search

Ons nieuws van donderdag 17 oktober 2019

Netflix gaat het moeilijker krijgen door Disney+ en Apple TV+
Series / Streaming-diensten

Netflix gaat het moeilijker krijgen door Disney+ en Apple TV+

Het voorbije kwartaal was (opvallend) positief voor Netflix...

Netflix heeft er een prima kwartaal opzitten. Ze zag haar omzet tijdens het voorbije kwartaal dan ook toenemen met zomaar even 31 procent. De omzet steeg dan ook tot een totaalbedrag van 5,2 miljard dollar. Ook de opbrengst per gebruiker nam toe, namelijk met ongeveer 9 procent. Uiteindelijk leverden al deze cijfers een winst op van een slordige 665 miljoen dollar.

Ondanks het feit dat bovenstaande voor de streamingdienst natuurlijk uitstekend nieuws is, is het wel zo dat het aantal nieuwe gebruikers in de Verenigde Staten minder sterk is toegenomen dan verwacht. Het ging namelijk "slechts" om iets minder dan een half miljoen. Dat deze verwachting niet is ingelost is volgens Netflix vooral te wijten aan het feit dat ze een prijsverhoging heeft doorgevoerd eerder dit jaar.

Stranger Things
Dat de schade voor Netflix uiteindelijk tot dusver relatief beperkt is gebleven is volgens experts vooral te wijten aan het overdonderende succes van Stranger Things. Deze serie werd dan ook door niet minder dan 64 miljoen mensen wereldwijd bekeken. Internationaal gezien zag Netflix haar aantal abonnees toenemen met 6,3 miljoen. Dit in vergelijking met de 5,1 miljoen nieuwe gebruikers een jaar geleden. Het totaal aantal gebruikers van Netflix bedraagt op moment van schrijven 158 miljoen.

Streaming Wars
Voor Netflix was het voorbije kwartaal wellicht het laatste kwartaal van kalmte. Dit heeft veel te maken met het feit dat zowel Apple als Disney dit kwartaal de markt betreden met hun eigen streamingdienst. Netflix heeft in een recent interview aangegeven te erkennen dat er sprake is van een toenemende concurrente op de streamingmarkt, maar stelt dat Netflix reeds meer dan tien jaar de concurrentie succesvol weet aan te gaan met andere streamingdiensten zoals Hulu en Amazon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijna was de 'Rogue One'-serie geschrapt
Series / Nieuws

Bijna was de 'Rogue One'-serie geschrapt

Het scheelde niet veel, of hij ging helemaal niet door.

Voordat besloten werd om Tony Gilroy de leiding te geven over de Rogue One-prequelserie voor Disney+, werd overwogen er helemaal een punt achter te zetten. De serie zou zelfs een paar weken helemaal geen ontwikkeling hebben doorgemaakt en alle schrijvers waren even naar huis gestuurd.

Dat schrijft journalist Steven Weintraub, die als hoofdredacteur actief is voor de site Collider, op Twitter. Volgens Weintraub kwam de boel een hele tijd stil te liggen en werd iedereen die aan de serie aan het werken was naar huis gestuurd. "Ik hoorde dat de scripts niet goed genoeg waren," aldus Weintraub.

Lees ook: Star Wars 'Rogue One'-serie vindt schrijver en regisseur!

Tony Gilroy
De spionageserie wordt gebaseerd op de film Rogue One. Daarmee ging het ook een tijdlang niet goed; regisseur Gareth Edwards kreeg het niet voor elkaar een topfilm te maken en werd naar huis gestuurd. In plaats daarvan ging Tony Gilroy aan de slag. Nu mag hij het weer overnemen en gaat hij de serie het rechte pad op krijgen.

De show draait om Cassian Andor en K-2SO die missies ondernemen voor de Rebellen. Zij doen dat tegen een gevaarlijk en meedogenloos Keizerrijk.

Lees ook: 'Rogue One'-prequel rond Cassian Andor volgend jaar opgenomen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars 'Rogue One'-serie vindt schrijver en regisseur!
Series / Nieuws

Star Wars 'Rogue One'-serie vindt schrijver en regisseur!

We weten nu wie aan de slag mag met de serie rond Cassian Andor!

De meeste Star Wars-fans zullen op dit moment voornamelijk uit kijken naar The Mandalorian. Die live-action serie is vanaf 12 november te zien op Disney+. Maar het is verre van de enige serie in de franchise die de komende tijd gemaakt wordt. Naast een show rond Obi-Wan Kenobi, kunnen we er ook een rond Rogue One-held Cassian Andor verwachten.

De serie rond Cassian Andor wordt, zo laat Variety nu weten, straks gemaakt door Tony Gilroy. Hij schreef mee aan het scenario en nam de regie op een gegeven moment over van Gareth Edwards. Nu weten we dat Gilroy niet alleen de pilot gaat schrijven, maar dat hij ook enkele afleveringen zal gaan regisseren.

Lees ook: Jabba the Hutt in 'Rogue One'-prequel?

Spionage-serie
De serie heeft nog altijd Stephen Schiff als showrunner, maar de creatieve blik van Gilroy op personages die hij hielp bedenken, zal zeker helpen om te zorgen dat het verhaal van Cassian en robot K-2SO goed verteld wordt. De show heeft natuurlijk ook een synopsis, die luidt als volgt:
Deze opwindende spionagethriller zal verhalen vol spionage en gedurfde missies verkennen, die erop gericht zijn om hoop terug te brengen naar een sterrenstelsel dat in de greep van een meedogenloos Keizerrijk verkeert.
Er is nog geen releasedatum bekend voor de serie.

Lees ook: Tweede Star Wars-serie voor Disney+ heeft een regisseur gevonden?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Instagram ontploft door unieke selfie Jennifer Aniston (Friends)
Series / Celebrity

Instagram ontploft door unieke selfie Jennifer Aniston (Friends)

De actrice zal haar debuut op Instagram niet snel vergeten...

Dat Jennifer Aniston (Friends) sinds jaar en dag één van 's werelds populairste actrices is heeft ze nog maar eens bewezen. Nadat de Amerikaanse actrice jarenlang niet te zien was op social media heeft ze nu haar debuut gemaakt op Instagram en dat zullen haar fans en de social media dienst geweten hebben...

Het debuut van Aniston op Instagram ging alles behalve van een leien dakje. Toen de actrice zich registreerde en een eerste selfie plaatste met mede Friends sterren Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc en David Schwimmer ging Instagram helemaal los... en ook een beetje kapot! Een ongelofelijk groot aantal mensen van overal ter wereld wilden de actrice meteen gaan volgen, maar dat bleek niet altijd even eenvoudig te zijn.

Bekijk op instagram


Enorme populariteit
Jennifer Aniston geniet sinds jaar en dag een enorme populariteit en dat heeft ook Instagram nu ondervonden. Heel wat mensen die Aniston wilden volgen liepen tegen de nodige problemen aan. Het probleem bleek zelfs op dergelijke uitgebreide schaal voelbaar te zijn dat Instagram zich genoodzaakt zag om een officieel bericht de wereld in te sturen. In dit bericht gaf de social media dienst het volgende aan:

"We zijn er ons van bewust dat heel wat mensen problemen ondervinden met het volgen van Jen's profiel. Het volume en de mate aan interesse in haar profiel is dan ook waanzinnig groot! We zijn actief bezig met het zoeken naar een oplossing en hopen er voor te kunnen zorgen dat alles binnen afzienbare tijd terug foutloos verloopt".

In een mum van tijd wist de Friends-actrice zomaar even meer dan 2 miljoen volgers te verzamelen. Zelf volgde ze op dat ogenblik nog maar 99 accounts. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, Instagram heeft er met absolute zekerheid een razend populaire gebruiker bij!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gezicht Beta wordt vreemd in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Gezicht Beta wordt vreemd in 'The Walking Dead'

Er wordt nog even naar de onthulling opgebouwd.

Er komt een moment dat we het gezicht gaan zien van de schurk Beta in The Walking Dead. En als dat moment er is, dan wordt dat eigenlijk wel heel raar. Dat belooft showrunner Angela Kang ons tijdens een interview met Entertainment Weekly.

Alhoewel de kijkcijfers teruglopen, werkt Angela Kang vol passie door aan de serie die ze nu voor het tweede jaar mag leiden. Nadat we in aflevering 2 konden zien hoe Alpha en Beta elkaar ontmoetten, gaan we binnenkort beleven wat er schuil gaat achter het masker van Beta. En dat wordt vreemd.

Lees ook: 'The Walking Dead' krijgt mogelijk ook miniseries

Een beroemdheid?
"Ja, we zullen hem zien," vertelde Kang aan Entertainment Weekly, toen gevraagd werd of we iets van Beta's gezicht zullen zien. "En als het zover is, wordt het Walking Dead-vreemd." Wanneer precies is de vraag, maar de speculatie is dat Beta een beroemdheid zal blijken te zijn.

Lees ook: 'The Walking Dead'-komedie is zeker mogelijk!

In de comics is hij in elk geval een NBA-speler; het gerucht gaat nu dat hij in de serie een zanger is. Hoe dan ook, weten we dat Alpha Beta vindt in een rehab, waar hij lang woonde en zich verschuilde voor Walkers. Daar vormde zich hun vreemde vriendschap.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Lightning' vindt schurk Gravedigger!
Series / Nieuws

'Black Lightning' vindt schurk Gravedigger!

De schurk krijgt een rol in de volgende reeks van de serie.

Acteur Wayne Brady heeft getekend voor de rol van slechterik Gravedigger in DC-serie Black Lightning. Alhoewel het personage al sinds 1977 te volgen is in DC Comics, heeft Brady de eer om als eerste acteur ooit in de huid van deze slechterik te kruipen.

Gravedigger werd bedacht door schrijver David Michelinie en tekenaar Ed Davis. Gravedigger is het alter ego van Ulysses Hazard, die als kind leed aan polio. Hij werd gepest en besloot zijn lichaam te trainen, met goede gevolgen. In de Tweede Wereldoorlog ging hij bij het leger, waar hij samen met andere zwarte soldaten niet mee mocht vechten. Daarop viel hij het Pentagon binnen om te bewijzen wat hij waard was.

Lees ook: Dus toch! Black Lightning komt naar het Arrowverse!

Terugkerende rol
Volgens The Wrap keert Brady meermaals terug in de rol. Hij zou Tyson 'Gravedigger' Sykes spelen, een veteraan van de Tweede Wereldoorlog die door een Super Soldier-experiment superkrachten krijgt. Daarna gaat hij Jefferson Pierce het leven zwaar maken.

Naar verluidt maakt Brady in 2020 zijn opwachting als de superschurk en zal dat dus ná de gebeurtenissen in Crisis on Infinite Earths zijn. Daaraan neemt ook de heldhaftige Black Lightning deel (net als zo'n beetje elke andere DC-held van The CW).

Lees ook: Trailer 'Black Lightning' seizoen 3!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.