BBC America maakt historisch drama 'The Last Kingdom'

Het eerste seizoen van de serie zal acht afleveringen bevatten.

Zilko Tarici, 10 juli 2014 om 14:33

BBC America, Carnival Films en BBC Two hebben gisteren aangekondigd dat dit jaar de opnames van de nieuwe serie The Last Kingdom van start zullen gaan. The Last Kingdom is een historische dramaserie, gebaseerd op de boekenreeks van Bernard Cromwell. Het eerste seizoen zal acht afleveringen van 60 minuten in beslag nemen, De BAFTA-genomineerde schrijver Stephen Butchard (Good Cop, House of Saddam) zal de boekenreeks The Saxon Stories in scriptvorm gieten voor het kleine scherm.
The Last Kingdom speelt zich af in het jaar 872, toen vele van de koninkrijken die we nu kennen als Engeland in de handen vielen van de Vikingen en het grote koninkrijk van Wessex er alleen voor stond, onder leiding van koning Alfred de Grote.

De serie is een productie van Carnival Films en laat heroïsche daden en epische vechtscenes zien, maar toont ook thema's zoals politiek, religie, oorlog, moed, liefde, trouw en onze universele zoektocht naar een eigen identiteit. Beroemde figuren en gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis worden in de serie gecombineerd met fictieve personages. The Last Kingdom vertelt het verhaal van een volk dat hun krachten bundelt onder leiding van een van de meest iconische koningen uit de geschiedenis om hun land weer in eigen bezit te krijgen.

Gareth Neame, Nigel Marchant en Stephen Butchard zullen de serie produceren. Nick Murphy (Prey, Occupation) zal ook produceren, maar daarnaast ook meerder afleveringen regisseren.


Bron: BBC America

Lees meer over: the last kingdom, bbc america, gareth neame, nigel marchant, ben stephenson

Populair nieuws