Het gaat niet zo lekker met de geplande 'Dune'-serie

'Dune'-serie verkeert in de problemen

Het gaat niet zo lekker achter de schermen.

Jim Pedd, 8 november 2019 om 10:56

Jon Spaihts stapt op als showrunner van HBO-serie Dune: The Sisterhood. Daarmee is de nieuwe verfilming van het boek van Frank Herbert toch niet zo zeker als we hadden gedacht. Centraal in de serie zou Bene Gesserit staan, maar de show moet nu echt een nieuwe showrunner vinden.
Dat is een vervelende situatie, want de serie past bij een film die Denis Villeneuve mag maken. Hij schreef samen met Spaihts het script van de serie. In juni gaf men groen licht, en werd Spaihts aan het werk gezet. Maar hij stapt nu dus op. Vermoedelijk zal Dana Calvo, die dienst deed als co-showrunner, het helemaal over moeten nemen.

Geen goed script
The Hollywood Reporter meldt dat Legendary TV niet tevreden was met de meest recente versie van het scenario voor The Sisterhood. Om die reden werd de showrunner verzocht op te stappen en zich te richten op het mogelijke vervolg op de film van Villeneuve. Daar is hij mee akkoord gegaan. Kortom: Spaihts gaat zich gewoon richten op de films en niet de serie.

In Dune heeft de mensheid zich over het melkwegstelsel verspreid en worden de werelden overheerst door de keizer van Padishah. Deze serie speelt zich af in hetzelfde universum en verkent de wereld door de ogen van vrouwen.

Bron: THR

Lees meer over: Dune, Jon Spaihts, HBO, Frank Herbert

Populair nieuws