zenders, al helpen streamingdiensten waar kleine bedragen voor betaald moeten worden natuurlijk behoorlijk bij het veiligstellen van inkomsten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een hevig verliefde David Harbour (Stranger Things) gespot in New York
Series / Celebrity

Een hevig verliefde David Harbour (Stranger Things) gespot in New York

De twee werden ook vorige zomer al verschillende keren samen gezien...

Bestond er nog enige twijfel over een romance tussen David Harbour (Stranger Things) en Lily Allen? Dan is die twijfel nu voor eens en altijd weggenomen. Het kersverse koppel werd namelijk al zoenend gespot in New York!

Eerder raakte reeds bekend dat de 34-jarige Britse zangeres Lily Allen naar New York was afgereisd om er Harbour te vergezellen die het voorbije weekend Saturday Night Live moest presenteren. De acteur en zangeres werden tijdens een uitstap op zondagmorgen niet alleen al zoenend, maar ook knuffelend en handjes vasthoudend gespot door verschillende media. Het is niet voor het eerst dat de geruchtenmolen rond het liefdesleven van Harbour en Allen op volle toeren draait. De voorbije zomer werden de twee immers reeds verschillende keren samen gespot.

Stranger Things
David Harbour is natuurlijk in het bijzonder bekend omwille van zijn rol als Jim Hopper in de razend populaire reeks Stranger Things. Tot april had de acteur een relatie met Alison Sudol. Zij is op haar beurt bekend van haar optreden in Fantastic Beasts.

In het verleden was Harbour ook al samen met actrice Julia Stiles en was hij zelfs gedurende een bepaalde periode verloofd met Maria Thayer. Lily was op haar beurt eerder vier jaar getrouwd (tussen 2011 & 2015) met Sam Cooper. De twee hebben tot dusver nog niet zelf gereageerd op de geruchten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ geeft bijna al zijn geld uit aan Star Wars en Marvel!
Series / Nieuws

Disney+ geeft bijna al zijn geld uit aan Star Wars en Marvel!

En maakt enkele van de duurste series ooit.

Disney+ is over een kleine maand officieel te gebruiken; dan is de proefperiode voorbij en kan de boel van start. Men begint met live-action serie The Mandalorian, maar er wordt ook volop gewerkt aan Marvel-series. De eerste daarvan is Hawkeye, waarvan we nu horen hoe duur die zal zijn.

Tijdens een interview met The Hollywood Reporter was Disney-baas Bob Iger duidelijk over het idee achter de series die gemaakt worden. Ze moeten fantastisch worden en daar gaat simpelweg een flinke duit in zitten. Er is volgens hem maar één manier om het te doen en dat is door er flink geld in te pompen.

Lees ook: Kate Bishop lijkt gevonden voor Marvels 'Hawkeye'!

Peperdure series
The Mandalorian kostte naar schatting rond de 15 miljoen dollar per aflevering. Met een totaal van acht afleveringen, is dat dus 120 miljoen dollar. Maar de Marvel-series worden voor 25 miljoen dollar per aflevering gemaakt, waarmee de kosten van Hawkeye dus uitkomen op een vrij ongelofelijke 200 miljoen dollar.

Hoe Marvel dat geld uit gaat geven straks is bepaald niet duidelijk. Het moet een epische serie worden, dat is duidelijk. Wel weten we daardoor dat dit jaar 500 miljoen dollar in de Marvel-series gaat zitten. Met 120 miljoen dollar voor The Mandalorian, blijft er slechts 380 miljoen dollar over voor ander materiaal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grote schurk van megacrossover Crisis on Infinite Earths onthuld!
Series / Foto's

De grote schurk van megacrossover Crisis on Infinite Earths onthuld!

Waar nemen Barry Allen en de rest het tegen op?

Het Arrowverse komt over een paar weken bij elkaar in een van de grootste crossovers ooit op televisie. Maar liefst zes series komen bij elkaar, aangevuld door tal van gastseries. Dat allemaal voor de Crisis on Infinite Earths, de grootste crossover van het fictieve serieuniversum tot nu toe.

Vandaag is er een foto vrijgegeven die de grote schurk van de crossover onthuld. Op een eerste beeld zien we LaMonica Garrett als de Anti-Monitor. Daarnaast speelt Garrett ook de rol van de heldhaftige Monitor. Die arriveerde al meermaals in het Arrowverse vorig jaar om duidelijk te maken dat dit evenement eraan zat te komen.



Barry Allen moet dood
Duidelijk is dat Barry Allen dood zal moeten gaan. Het personage redt daarmee miljarden levens op meerdere Aardes en zal dan ook herinnerd worden als de held die hij is. Maar natuurlijk moet iedereen straks proberen dat feit tegen te houden. Daarom reisde Barry ook al naar de dag na zijn dood, om uit te zoeken wat er precies gaat gebeuren.

Lees ook: The Flash gaat dood in Crisis on Infinite Earths

De Anti-Monitor is het exacte tegengestelde van… ja, je raadt het al, de Monitor. Als de een sterker wordt, verliest de ander kracht. Dus kunnen ze ook niet vechten met elkaar. In december en januari is de crossover te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 'What We Do in the Shadows' komt eraan!
Series / Nieuws

Seizoen 2 'What We Do in the Shadows' komt eraan!

Er wordt druk gewerkt aan een tweede reeks.

De opnames van het tweede seizoen van FX-serie What We Do in the Shadows zijn van start. De serie werd eerder dit jaar gelanceerd en met succes. Het is dus bepaald niet verrassend dat er nog een reeks aan zit te komen, die vermoedelijk volgend jaar te zien zal zijn.

Op zijn Twitter-account maakt Harvey Guillen, een van de hoofdrolspelers, bekend dat de opnames van start zijn gegaan. Daarmee zijn meteen heel wat fans blij, want er wordt dolenthousiast gereageerd op het bericht.

Lees ook: Mooi! 'What We Do in the Shadows' krijgt 2e seizoen

Tweede seizoen
De serie is een van de meest amusante komedies op televisie van dit moment. Een van de gaafste momenten was een scène waarin enkele van de bekendste vampiers van de filmgeschiedenis ten tonele verschenen, waaronder Blade. Kortom: er staat in de toekomst heel wat lolligs te wachten.

What We Do in the Shadows is gebaseerd op een gelijknamige film en wordt gemaakt door de zender FX.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazons 'The Boys' krijgt nieuw teamlid
Series / Nieuws

Amazons 'The Boys' krijgt nieuw teamlid

De serie vindt nu alweer nieuwe helden.

Amazon-serie The Boys was al meteen een succes. En dus werd er snel een tweede seizoen besteld, dat nu opgenomen wordt. Dankzij setfoto's weten we nu ongeveer hoe het eruit komt te zien met het nieuwe team van The Seven. Dat moet namelijk opnieuw aangevuld worden.

Het eerste seizoen was behoorlijk dodelijk voor The Seven, de superhelden die behoorlijk controversieel bleken te zijn. Zo kwamen Translucent, The Deep en vermoedelijk A-Train allemaal om het leven en die teamleden moeten dus vervangen worden. Setfoto's laten zien dat een van de nieuwe teamleden een vrouw met zwart-rood kostuum wordt.

Lees ook: Bloederige beelden Amazon-hitserie 'The Boys' S2

The Boys
De serie The Boys speelt zich af in een wereld waarin superhelden verantwoordelijk zijn voor heel wat gruwelen. Die worden allemaal verborgen gehouden, omdat de helden bij het publiek enorm populair zijn. Billy Bitcher rekruteert The Boys, om hen neer te halen en aan de wereld te laten zien dat de helden echt een stuk minder stoer zijn dan iedereen denkt.

Lees ook: Superhelden-serie 'The Boys' is een megahit voor Amazon!

De serie is te streamen op Amazon Prime en krijgt vermoedelijk begin volgend jaar al dit tweede seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.