search
Star Wars 'Rogue One'-serie vindt schrijver en regisseur!
Series / Nieuws

Star Wars 'Rogue One'-serie vindt schrijver en regisseur!

We weten nu wie aan de slag mag met de serie rond Cassian Andor!

De meeste Star Wars-fans zullen op dit moment voornamelijk uit kijken naar The Mandalorian. Die live-action serie is vanaf 12 november te zien op Disney+. Maar het is verre van de enige serie in de franchise die de komende tijd gemaakt wordt. Naast een show rond Obi-Wan Kenobi, kunnen we er ook een rond Rogue One-held Cassian Andor verwachten.

De serie rond Cassian Andor wordt, zo laat Variety nu weten, straks gemaakt door Tony Gilroy. Hij schreef mee aan het scenario en nam de regie op een gegeven moment over van Gareth Edwards. Nu weten we dat Gilroy niet alleen de pilot gaat schrijven, maar dat hij ook enkele afleveringen zal gaan regisseren.

Lees ook: Jabba the Hutt in 'Rogue One'-prequel?

Spionage-serie
De serie heeft nog altijd Stephen Schiff als showrunner, maar de creatieve blik van Gilroy op personages die hij hielp bedenken, zal zeker helpen om te zorgen dat het verhaal van Cassian en robot K-2SO goed verteld wordt. De show heeft natuurlijk ook een synopsis, die luidt als volgt:
Deze opwindende spionagethriller zal verhalen vol spionage en gedurfde missies verkennen, die erop gericht zijn om hoop terug te brengen naar een sterrenstelsel dat in de greep van een meedogenloos Keizerrijk verkeert.
Er is nog geen releasedatum bekend voor de serie.

Lees ook: Tweede Star Wars-serie voor Disney+ heeft een regisseur gevonden?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen