HBO Max wordt de duurste streamingdienst op de markt

HBO Max wordt duurste streamingdienst op de markt

WarnerMedia maakt prijs en releasedatum van HBO Max bekend...

Geoffrey Ketels, 30 oktober 2019 om 18:13

De focus ligt op dit moment vaak zo sterk op de aankomende nieuwe streamingdiensten Disney+ en Apple TV+ dat we wel eens durven vergeten dat er ook nog een andere topper zit aan te komen. In het voorjaar van 2020 verschijnt namelijk ook het streamingplatform 'HBO Max' van WarnerMedia. Deze laatste heeft nu de exacte releasedatum en prijs bekend gemaakt.
Het ziet er op moment van schrijven naar uit dat HBO Max de duurste streamingdienst gaat worden. WarnerMedia heeft namelijk bekend gemaakt dat de streamingdienst een maandelijks prijskaartje zal hebben van zo'n slordige 14,99 dollar in de Verenigde Staten. Wellicht betekent dit dat de prijs in Europa 14,99 euro zal worden. Verschillende geruchten wijzen er op dat er in de toekomst mogelijks ook een goedkopere versie van de streamingdienst zal verschijnen met advertenties. Het blijft hiervoor echter wellicht wachten tot in het jaar 2021.

Gespiekt bij Disney+
Uit de aangegeven informatie van WarnerMedia blijkt bovendien dat de streamingdienst behoorlijk heeft gespiekt bij Disney+. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om content te downloaden waardoor je deze kan blijven bekijken wanneer ze van de streamingdienst is verwijderd. Verder raakte eerder al bekend dat WarnerMedia voor haar HBO Max streamingdienst ook afstapt van het in één keer lanceren van nieuwe series. In plaats daarvan kiest ze er voor om nieuwe series per week toe te voegen aan haar aanbod.

WarnerMedia heeft inmiddels ook bekend gemaakt dat het streamingplatform HBO Max zal worden gelanceerd in mei 2020. Een exacte dag is hiervoor echter nog niet aangegeven. Wel is bekend dat het aanbod in 2020 reeds uit een slordige 31 Max Originals-Series zal bestaan aangevuld met nog eens 36 HBO Originals. In principe zou er bij de lancering meteen voor meer dan 10.000 uur aan premium content beschikbaar moeten zijn. Behoorlijk indrukwekkend als je het ons vraagt!

Bron: Indiewire.com

Lees meer over: HBO Max, WarnerMedia, HBO, serie, series, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws