'Family Guy' en 'American Dad' verschijnen zeker niet op Disney+

Geen 'Family Guy' en 'American Dad' op Disney+

Onder meer een exclusieve deal van Hulu heeft hier een stokje voor gestoken...

Geoffrey Ketels, 29 oktober 2019 om 16:56

Het is nog maar even wachten tot Disney+ echt van start gaat. De nieuwe en langverwachte streamingdienst wordt gelanceerd op 12 november en eigenlijk hebben we best reeds een goed zicht op de films en series die bij de lancering beschikbaar zullen zijn. Zo weten we bijvoorbeeld dat The Simpsons met zekerheid beschikbaar zal zijn. Blinken uit in afwezigheid? Onder meer Family Guy en American Dad!!
Heel wat fans reageerden behoorlijk verrast toen bekend werd gemaakt dat wel The Simpsons, maar niet Family Guy van Fox te zien zou zijn op Disney+. Nochtans is dit niet zo vreemd. Vorig jaar heeft Hulu namelijk bekend gemaakt dat ze de exclusieve streamingrechten in handen had gekregen van zowel Family Guy als American Dad!. Toch is dit niet de enige reden waarom het weinig waarschijnlijk lijkt dat deze series ooit zullen worden toegevoegd aan het aanbod van Disney+.

Familievriendelijk
Disney heeft er geen geheim van gemaakt dat ze een familievriendelijke streamingdienst wil zijn. Natuurlijk zijn er in The Simpsons enkele stoute grapjes terug te vinden, maar deze zijn toch nog van een compleet ander niveau dan in Family Guy en American Dad!.

Disney heeft eerder ook reeds aangegeven dat er wel bepaalde PG-13 content op de streamingdienst zal komen te staan, maar er bijvoorbeeld geen enkele R-rated content zal worden toegevoegd. Dit zorgt er in combinatie met de deal die Hulu wist te verzilveren voor dat de populaire Fox series niet op de streamingdienst van Disney te zien zullen zijn.

Fans van beide animatieseries mogen dan wel enigszins teleurgesteld zijn omwille van dit nieuws, toch zal de aanwezigheid van The Simpsons voor velen toch wel één en ander goedmaken. Toch?!

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: Family Guy, American Dad, The Simpsons, Disney Plus

Populair nieuws