Kijkcijfers 'The Walking Dead' zijn dramatisch laag

Kijkcijfers 'The Walking Dead' zijn dramatisch

De kijkcijfers zijn nog minder goed dan eerst.

Jim Pedd, 18 oktober 2019 om 11:58

Het lijkt onderhand een sport te worden om te kijken hoe slecht het gesteld is met de kijkcijfers van The Walking Dead. Ondanks de pogingen van showrunner Angela Kang om de boel op te frissen, trekken kijkers langzaamaan weg van de zombieserie die nu aan zijn tiende seizoen bezig is.
De tweede aflevering van dit seizoen, We Are the End of the World, werd door slechts 3,47 miljoen mensen bekeken. Daarmee was het ook voor het eerst in tijden niet de best bekeken kabelserie gisteravond. Vergeleken met vorig seizoen is zo’n 30 procent van de kijkers gestopt met het volgen van de overlevingsstrijd.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead' dramatischer dan ooit

Enigszins te relativeren
De dramatische kijkcijfers zijn wel enigszins te relativeren. De serie is namelijk ook 48 uur voordat de afleveringen te zien zijn op televisie, ook te streamen op AMC Premiere. Daar zou de serie het nog helemaal prima doen, waarmee je dus ook kan stellen dat het kabelmodel zoals we dat nu kennen gewoon niet meer werkt.

Lees ook: 'The Walking Dead'-serie rond één overlevende in de maak

Hoe dan ook zijn live-uitzendingen een belangrijk onderdeel van het verdienmodel van dit soort zenders, al helpen streamingdiensten waar kleine bedragen voor betaald moeten worden natuurlijk behoorlijk bij het veiligstellen van inkomsten.

Bron: Deadline

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Kijkcijfers, Angela Kang

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws