search

Ons nieuws van donderdag 31 oktober 2019

Kijkcijfers 'The Walking Dead' maken vrije val
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'The Walking Dead' maken vrije val

Ze blijven maar dalen en hebben een nieuw dieptepunt bereikt.

Alhoewel The Walking Dead nog altijd heer en meester is over kabeltv, doen de kijkcijfers het al lang niet meer zo goed als je zou hopen. Ook zondag werd de serie voor zijn eigen extreem hoge standaard niet goed bekeken.

Vandaag is bekend gemaakt dat de meest recente aflevering nog 3,3 miljoen mensen trok naar AMC. Dat is weinig voor een serie die ooit meer dan 17 miljoen mensen aan televisie wist te binden. Dat is bij dit tiende seizoen allang niet meer het geval. Sterker nog: de première was met vier miljoen kijkers de slechtst bekeken aflevering in de geschiedenis van de serie en dat dieptepunt wordt elke week opnieuw dieper.

Lees ook: Maggie snel terug in 'The Walking Dead'!

Toch is er hoop
Gelukkig zijn het andere tijden. Waar het ooit van belang was in televisieland dat je gewoon zoveel mogelijk lineaire kijkers trok, is dat nu wel anders. AMC heeft bijvoorbeeld een streamingdienst waar de serie The Walking Dead nog altijd een hit schijnt te zijn. En daarnaast wordt de serie nog altijd wereldwijd verkocht en goed bekeken.

Lees ook: 'The Walking Dead' hoeft als serie nooit te eindigen

Daarmee is de kans dus klein dat, alhoewel de lineaire kijkers in de minderheid zijn, de serie geannuleerd zal worden. Sterker nog: er komt een elfde seizoen aan. En daarnaast kan je volgend jaar naar twee spin-offs kijken en komt er een bioscoopfilm.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin schrijft niet mee aan 'Game of Thrones' spin-off
Series / Nieuws

George R.R. Martin schrijft niet mee aan 'Game of Thrones' spin-off

Hij gaat zich alleen richten op het boek dat al jaren op zich laat wachten.

House of the Dragon is de volgende serie in de Game of Thrones-franchise. De serie toont hoe de Targaryen-familie het continent Westeros weet te veroveren en hoe er uiteindelijk grote interne verdeeldheid komt die leidt tot de Dance of Dragons. Dat was een grote strijd tussen familieleden die elkaar afslachtten in een bloedige oorlog over de troon.

George R.R. Martin hielp achter de schermen mee aan de serie. Maar fans die nu bang zijn dat Martin daardoor nog verder achter gaat lopen op de planning met zijn boek The Winds of Winter dat het zesde (van een geplande zeven) in de franchise is, kunnen weer gerust ademhalen.

Geen scripts
Martin belooft namelijk dat hij niet mee zal werken aan de serie tot zijn boek af is. Er komt dus geen script voor een aflevering van zijn hand. "Alhoewel ik denk dat ik uiteindelijk wel op de een of andere manier mee zal helpen aan The House of the Dragon, zal ik mijn prioriteiten toch even duidelijk maken. Ik schrijf niet mee aan de serie, tot ik The Winds of Winter af heb."

Daarna ontstaat er volgens Martin ruimte om wat mee te schrijven. Voor latere seizoenen verwacht hij dus prima mee te kunnen schrijven aan deze tweede serie gebaseerd op zijn boekenreeks A Song of Ice and Fire. Dat hij zijn zesde boek af wil hebben is begrijpelijk: hij werkt er sinds 2010 aan en fans vinden het maar niks dat het zo lang duurt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'South Park' gaat naar streamingdienst HBO Max
Series / Nieuws

'South Park' gaat naar streamingdienst HBO Max

De bittere strijd om de rechten van South Park is uitgevochten.

HBO Max doet er alles aan om volgend jaar een groot aandeel van de streamingmarkt te veroveren. Eerder vandaag werd nog bekend dat alle DC-films (waaronder Joker), maar ook Rick and Morty, een serie over Green Lantern en een Game of Thrones-prequelserie met de titel House of the Dragon exclusief naar de streamingdienst komen. Nu is bekend geworden dat ook animatieserie South Park naar HBO Max gaat.

Lees ook: 'South Park' na kritische aflevering overal verboden in China

HBO Max heeft de strijd om de exclusieve streamingrechten van de satirische tekenfilm weten te bemachtigen. Ze zouden een bedrag tussen 500-550 miljoen dollar er voor over hebben gehad. Dit betekent dat alle 23 seizoenen van South Park (alsmede de drie komende) seizoenen enkel via HBO Max te streamen zullen zijn vanaf mei 2020.

Netflix grijpt mis
Afgelopen maand werd al bekend dat er meerdere partijen interesse hadden in de rechten op South Park. Netflix was naar verluidt de voornaamste kandidaat. Toch ging HBO Max er uiteindelijk met de 'trofee' vandoor.

Lees ook: 'South Park' maakt plaats voor Winnie the Pooh en Piglet
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix reageert op forse kritiek rondom versneld afspelen van films en series
Series / Nieuws

Netflix reageert op forse kritiek rondom versneld afspelen van films en series

Er is niks aan de hand, move along...

Eerder deze week werd bekend dat Netflix tests deed met een opmerkelijke nieuwe functie: het versneld afspelen van films en series. Een ervaring waar abonnees om gevraagd zouden hebben. Maar filmmakers niet en die reageerden dan ook behoorlijk kritisch.

Nu reageert Netflix op alle kritiek en doet dat in een blog. Vicepresident Keela Robison stelt dat de streamingdienst "Netflix is altijd gevoelig voor de zorgen van makers. Daarom hebben we binnen deze proef ook niet gewerkt met grote schermen, namelijk televisies." Daarmee wimpelt ze de kritiek dus weg, die is volgens haar niet nodig.

Automatisch aanpassen
Netflix bevestigt in de blog dat het de audio ook automatisch aanpast in de versneld-afspelenfunctie. Het is dus niet zo dat je enorm hoge stemmetjes te horen krijgt, daar gooit het een filter tegenaan die het nodige werk corrigeert en zorgt dat je een beetje kan genieten van de serie die je versneld afspeelt.

Netflix krijgt er dus forse kritiek op. Tegelijk vroegen fans er volgens het bedrijf veel om. Desondanks laat het nu weten de functie mogelijk te heroverwegen, de kritiek van filmmakers is namelijk belangrijk in de overwegingen rond het al dan niet lanceren van de functie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reis naar de hel in Dante's Inferno
Series / Nieuws

Reis naar de hel in Dante's Inferno

Freeform maakt een moderne versie van het epische gedicht.

Freeform maakt een serie rond Dante's Inferno. Het eerste van de drie delen van het epische gedicht van de Italiaanse middeleeuwer leent zich behoorlijk voor een serie en dat ziet ook deze Amerikaanse televisiezender in. En dus is nu deze serie aangekondigd.

Inferno is onderdeel van de Goddelijke Komedie, waarin de dichter Vergilius afdaalt naar de kringen van de hel. Zijn reis leidt hem vervolgens naar het vagevuur en daarna de hemel. Het veertiende eeuwse gedicht wordt nog altijd gezien als een van de hoogtepunten in de dichtkunst.

Inferno
Deadline meldt dat de serie een moderne update van het gedicht wordt. De serie speelt zich af in Los Angeles en volgt Grace Dante. Haar moeder is drugsverslaafd en ze draagt altijd al zorg voor haar. Ze heeft alles opgeofferd, vrienden en een leven met goede vooruitzichten. Op een dag verandert haar leven ineens en gaat alles goed.

Maar dan komt Grace erachter dat ze dat te danken heeft aan de duivel en besluit ze af te dalen in de hel om te achterhalen waarom precies. Een nogal moderne update, nog zonder releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO maakt DC-serie 'Green Lantern'!
Series / Nieuws

HBO maakt DC-serie 'Green Lantern'!

Er zit een gigantische ruimteserie aan te komen voor HBO Max.

Ooit was het de bedoeling dat er films rond Superman, Batman en Green Lantern zouden komen in het DCEU. Waar die eerste twee lukten, gold dat niet voor de film rond Green Lantern. Maar niet getreurd, er is nu een serie aangekondigd rond het personage. Een serie die te zien zal zijn op de nieuwe streamingdienst HBO Max.

De serie wordt ontwikkeld door Greg Berlanti en omschreven als de grootste DC-serie tot nu toe. Heel veel details wilde Berlanti niet bekendmaken, al zei hij dat de show de ruimte in gaat.

De Green Lanterns
"In wat onze grootste DC-serie ooit gemaakt belooft te worden, trekken we de ruimte in met een Green Lantern," aldus Berlanti, die vervolgens vertelde dat hij niets meer dan dat mocht bekendmaken. Een vrij summiere aankondiging dus, maar met een grote belofte erin.

De Green Lantern zou meestrijden tegen DC-schurk Darkseid in het DCEU, maar dat kregen we nooit te zien nadat de resultaten aan de box office van Justice League, evenals de ontvangst, tegenvielen. Deze serie zet de boel recht hopen we en laat de Lanterns zien, die dankzij magische ringen superkrachten hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.