Nieuw op Netflix: 'Baby' seizoen 2!

Nieuw op Netflix: 'Baby' seizoen 2!

De reeks is enigszins ophefmakend, maar wel behoorlijk populair...

Geoffrey Ketels, 18 oktober 2019 om 13:12

De serie Baby was lange tijd één van de meest veelbelovende nieuwe series op de streamingdienst van Netflix. Ondanks het feit dat het eerste seizoen ook behoorlijk wat ophef veroorzaakte is het toch zo dat velen vol ongeduld zaten te wachten op het tweede seizoen. Voor de fans van de reeks is er nu goed nieuws, want vanaf vandaag, vrijdag 18 oktober 2019 is ook het tweede seizoen te bekijken op Netflix.
De belangrijkste ingrediënten voor de serie Baby zullen bij velen bekend in de oren klinken. Een privéschool, een luxueus leventje en een stel knappe tieners zijn namelijk de kern van het verhaal dat Baby de wereld instuurt. Toch weet deze reeks zich op één vlak te onderscheiden ten opzichte van andere toppers als Gossip Girl en Riverdale. Het is namelijk zo dat het verhaal van Baby grotendeels is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Prostitutie
Het verhaal van Baby gaat over twee scholieren die in Paroli wonen. Dit is één van de rijkste buurten van de Italiaanse hoofdstad. Omdat ze er graag een luxueuze levensstijl op na willen houden hebben ze er voor gekozen om aan het werk te gaan als prostituee. Langzaam maar zeker worden de twee dames de onderwereld ingezogen waardoor ze worden geconfronteerd met heel wat heftige gevolgen. De serie Baby is geïnspireerd op Baby Squillo, een schandaal welke zich heeft afgespeeld in de jaren 2013 en 2014.

Het schandaal waar Baby op is gebaseerd speelde zich eveneens af in Rome. Twee meiden van respectievelijk 13 en 15 jaar oud besloten toen om in de prostitutie te gaan. Dit met als belangrijkste doel om zo snel mogelijk geld te verdienen. Dat lukte ook. Door gewoon in Google 'easy money' in te geven kwamen ze in contact met twee heren die hen daar wel bij wilden helpen. Uiteindelijk zou één van de twee de pooier van de jonge dames worden.

Ophef, maar ook veel positieve reacties
Sinds de lancering van het eerste seizoen kon Baby rekenen op heel wat positieve reacties, maar er is ook ophef over de reeks ontstaan. Op gespecialiseerde websites lopen de scores ook danig uiteen. Zo is er op IMDB een actuele score terug te vinden van 6,8/10 terwijl op Rotten Tomatoes een score wordt aangegeven van 80 procent voor de Average Tomatometer.

Ben jij een fan van de serie Baby en heb je in spanning afgewacht tot het tweede seizoen zou verschijnen? Dat wachten is nu voorbij, want het tweede seizoen is vanaf vandaag, vrijdag 18 oktober 2019 te bekijken op Netflix! Voor wie nog even een voorsmaakje wil is hieronder ook de trailer van de reeks te bekijken.


Bron: Netflix.com

Lees meer over: Baby, Netflix, serie

Populair nieuws