Filmmakers en acteurs zijn woest over nieuwe Netflix feature

Hollywood is woedend om nieuwe Netflix feature

Een dergelijke reactie had Netflix mogelijks toch niet helemaal verwacht...

Geoffrey Ketels, 30 oktober 2019 om 10:24

Eerder stond hier op Serietotaal reeds te lezen dat Netflix volop aan het experimenteren is met het aanbieden van de mogelijkheid om content sneller te laten afspelen. Het waren tot dusver uitsluitend Android-gebruikers die de functie opmerkten. Gebruikers lieten reeds verschillende reacties optekenen, maar ook vanuit Hollywood is men alles behalve happy met deze feature.
Concreet gaat het aldus om een nieuwe feature die zal worden aangeboden aan (mobiele?) gebruikers van Netflix welke het mogelijk maakt om content sneller (of trager) te laten afspelen. Specifiek kan er worden gekozen voor een afspeelsnelheid variërend van 0,5x tot 1,5x. Dat Netflix er voor kiest om met deze nieuwe feature te experimenteren hoeft niet eens zo verrassend te zijn. Een gelijkaardige optie is namelijk ook aanwezig in diverse podcasts-apps evenals Youtube.

Woedend
Met het uittesten van de nieuwe feature heeft 's werelds populairste streamingdienst zich echter de woede van Hollywood op de nek gehaald. Heel wat filmmakers hebben inmiddels aangegeven het niet vinden kunnen dat het bedrijf overweegt om deze mogelijkheid aan haar gebruikers aan te gaan bieden. De zogenaamde pacing van een serie is volgens hen veel te belangrijk om de consument de mogelijkheid aan te bieden om daarmee te gaan spelen.

Op Twitter hebben niet alleen filmmakers, maar ook verschillende acteurs van zich laten horen. Onder hen onder meer Aaron Paul, bekend van onder meer Breaking Bad. Hij liet op Twitter alvast het volgende optekenen:
Finaal liet ook Peyton Reed (de regisseur van onder meer Ant-Man) nog optekenen het een verschrikkelijk idee te vinden van Netflix. Hij spreekt bovendien ook nog eens dreigende taal. Volgens hem zal namelijk elke regisseur zich verzetten tegen de nieuwe feature. Of Netflix uiteindelijk zal zwichten voor deze negatieve berichten is echter nog maar zeer de vraag.

Bron: Manners.nl

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws