search

Ons nieuws van woensdag 30 oktober 2019

HBO Max wordt de duurste streamingdienst op de markt
Series / Streaming-diensten

HBO Max wordt de duurste streamingdienst op de markt

WarnerMedia maakt prijs en releasedatum van HBO Max bekend...

De focus ligt op dit moment vaak zo sterk op de aankomende nieuwe streamingdiensten Disney+ en Apple TV+ dat we wel eens durven vergeten dat er ook nog een andere topper zit aan te komen. In het voorjaar van 2020 verschijnt namelijk ook het streamingplatform 'HBO Max' van WarnerMedia. Deze laatste heeft nu de exacte releasedatum en prijs bekend gemaakt.

Het ziet er op moment van schrijven naar uit dat HBO Max de duurste streamingdienst gaat worden. WarnerMedia heeft namelijk bekend gemaakt dat de streamingdienst een maandelijks prijskaartje zal hebben van zo'n slordige 14,99 dollar in de Verenigde Staten. Wellicht betekent dit dat de prijs in Europa 14,99 euro zal worden. Verschillende geruchten wijzen er op dat er in de toekomst mogelijks ook een goedkopere versie van de streamingdienst zal verschijnen met advertenties. Het blijft hiervoor echter wellicht wachten tot in het jaar 2021.

Gespiekt bij Disney+
Uit de aangegeven informatie van WarnerMedia blijkt bovendien dat de streamingdienst behoorlijk heeft gespiekt bij Disney+. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om content te downloaden waardoor je deze kan blijven bekijken wanneer ze van de streamingdienst is verwijderd. Verder raakte eerder al bekend dat WarnerMedia voor haar HBO Max streamingdienst ook afstapt van het in één keer lanceren van nieuwe series. In plaats daarvan kiest ze er voor om nieuwe series per week toe te voegen aan haar aanbod.

WarnerMedia heeft inmiddels ook bekend gemaakt dat het streamingplatform HBO Max zal worden gelanceerd in mei 2020. Een exacte dag is hiervoor echter nog niet aangegeven. Wel is bekend dat het aanbod in 2020 reeds uit een slordige 31 Max Originals-Series zal bestaan aangevuld met nog eens 36 HBO Originals. In principe zou er bij de lancering meteen voor meer dan 10.000 uur aan premium content beschikbaar moeten zijn. Behoorlijk indrukwekkend als je het ons vraagt!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Netflix-serie 'Drive to Survive' zorgt voor meer vrouwen tijdens F1-races
Series / Nieuws

De Netflix-serie 'Drive to Survive' zorgt voor meer vrouwen tijdens F1-races

Organisatoren merken een aanzienlijke stijging op in de ticketverkoop...

De organisatoren van de GP van Mexico hebben een wel erg opmerkelijke uitspraak gedaan. Zij hebben namelijk aangegeven dat ze merken dat de ticketverkoop aanzienlijk is gestegen dankzij de Netflix-serie Drive to Survive. Op zich is dit nog niet zo opmerkelijk, ware het niet dat het vooral vrouwen blijken te zijn die steeds vaker naar F1-races gaan kijken.

De organisator van de Mexico GP, namelijk Alejandro Soberon heeft aangegeven dat ze dit jaar reeds 30 procent meer vrouwelijke fans hebben mogen verwelkomen op de wedstrijden in vergelijking met het voorgaande jaar. Dit is volgens diezelfde organisator een rechtstreeks effect van de populaire Netflix-reeks Drive to Survive welke eerder dit jaar verscheen.

"Ik denk dat deze serie in het bijzonder een effect heeft gehad op dames omdat zij het raceconcept in eerste instantie maar saai vonden. Nu hebben ze echter ontdekt dat er heel wat drama en spanning in zit verwerkt. Ik ben van mening dat dit sterk heeft bijgedragen aan de aanzienlijk toegenomen interesse bij dames in Formule 1."

Lees ook: Meer Max Verstappen! Spectaculaire Formule 1-documentaire 'Drive to Survive' krijgt tweede seizoen

Duidelijk voelbaar
Niet alleen de organisator van de GP van Mexico, maar ook deze van de GP van de Verenigde Staten, namelijk Bobby Epstein heeft eerder reeds laten optekenen het effect van de Netflix-reeks Drive to Survive goed te voelen in de ticketverkoop. Beide organisatoren zijn ook van mening dat de reeks erg goed in elkaar steekt. In het bijzonder het feit dat ze ook de menselijke kant van het hele F1-circus toont valt bij de organisatoren in goede aarde.

Organisatoren van F1-evenementen kunnen op basis van een analyse achterhalen wat de ticketverkoop nu precies drijft. Soberon liet op dit vlak nog het volgende optekenen; "We kunnen tegenwoordig precies onderzoeken wie de tickets koopt. We kennen niet alleen het geslacht van de koper, maar ook de leeftijd evenals waar men vandaan komt. Op basis van deze gegevens worden er onderzoeken uitgevoerd welke eigenlijk van fundamenteel belang zijn voor onze business. De tests die we hebben uitgevoerd wijzen grotendeels in de richting van de serie Drive to Survive".

Bovenstaande maakt in ieder geval duidelijk dat de Netflix-serie Drive to Survive er in is geslaagd om een belangrijke meerwaarde te creëren voor de Formule 1 en dat is natuurlijk alleen maar mooi!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO maakt 'Game of Thrones: House of the Dragon'!
Series / Nieuws

HBO maakt 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Er komt een prequel rond de Targaryens en hun invasie van Westeros.

HBO geeft Game of Thrones-prequel House of the Dragon groen licht. Afgelopen september werd al aangekondigd dat er een serie rond de Targaryen-familie op komst was en nu is dus duidelijk dat die serie een volledig eerste seizoen krijgt.

Dat kondigde HBO-baas Casey Bloys aan, vlak nadat hij bekend had gemaakt dat de serie The Long Night nadat er een pilot was besteld niet door zou gaan. Die show beviel klaarblijkelijk niet, maar de ontwikkeling rond de Targaryen-serie gaat voorspoedig en het feit dat de serie gebaseerd is op George R.R. Martins boek Fire & Blood zal geholpen hebben.

Lees ook: 'Game of Thrones' had oorspronkelijk véél meer seizoenen

Meteen volledig seizoen
Deze prequel speelt zich driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af en draait om de strijd die de Targaryen-familie leverde om het continent Westeros te veroveren. We zullen dus de strijd vam Aegon en zijn twee zustervrouwen zien en krijgen in beeld hoe de zeven koninkrijken nog niet verenigd zijn en hoe de drakenfamilie alle voormalig machthebbers (op die van Dorne na) weet te verslaan.

Lees ook: Waan jezelf even in 'Game of Thrones'!

Het belooft een dure serie vol visuele effecten te worden, aangezien er wederom draken in zitten. Showrunners zijn Miguel Sapochnik en Ryan Condal. Sapochnik regisseert ook de pilot, de eerste van tien afleveringen in dit eerste seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Filmmakers en acteurs zijn woest over nieuwe Netflix feature
Series / Nieuws

Filmmakers en acteurs zijn woest over nieuwe Netflix feature

Een dergelijke reactie had Netflix mogelijks toch niet helemaal verwacht...

Eerder stond hier op Serietotaal reeds te lezen dat Netflix volop aan het experimenteren is met het aanbieden van de mogelijkheid om content sneller te laten afspelen. Het waren tot dusver uitsluitend Android-gebruikers die de functie opmerkten. Gebruikers lieten reeds verschillende reacties optekenen, maar ook vanuit Hollywood is men alles behalve happy met deze feature.

Concreet gaat het aldus om een nieuwe feature die zal worden aangeboden aan (mobiele?) gebruikers van Netflix welke het mogelijk maakt om content sneller (of trager) te laten afspelen. Specifiek kan er worden gekozen voor een afspeelsnelheid variërend van 0,5x tot 1,5x. Dat Netflix er voor kiest om met deze nieuwe feature te experimenteren hoeft niet eens zo verrassend te zijn. Een gelijkaardige optie is namelijk ook aanwezig in diverse podcasts-apps evenals Youtube.

Woedend
Met het uittesten van de nieuwe feature heeft 's werelds populairste streamingdienst zich echter de woede van Hollywood op de nek gehaald. Heel wat filmmakers hebben inmiddels aangegeven het niet vinden kunnen dat het bedrijf overweegt om deze mogelijkheid aan haar gebruikers aan te gaan bieden. De zogenaamde pacing van een serie is volgens hen veel te belangrijk om de consument de mogelijkheid aan te bieden om daarmee te gaan spelen.

Op Twitter hebben niet alleen filmmakers, maar ook verschillende acteurs van zich laten horen. Onder hen onder meer Aaron Paul, bekend van onder meer Breaking Bad. Hij liet op Twitter alvast het volgende optekenen:




Finaal liet ook Peyton Reed (de regisseur van onder meer Ant-Man) nog optekenen het een verschrikkelijk idee te vinden van Netflix. Hij spreekt bovendien ook nog eens dreigende taal. Volgens hem zal namelijk elke regisseur zich verzetten tegen de nieuwe feature. Of Netflix uiteindelijk zal zwichten voor deze negatieve berichten is echter nog maar zeer de vraag.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO schrapt 'Game of Thrones' prequelserie met Naomi Watts!
Series / Nieuws

HBO schrapt 'Game of Thrones' prequelserie met Naomi Watts!

Pilot voor prequelserie gestopt; House Targaryen gaat waarschijnlijk wel door.

Via Deadline wordt duidelijk dat HBO niet verdergaat met de prequelserie, bekend onder de titels The Long Night en Bloodmoon, die in ontwikkeling was binnen de Game of Thrones-franchise, met Naomi Watts in een belangrijke hoofdrol. Waarschijnlijk zet HBO volledig in op 'House Targaryen'.

De website Deadline meldt dat showrunner Jane Goldman aan de cast en crew van de pilotaflevering mails heeft verstuurd met de boodschap dat het project dood is. Een definitieve bevestiging moet nog volgen via HBO.

De pilot werd eerder geschreven door Goldman en George R. R. Martin en de opnames waren al gestart door S.J. Clarkson. Er waren afgelopen periode geruchten dat er veel problemen waren op de set.

Lees ook: Eerste gelekte foto's onthullen families 'Game of Thrones'-prequel!

Verhaal over duizenden jaren geleden
De prequelserie zou een verhaal laten zien dat zich enkele duizenden jaren voor de dit jaar afgeronde hoofdserie zou afspelen. Daarin zouden afkomst, macht, intriges en de White Walkers centraal komen te staan en de pilot kreeg al in 2018 het startschot van HBO.

Het lijkt er nu op dat er vol ingezet wordt op de serie die zich focust op een periode 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. HBO heeft namelijk ook groen licht gegeven aan een serie rond het [url=https://www.serietotaal.nl/nieuws/9234/game-of-thrones-opvolger-house-targaryen-binnenkort-een-feit]huis van Targaryen[/url2]. Het verhaal is geschreven door Martin en Ryan Condal.

Lees ook: 'Game of Thrones' krijgt mogelijk nog meer spin-offs!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De cast van 'Friends' komt misschien met iets nieuws?
Series / Nieuws

De cast van 'Friends' komt misschien met iets nieuws?

Of een ander nieuw project...

Actrice Jennifer Aniston was aanwezig in de Ellen Degeneres Show. Daar vertelde ze dat een aantal van de acteurs die werkten aan Friends ook werken aan iets nieuws. Sterker nog, het gaat misschien om een terugkeer.

Volgens de actrice zijn de acteurs allemaal bezig met iets nieuws te maken dat voort lijkt te komen uit Friends. Wat dat precies wordt weet ze niet - dat weten de castleden zelf ook niet - maar ze proberen iets uit. Daarop vroeg Degeneres of er een film komt, en maakte Aniston alleen een grap dat het "een hele, hele grote film" zou worden.

Lees ook: Speciale jubileumaflevering 'Friends' is een enorme teleurstelling

Iets anders?
Het kan ook goed dat het een totaal ander project wordt. Hoe dan ook weten we dat een tijd geleden de hoofdrolspelers van de serie samen kwamen en een kleine reünie vierden. Wellicht hebben ze toen dus hun nieuwe projectje besproken en samen besloten dat het tijd is om de enorm lucratieve en uiterst populaire serie terug te brengen.

Lees ook: Wie is nu eigenlijk het populairste 'Friends'-personage?

Momenteel is de serie op Netflix te streamen en daar de meest populaire serie die er is op de streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tyler Hoechlin over zijn rol in nieuwe serie 'Superman & Lois'
Series / Nieuws

Tyler Hoechlin over zijn rol in nieuwe serie 'Superman & Lois'

The CW geeft groen licht voor de serie.

Acteur Tyler Hoechlin is dolblij met de Superman spin-off die eraan zit te komen. Recent werd nog bekend gemaakt dat The CW groen licht gaf voor de serie die Superman & Lois gaat heten.

Het is lang geleden sinds Superman in een eigen serie te zien was. In 2015 kwam CBS nog met een serie over zijn beroemde nichtje, die in het tweede seizoen overgezet werd naar The CW. Daar was Hoechlin te zien als de man van staal en nu krijgt hij dus een eigen serie. Daar is Tyler Hoechlin enorm dankbaar voor.

Lees ook: 'Supergirl' en 'Batwoman' worden slecht bekeken

Het plot
Naar het schijnt toont de serie hoe Superman en Lois allebei een leven leiden als werkzame ouders. Zij voeden een kind op en dat is ook meteen het centrale punt in de serie. Dat pas wel binnen comics, want in de Rebirth-reeks voeden Superman en Lois Jonathan op, hun eerste kind. De serie zou dat element uit die comics kunnen nemen.

Het is nog niet bekend wanneer de serie precies te zien zal zijn.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Obi-Wan Kenobi is een 'oudere man' in nieuwe serie op Disney+
Series / Nieuws

Obi-Wan Kenobi is een 'oudere man' in nieuwe serie op Disney+

Ewan McGregor speelt hem straks net als Alec Guinness deed.

Acteur Ewan McGregor is straks weer te zien als Obi-Wan Kenobi in een serie op Disney+. De acteur mocht er jaren niet over vertellen, al wist hij al lang dat hij terug zou keren als de legendarische Jedi. Nu blijkt dat hij de rol meer gaat spelen als een oude man.

"Wat ik ook echt opwindend vind is dat ik hem nu veel dichter… weet je wat het meest opwindende was aan de rol? Ik mocht proberen een jongere Alec Guinness te spelen," vertelde McGregor aan ComicBook.com. "Om het werk van Alec Guinness te bestuderen en zijn werk in Star Wars te mogen bekijken en me te voelen alsof ik een jongere versie van hem was. En de zwaardgevechten waren ook erg leuk om te leren. Ditmaal ben ik echter veel dichter bij hem in leeftijd en dat wordt interessant om te doen."

Lees ook: 'Obi-Wan'-serie was niet gepland

Acht jaar later
De serie speelt zich acht jaar na de gebeurtenissen in de film Revenge of the Sith af. We volgen Obi-Wan Kenobi op de woestijnplaneet Tatooine, waar hij Luke Skywalker beschermt. Naar het schijnt krijgen we die ook te zien in de Disney+-serie.

Lees ook: Ewan McGregor loog jarenlang over Obi-Wan Kenobi

De serie krijgt verder zes afleveringen. Wanneer deze te zien is weten we nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-makers: "We luisterden niet naar onze fans"
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-makers: "We luisterden niet naar onze fans"

Daar zagen ze de waarde niet van in.

Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss geven toe dat ze niet naar feedback van fans hebben geluisterd in de acht jaar dat ze de serie voor HBO hebben gemaakt. De show ging in 2011 met laaiend enthousiaste reacties van start, maar eindigde het achtste seizoen met zeer negatieve reacties.

Tijdens een panel op het Austin Film Festival sprak het duo over het maken van Game of Thrones en vertelden daar dat ze niet naar fans hebben geluisterd. Het duo gaf ook toe in eerste instantie geen idee te hebben wat ze aan het doen waren, maar gewoon tijdens het werken hebben geleerd hoe je televisie maakt.

Lees ook: Regisseur: "Laatste seizoen 'Game of Thrones' is overhaast gemaakt"

Naar fans luisteren
Het duo kreeg de vraag of ze naar fans luisterden. "Nee, eigenlijk helemaal niet," aldus Dan Weiss. Hij vertelde dat hij niet inzag waarom het waardevol zou zijn om naar de reacties van andere mensen te luisteren of om daar op af te gaan. Benioff gaf wel toe ooit de serie gegoogled te hebben en toen erg van de kaart te zijn geweest met alle negativiteit.

Lees ook: 'Game of Thrones' had oorspronkelijk véél meer seizoenen

Hoe dan ook wilde het duo een verhaal vertellen waar ze zelf trots op zouden zijn. Dat fans daar een ander idee over hadden is nu wel duidelijk, maar uiteindelijk kan je het ook niet met de intentie van de showrunners oneens zijn. Ze wilden immers hetzelfde als de fans.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.