Bijna was de 'Rogue One'-serie geschrapt

Het scheelde niet veel, of hij ging helemaal niet door.

Jim Pedd, 17-10-2019 18:34

Voordat besloten werd om Tony Gilroy de leiding te geven over de Rogue One-prequelserie voor Disney+, werd overwogen er helemaal een punt achter te zetten. De serie zou zelfs een paar weken helemaal geen ontwikkeling hebben doorgemaakt en alle schrijvers waren even naar huis gestuurd.
Dat schrijft journalist Steven Weintraub, die als hoofdredacteur actief is voor de site Collider, op Twitter. Volgens Weintraub kwam de boel een hele tijd stil te liggen en werd iedereen die aan de serie aan het werken was naar huis gestuurd. "Ik hoorde dat de scripts niet goed genoeg waren," aldus Weintraub.

Lees ook: Star Wars 'Rogue One'-serie vindt schrijver en regisseur!

Tony Gilroy
De spionageserie wordt gebaseerd op de film Rogue One. Daarmee ging het ook een tijdlang niet goed; regisseur Gareth Edwards kreeg het niet voor elkaar een topfilm te maken en werd naar huis gestuurd. In plaats daarvan ging Tony Gilroy aan de slag. Nu mag hij het weer overnemen en gaat hij de serie het rechte pad op krijgen.

De show draait om Cassian Andor en K-2SO die missies ondernemen voor de Rebellen. Zij doen dat tegen een gevaarlijk en meedogenloos Keizerrijk.

Lees ook: 'Rogue One'-prequel rond Cassian Andor volgend jaar opgenomen

Bron: Steven Weintraub

Lees meer over: Rogue One, Lucasfilm, Star Wars, Tony Gilroy

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in