search
Reis naar de hel in Dante's Inferno
Series / Nieuws

Reis naar de hel in Dante's Inferno

Freeform maakt een moderne versie van het epische gedicht.

Freeform maakt een serie rond Dante's Inferno. Het eerste van de drie delen van het epische gedicht van de Italiaanse middeleeuwer leent zich behoorlijk voor een serie en dat ziet ook deze Amerikaanse televisiezender in. En dus is nu deze serie aangekondigd.

Inferno is onderdeel van de Goddelijke Komedie, waarin de dichter Vergilius afdaalt naar de kringen van de hel. Zijn reis leidt hem vervolgens naar het vagevuur en daarna de hemel. Het veertiende eeuwse gedicht wordt nog altijd gezien als een van de hoogtepunten in de dichtkunst.

Inferno
Deadline meldt dat de serie een moderne update van het gedicht wordt. De serie speelt zich af in Los Angeles en volgt Grace Dante. Haar moeder is drugsverslaafd en ze draagt altijd al zorg voor haar. Ze heeft alles opgeofferd, vrienden en een leven met goede vooruitzichten. Op een dag verandert haar leven ineens en gaat alles goed.

Maar dan komt Grace erachter dat ze dat te danken heeft aan de duivel en besluit ze af te dalen in de hel om te achterhalen waarom precies. Een nogal moderne update, nog zonder releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen