Netflix reageert op forse kritiek rondom versneld afspelen van films en series

Netflix reageert op forse kritiek

Er is niks aan de hand, move along...

Jim Pedd, 31 oktober 2019 om 08:05

Eerder deze week werd bekend dat Netflix tests deed met een opmerkelijke nieuwe functie: het versneld afspelen van films en series. Een ervaring waar abonnees om gevraagd zouden hebben. Maar filmmakers niet en die reageerden dan ook behoorlijk kritisch.
Nu reageert Netflix op alle kritiek en doet dat in een blog. Vicepresident Keela Robison stelt dat de streamingdienst "Netflix is altijd gevoelig voor de zorgen van makers. Daarom hebben we binnen deze proef ook niet gewerkt met grote schermen, namelijk televisies." Daarmee wimpelt ze de kritiek dus weg, die is volgens haar niet nodig.

Automatisch aanpassen
Netflix bevestigt in de blog dat het de audio ook automatisch aanpast in de versneld-afspelenfunctie. Het is dus niet zo dat je enorm hoge stemmetjes te horen krijgt, daar gooit het een filter tegenaan die het nodige werk corrigeert en zorgt dat je een beetje kan genieten van de serie die je versneld afspeelt.

Netflix krijgt er dus forse kritiek op. Tegelijk vroegen fans er volgens het bedrijf veel om. Desondanks laat het nu weten de functie mogelijk te heroverwegen, de kritiek van filmmakers is namelijk belangrijk in de overwegingen rond het al dan niet lanceren van de functie.

Bron: CNet

Lees meer over: Netflix, Afspeelsnelheid, Kritiek

Populair nieuws