search

Ons nieuws van zaterdag 19 oktober 2019

Streamingrechten 'South Park' zijn te koop voor 500 miljoen dollar
Series / Nieuws

Streamingrechten 'South Park' zijn te koop voor 500 miljoen dollar

Zes grote partijen strijden momenteel om de rechten van de animatieserie.

Volgens Bloomberg zouden wel zes partijen betrokken zijn in een strijd om de streamingrechten van Comedy Centrals langlopende animatieserie South Park. De deal in kwestie zou gaan over een bedrag tussen 450 en 500 miljoen dollar.

Tot nog toe was de serie te streamen via Hulu (en in Nederland sinds kort op Netflix), maar Viacom en bedenkers Trey Parker en Matt Stone hopen voor het einde van het jaar een nieuwe deal te hebben gesloten. Een winnaar van deze strijd zou later dit weekend zelfs al bekend kunnen worden gemaakt.

23 seizoenen aan materiaal
South Park verscheen voor het eerst aan het eind van de jaren '90 en bevindt zich momenteel in het alweer 23e seizoen. Het is daarmee de langstlopende serie op Viacoms Comedy Central en nog steeds een van de best bekeken tv-programma's onder jonge mannen. Onlangs werd bekend dat Parker en Stone hebben getekend voor nog zeker drie extra seizoenen.
Onder de partijen die strijden om South Park zitten Peacock, HBO Max, Hulu en CBS. Netflix en Apple zouden er niet bij betrokken zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende 'Bluff City Law' nu al geschrapt
Series / Nieuws

Veelbelovende 'Bluff City Law' nu al geschrapt

De teleurstelling bij NBC in de reeks is best wel groot...

NBC heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat haar nieuwe reeks Bluff City Law een absolute klepper moest worden voor het netwerk. Het nieuwe drama blijkt nu deze verwachtingen op geen enkele manier in te kunnen lossen. Het resultaat? Dat NBC er zo teleurgesteld in is dat ze er meteen maar de stekker uit heeft getrokken.

De cast van Bluff City Law liet op zich met onder meer Jimmy Smits van Sons of Anarchy in eerste instantie het beste vermoeden. Het nieuwe drama moest zonder probleem de concurrentie aan kunnen gaan met soortgelijke reeksen van andere netwerken, maar dat pakte net even anders uit. Ondanks het feit dat NBC nog geen officieel bericht de wereld heeft ingestuurd hebben diverse goed ingelichte bronnen inmiddels gemeld dat er met zekerheid geen vervolg meer komt op de 10 oorspronkelijk bestelde afleveringen.

4 afleveringen
Ondanks het feit dat de oorspronkelijke order van NBC voor de reeks bestaat uit 10 afleveringen zijn er op moment van schrijven nog maar 4 afleveringen verschenen. Deze en de reacties die er op verschenen waren reeds voldoende om NBC er van te overtuigen dat er geen toekomst meer is weggelegd voor de reeks.

Het is al de tweede serie van NBC op korte tijd die na slechts enkele afleveringen naar de eeuwige jachtvelden wordt verwezen. Eerder werd namelijk ook bekend gemaakt dat de komedie Sunnyside geen vervolg meer zal krijgen. De rest van het eerste seizoen werd zelfs verplaatst naar Hulu.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nina Dobrev en Paul Wesley konden vroeger elkaars bloed wel drinken!
Series / Celebrity

Nina Dobrev en Paul Wesley konden vroeger elkaars bloed wel drinken!

De twee vonden elkaar duidelijk lange tijd niet echt leuk...

In de ooit zo populaire serie The Vampire Diaries maakten we onder meer kennis met het personage van Elena Gilbert (gespeeld door Nina Dobrev) en Stefan Salvatore (gespeeld door Paul Wesley). Beiden beleefden heel wat romantische momenten samen, maar in het echt boterde het duidelijk heel wat minder goed.

In het verleden viel reeds te lezen dat de twee sterren regelmatig niet met elkaar door dezelfde deur konden. Daar lijkt ondertussen verandering in te zijn gekomen. Nina heeft op haar Instagram namelijk een video geplaatst waarin plots ook Paul opduikt. Ze staan bij het zwembad waarna Nina haar excuses aanbiedt voor de uitspraken die ze in het verleden had gedaan aan het adres van Wesley. Die laatste bleek daar wel vrede mee te hebben genomen... of toch niet helemaal.

Bekijk op instagram


Zwembad
Nadat Dobrev haar excuses had aangeboden aan Wesley, gaf deze laatste het volgende mee; "Nina, als je mij kent, dan weet je dat ik nooit lang boos blijf. Vergeten en vergeven". Case closed zullen jullie nu denken? Niet helemaal. De woorden van Wesley waren nog niet koud toen hij Dobrev met kleding en al in het zwembad duwde. Alle gekheid op een stokje lijkt het er dus inderdaad naar uit te zien dat de twee het hebben bijgelegd en nu genieten van een zonnige vakantie op het prachtige Ibiza.

De twee lieten in een recent interview sowieso reeds optekenen dat ze elkaar de eerste maanden van de productie van The Vampire Diaries echt haatten, maar dat ze nu, zo'n tien jaar later kunnen stellen dat ze echt wel goede vrienden zijn geworden.

Lees ook: Ian Somerhalder en Paul Wesley (The Vampire Diaries) gaan terug samenwerken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' verbreekt alle records op Netflix
Series / Nieuws

'Stranger Things' verbreekt alle records op Netflix

Het vierde seizoen van de succesvolle gaat er een hele kluif aan krijgen om dit record te verbreken!

Vandaag is bekend geworden dat het derde seizoen van de uiterst succesvolle serie Stranger Things de best bekeken serie ooit is op Netflix.

Lees ook: Op deze films is S4 van 'Stranger Things' geïnspireerd

Netflix bracht dit nieuws naar buiten via hun nieuwse kwartaalrapport. Volgens dit rapport werd de nieuwste reeks ruim 64 miljoen keer gekeken in de maand na de première op 4 juli jl. Netflix geeft aan dat wanneer een huishouden minimaal 70% van een serie kijkt, dit als een 'view' wordt gezien.

Een ruim record
Met de eerder genoemde cijfers passeert Stranger Things seizoen 3 veruit alle eerdere succesvol gelanceerde series. De vorige recordhouder was het eerste seizoen van The Umbrella Academy. Deze reeks was in een maand tijd gaat voor 45 miljoen views.

Lees ook: David Harbour vond oorspronkelijke titel 'Stranger Things' beter

In het kwartaalrapport van Netflix liet de streamingdienst ook weten dat ze geen druk voelen door de aanstaande komst van concurrenten Apple TV+ en Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Seizoen 1 & 2 van Nederlandse serie 'Toon'!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Seizoen 1 & 2 van Nederlandse serie 'Toon'!

De twee seizoenen van de Nederlandse reeks worden in één keer gelanceerd...

Het zal ongetwijfeld even schrikken zijn geweest voor de makers van de Nederlandse serie Toon toen ze door Netflix werden benaderd. Het resultaat van dat gesprek mag er echter zijn. Vanaf vandaag, vrijdag 18 oktober 2019 staan namelijk de eerste twee seizoenen van de reeks op de populaire streamingdienst!

Het was met een beperkt budget dat regisseur Beer ten Kate aan de slag ging met het produceren van de komedie Toon. In het jaar 2016 verscheen de reeks exclusief voor KPN-abonnee's. Joep Vermolen die in de reeks de titelrol op zich nam gaf te kennen dat hij nog nooit eerder had geacteerd. Ondanks het feit dat de acteur aangaf dat het in eerste instantie allemaal nogal onwennig was kreeg hij op een zeker ogenblik tijdens de productie het gevoel goed bezig te zijn. Ook Netflix moet nu iets in de serie gezien hebben, want de streamingdienst wou ze koste wat het kost opnemen in haar aanbod.

Reclamejinglecomponist
De serie Toon vertelt het verhaal van een Nederlandse reclamejinglecomponist die tijdens een bepaalde avond wordt verrast met een heuse surpriseparty. Wanneer er aan hem wordt gevraagd om een liedje te zingen doet hij dat, maar had hij ongetwijfeld niet verwacht dat dit zijn leven voor eens en altijd zou veranderen. Het filmpje wordt opgenomen met een smartphone, verschijnt vervolgens op Youtube en wordt een instant hit. De populariteit van de reclamejinglecomponist neemt vanaf dat moment een ongeziene sprong. Uiteindelijk is het Elise, de zus van Toon die aan de slag gaat als zijn manager.

Lees ook: Netflix koopt Nederlandse serie 'Toon' over van KPN

Goede ontvangst
Ondanks het feit dat de kijkcijfers in 2016 voor de komedieserie Toon behoorlijk tegenvielen moet het gezegd dat kijkers veelal best lovend waren over het project. Dit blijkt ook uit de actuele score op de gespecialiseerde website IMDB. Daar kan de serie dan ook rekenen op een mooie score van 8/10.

Heb jij de serie Toon nog niet eerder gezien en wil je daar nu graag verandering in brengen? Dat kan! Zowel het eerste als het tweede seizoen van de Nederlandse komedieserie staan vanaf vandaag, vrijdag 18 oktober 2019 op Netflix! Hieronder kan je ook alvast even de trailer bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer de afleveringen van 'The Mandalorian' verschijnen op Disney+
Series / Nieuws

Wanneer de afleveringen van 'The Mandalorian' verschijnen op Disney+

Geen gebing op Disney+.

Gelijk met de aftrap op 12 november is de eerste aflevering van The Mandalorian te zien op Disney+. De achtdelige spin-off serie van de grote Star Wars-franchise zal echter niet gelijk gebingt kunnen worden.

De serie start namelijk op 12 november en pas op 27 december wordt de Star Wars-serie afgerond. De promotie-website van Disney+ heeft onderstaande verschijningsdatums onthuld, en er zijn enkele opvallende momentjes in het lijstje.



Opvallende datums
Ondanks dat de afleveringen doorgaans per week worden vrijgegeven zijn er ook wat opmerkelijke momenten. Zo verschijnt de tweede aflevering al binnen drie dagen na het debuut en verschijnt de zevende aflevering niet op de dag -- vrijdag 20 december - dat Star Wars: The Rise of Skywalker in de States in de bioscoop verschijnt, maar twee dagen eerder.

Lees ook: Eerste trailer online voor Star Wars-serie 'The Mandalorian'!

De serie van showrunner Jon Favreau draait vooral rond het titelpersonage van acteur Pedro Pascal. Hij is een premiejager die de nodige avonturen meemaakt in een periode vijf jaar na Return of the Jedi en 25 jaar voor The Force Awakens.

De laatste aflevering verschijnt dus op 27 december. Hieronder de eerdere trailer:



Lees ook: 'Westworld'-actrice onthult rol in 'The Mandalorian'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met nieuwe teaser 'The Witcher'!
Series / Video/clip/featurette

Netflix komt met nieuwe teaser 'The Witcher'!

Gave korte nieuwe flitsen van de serie.

Er is nog altijd geen releasedatum van Netflix-serie The Witcher. Dat weerhoudt de streamingdienst er niet van ons te teasen met de serie. Vandaag verscheen er namelijk weer een kleine teaser op het Italiaanse YouTube-kanaal van Netflix.

In onderstaande teaser zien we wat flitsen aan nieuw beeldmateriaal. Zo kijkt Geralt uit een gebroken raam en draait hij zich richting een prooi die zich achter hem bevindt. E naan het eind zien we een van de wezens waar hij het tegen op moet nemen. Tot slot zien we ook Ciri en Yennefer in de korte teaser. We missen helaas nog beelden van Triss en Jaskier, maar die komen waarschijnlijk voorbij in een volgende (en langere) trailer.



De serie is gebaseerd op een gelijknamige boekenreeks uit Polen. The Witcher vertelt het verhaal van Geralt of Rivia, een eenzame monsterjager. Hij worstelt met het vinden van zijn plaats in de wereld, een wereld waarin mensen vaak gruwelijker zijn dan de monsters waarop hij jaagt. Als het lot hem richting een machtige tovenares en een jonge prinses met een duister geheim drijft, moeten de drie leren te overleven in het steeds gewelddadigere Continent.

Naar verluidt is de serie in december te streamen.

Lees ook: Nieuwe details Netflix-serie 'The Witcher'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Problemen voor 'Mayans MC': FX ontslaat showrunner
Series / Nieuws

Problemen voor 'Mayans MC': FX ontslaat showrunner

Hij was, zoals hij het zelf noemt, een bijterige lul.

Er waren al vele verhalen rond problemen op de set van FX-serie Sons of Anarchy. Die waren zo'n beetje allemaal verbonden aan bedenker en showrunner Kurt Sutter. Helaas lijken die problemen overgebracht te zijn op spin-off Mayans MC en dat is nu opgelost door FX.

Sutter heeft deze week aan zijn team verteld dat hij verwijderd is als showrunner. Volgens The Hollywood Reporter was dit een keuze van FX-CEO John Landgraf en Disney TV Studios en ABC Entertainment-voorzitter Dana Walden. Sutter schreef een e-mail aan de cast en crew van de serie en vertelde dat zijn ontslag te maken had met zijn eigen gedrag. Hij noemde zichzelf een "bijterige lul".

Lees ook: Gave trailer 'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans M.C.' seizoen 2!

Mayans MC
Sutter lanceerde met Sons of Anarchy een van de succesvolste series in de geschiedenis van tv-zender FX. Na zeven jaar werd de serie stopgezet en mocht hij verder met The Bastard Executioner, dat flopte en na één seizoen al geannuleerd werd. Daarna was het de beurt aan een spin-off, Mayans MC, dat het goed doet en nu toe is aan zijn tweede reeks.

Lees ook: 'Mayans MC' krijgt tweede seizoen!!

Overigens was het al ooit de bedoeling dat Elgin James, medebedenker en medeshowrunner van de serie, het over zou nemen van Sutter.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

Bekijk alle artikelen