Streamingrechten 'South Park' zijn te koop voor 500 miljoen dollar

Streamen 'South Park' is 500 miljoen dollar waard

Zes grote partijen strijden momenteel om de rechten van de animatieserie.

Zilko Tarici, 19 oktober 2019 om 15:45

Volgens Bloomberg zouden wel zes partijen betrokken zijn in een strijd om de streamingrechten van Comedy Centrals langlopende animatieserie South Park. De deal in kwestie zou gaan over een bedrag tussen 450 en 500 miljoen dollar.
Tot nog toe was de serie te streamen via Hulu (en in Nederland sinds kort op Netflix), maar Viacom en bedenkers Trey Parker en Matt Stone hopen voor het einde van het jaar een nieuwe deal te hebben gesloten. Een winnaar van deze strijd zou later dit weekend zelfs al bekend kunnen worden gemaakt.

23 seizoenen aan materiaal
South Park verscheen voor het eerst aan het eind van de jaren ’90 en bevindt zich momenteel in het alweer 23e seizoen. Het is daarmee de langstlopende serie op Viacoms Comedy Central en nog steeds een van de best bekeken tv-programma’s onder jonge mannen. Onlangs werd bekend dat Parker en Stone hebben getekend voor nog zeker drie extra seizoenen.
Onder de partijen die strijden om South Park zitten Peacock, HBO Max, Hulu en CBS. Netflix en Apple zouden er niet bij betrokken zijn.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: South Park, Trey Parker, Matt Stone, Comedy Central, Netflix

Populair nieuws