Netflix gaat het moeilijker krijgen door Disney+ en Apple TV+

Netflix is helemaal klaar voor de 'streaming war'

Het voorbije kwartaal was (opvallend) positief voor Netflix...

Geoffrey Ketels, 17 oktober 2019 om 22:19

Netflix heeft er een prima kwartaal opzitten. Ze zag haar omzet tijdens het voorbije kwartaal dan ook toenemen met zomaar even 31 procent. De omzet steeg dan ook tot een totaalbedrag van 5,2 miljard dollar. Ook de opbrengst per gebruiker nam toe, namelijk met ongeveer 9 procent. Uiteindelijk leverden al deze cijfers een winst op van een slordige 665 miljoen dollar.
Ondanks het feit dat bovenstaande voor de streamingdienst natuurlijk uitstekend nieuws is, is het wel zo dat het aantal nieuwe gebruikers in de Verenigde Staten minder sterk is toegenomen dan verwacht. Het ging namelijk "slechts" om iets minder dan een half miljoen. Dat deze verwachting niet is ingelost is volgens Netflix vooral te wijten aan het feit dat ze een prijsverhoging heeft doorgevoerd eerder dit jaar.

Stranger Things
Dat de schade voor Netflix uiteindelijk tot dusver relatief beperkt is gebleven is volgens experts vooral te wijten aan het overdonderende succes van Stranger Things. Deze serie werd dan ook door niet minder dan 64 miljoen mensen wereldwijd bekeken. Internationaal gezien zag Netflix haar aantal abonnees toenemen met 6,3 miljoen. Dit in vergelijking met de 5,1 miljoen nieuwe gebruikers een jaar geleden. Het totaal aantal gebruikers van Netflix bedraagt op moment van schrijven 158 miljoen.

Streaming Wars
Voor Netflix was het voorbije kwartaal wellicht het laatste kwartaal van kalmte. Dit heeft veel te maken met het feit dat zowel Apple als Disney dit kwartaal de markt betreden met hun eigen streamingdienst. Netflix heeft in een recent interview aangegeven te erkennen dat er sprake is van een toenemende concurrente op de streamingmarkt, maar stelt dat Netflix reeds meer dan tien jaar de concurrentie succesvol weet aan te gaan met andere streamingdiensten zoals Hulu en Amazon.

Bron: Emerce.nl

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingdiensten, streamingservice

Populair nieuws