HBO maakt 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

HBO maakt 'Game of Thrones: House of the Dragon'!

Er komt een prequel rond de Targaryens en hun invasie van Westeros.

Jim Pedd, 30 oktober 2019 11:26

HBO geeft Game of Thrones-prequel House of the Dragon groen licht. Afgelopen september werd al aangekondigd dat er een serie rond de Targaryen-familie op komst was en nu is dus duidelijk dat die serie een volledig eerste seizoen krijgt.
Dat kondigde HBO-baas Casey Bloys aan, vlak nadat hij bekend had gemaakt dat de serie The Long Night nadat er een pilot was besteld niet door zou gaan. Die show beviel klaarblijkelijk niet, maar de ontwikkeling rond de Targaryen-serie gaat voorspoedig en het feit dat de serie gebaseerd is op George R.R. Martins boek Fire & Blood zal geholpen hebben.

Lees ook: 'Game of Thrones' had oorspronkelijk véél meer seizoenen

Meteen volledig seizoen
Deze prequel speelt zich driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af en draait om de strijd die de Targaryen-familie leverde om het continent Westeros te veroveren. We zullen dus de strijd vam Aegon en zijn twee zustervrouwen zien en krijgen in beeld hoe de zeven koninkrijken nog niet verenigd zijn en hoe de drakenfamilie alle voormalig machthebbers (op die van Dorne na) weet te verslaan.

Lees ook: Waan jezelf even in 'Game of Thrones'!

Het belooft een dure serie vol visuele effecten te worden, aangezien er wederom draken in zitten. Showrunners zijn Miguel Sapochnik en Ryan Condal. Sapochnik regisseert ook de pilot, de eerste van tien afleveringen in dit eerste seizoen.

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Prequel, House of the Dragon, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws