Klassieke stripreeks 'Bone' wordt Netflix-serie

Klassieke stripreeks 'Bone' wordt Netflix-serie

In 2016 werd al eens een poging gedaan om de strip van Jeff Smith te verfilmen.

Zilko Tarici, 18 oktober 2019 om 22:11

Netflix heeft de rechten bemachtigd van Jeff Smiths veelgeprezen graphic novel-reeks Bone. Ze hebben dit gedaan om de bestseller om te toveren tot een animatieserie.
De strip gaat over de neefjes Bone; de onverschrokken Fone Bone, de sluwe Phoney Bone en de goedzakkerige Smiley Bone. Samen belanden ze in een enorme vallei, waarin ze tijdens hun avonturen te maken krijgen met vriendelijke, maar ook angstaanjagende schepsels.

De stripreeks Bone werd uitgebracht tussen 1991 en 2004. Daarna werden deze strips gebundeld tot een graphic novel die uit negen delen bestaat. Alleen al in Noord-Amerika werden hier acht miljoen exemplaren van verkocht.

Eerdere pogingen liepen stuk
Auteur Smith gaf de volgende reactie op het nieuws:

”Ik heb heel lang moeten wachten op dit nieuws. Netflix is het perfecte onderkomen voor Bone. Fans van de boeken zullen het met me eens zijn dat we alleen alle hoofdstukken van het boek als een animatieserie kunnen verfilmen. Het team van Netflix begrijpt Bone en doet er alles aan om er iets speciaals van te maken.”

In 2016 probeerde Warner Bros. Pictures al eens een filmversie van de grond te krijgen. Deze zou geregisseerd worden door Mark Osborne (Kung Fu Panda, maar dat feestje ging uiteindelijk niet door.

Bron: Deadline

Lees meer over: Bone, Jeff Smith, Netflix, Mark Osborne, Kung Fu Panda

Populair nieuws