'Apple TV+ weet de verwachtingen voorlopig totaal niet in te lossen'

Apple TV+ weet verwachtingen nog niet in te lossen

Het beperkte aanbod stoot veel mensen tegen de borst...

Geoffrey Ketels, 6 november 2019 om 15:45

Apple lanceerde op 1 november van dit jaar haar langverwachte streamingdienst Apple TV+. Heel wat mensen die er voor hebben gekozen om een Apple-product aan te kopen kunnen het eerste jaar gratis kijken, maar anderen moeten 4,99 euro per maand betalen. Ondanks het feit dat deze prijs natuurlijk veel lager ligt in vergelijking met bijvoorbeeld Netflix blijkt het aanbod van de nieuwe streamingdienst bij lancering aardig teleur te stellen.
Toegegeven, de verwachtingen waren bijzonder hoog gespannen rond de release van Apple TV+. Toch had niemand verwacht dat de ontvangst zo pover zou verlopen. Apple TV+ werd op 1 november van dit jaar gelanceerd in meer dan honderd verschillende landen ter wereld, maar deed dat met een catalogus die bestaat uit amper 9 series. Het gaat hierbij onder meer om namen zoals See, Dickinson en natuurlijk ook For All Mankind en The Morning Show. De series werden groots aangekondigd, niet in het minst omwille van de indrukwekkende namen die er bij betrokken zijn.

Grote namen
Ondanks het feit dat namen zoals Jason Momoa, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon bij verschillende projecten betrokken zijn lijkt het er naar uit te zien dat de series in eerste instantie niet weten te overtuigen. Dit gezegd zijnde zijn de scores voor de serie See inmiddels wel opgelopen van 4,95 tot 7,7/10.

Naast bovenstaande lijkt ook de keuze van Apple om niet alle afleveringen van een reeks in één keer online te plaatsen op heel wat kritiek te kunnen rekenen... Netflix lacht nu waarschijnlijk toch wel even in haar vuistje.

Ondanks een teleurstellende lancering moeten we Apple TV+ uiteraard nog niet meteen gaan afschrijven. Er kan in de toekomst met onder meer Servant en Amazing Stories nog heel wat moois op het streamingplatform verschijnen. We kunnen ons echter best voorstellen dat Apple de lancering van haar Apple TV+ streamingplatform het liefst anders had gezien.

Bron: De Standaard

Lees meer over: Apple, Apple TV, Apple TV Plus, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws