Waar komt dat blauwe erotische speeltje in 'Watchmen' vandaan?

Waar komt dat seksspeeltje in 'Watchmen' vandaan?

Wie had dit briljante idee?

Jim Pedd, 8 november 2019 om 09:51

We zijn nu drie afleveringen verder en HBO’s Watchmen blijft interesseren. Ook nu in het derde seizoen, met een wel heel opvallende verwijzing naar Doctor Manhattan. In een interview vertelt showrunner Damon Lindelof alles over de achterliggende gedachte.

Tijdens een gesprek met Decider legt Lindelof uit dat er een helder idee zat achter de dildo van Doctor Manhatten die we te zien kregen. FBI-agent Laurie Blake, de ex van Manhattan, droeg die met zich mee in een grote koffer. Maar het was niet het idee van Damon Lindelof, maar wel van schrijfster Lila Byock.

Lees ook: Nieuwe serie 'Watchmen' blijkt grote hit voor HBO

Doctor Manhattan
“Ik zou willen dat ik het kon claimen,” aldus Lindelof. “Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik meteen wist dat het een briljant idee was. Maar ik had het idee niet en als ik het al had gehad, zou ik het nooit uitgesproken hebben.” Het idee kwam naar boven tijdens een schrijfsessie en werd in eerste instantie met gelach ontvangen.

Lees ook: Wat is de rol van Dr Manhattan in 'Watchmen'?

Maar de vrouwen in de schrijversruimte dachten er heel anders over. “Er zijn veel, veel goede dingen gebeurd in mijn carrière, vooral ook wel eens met de passie van anderen en dan zie je wat voor moois er kan gebeuren. Zoals dit dus.”

Bron: Decider

Lees meer over: Watchmen, HBO, Damon Lindelof

Populair nieuws