search
Problemen voor 'Mayans MC': FX ontslaat showrunner
Series / Nieuws

Problemen voor 'Mayans MC': FX ontslaat showrunner

Hij was, zoals hij het zelf noemt, een bijterige lul.

Er waren al vele verhalen rond problemen op de set van FX-serie Sons of Anarchy. Die waren zo'n beetje allemaal verbonden aan bedenker en showrunner Kurt Sutter. Helaas lijken die problemen overgebracht te zijn op spin-off Mayans MC en dat is nu opgelost door FX.

Sutter heeft deze week aan zijn team verteld dat hij verwijderd is als showrunner. Volgens The Hollywood Reporter was dit een keuze van FX-CEO John Landgraf en Disney TV Studios en ABC Entertainment-voorzitter Dana Walden. Sutter schreef een e-mail aan de cast en crew van de serie en vertelde dat zijn ontslag te maken had met zijn eigen gedrag. Hij noemde zichzelf een "bijterige lul".

Lees ook: Gave trailer 'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans M.C.' seizoen 2!

Mayans MC
Sutter lanceerde met Sons of Anarchy een van de succesvolste series in de geschiedenis van tv-zender FX. Na zeven jaar werd de serie stopgezet en mocht hij verder met The Bastard Executioner, dat flopte en na één seizoen al geannuleerd werd. Daarna was het de beurt aan een spin-off, Mayans MC, dat het goed doet en nu toe is aan zijn tweede reeks.

Lees ook: 'Mayans MC' krijgt tweede seizoen!!

Overigens was het al ooit de bedoeling dat Elgin James, medebedenker en medeshowrunner van de serie, het over zou nemen van Sutter.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen