search

Ons nieuws van vrijdag 8 november 2019

Premièretitel 'Stranger Things' seizoen 4 onthuld!
Series / Nieuws

Premièretitel 'Stranger Things' seizoen 4 onthuld!

Er zitten weer leuke comicverwijzingen in!

Ze zijn er druk mee bezig, de schrijvers van Netflix-serie Stranger Things: het vierde seizoen. Die rondt het verhaal van Eleven en haar strijd met het Upside Down naar het schijnt af en krijgt nu een opvallende premièretitel. Die verwijst naar de X-Men.

Net als bij de vorige seizoenen, wordt er al vroeg begonnen met het teasen van afleveringen. Zo dus ook de eerste aflevering, die naar het schijnt de titel The Hellfire Club krijgt. De titel is een verwijzing naar Marvels schurkengroep Hellfire Club die uit de X-Men comics komt.

Lees ook: 'Stranger Things' S4 krijgt vier nieuwe personages

The Hellfire Club
De vereniging van mutanten is een ondergrondse club met uiteenlopende belangen. Daarmee verwijst men in Stranger Things dus vermoedelijk ook naar een geheime groep die actief is. Vermoedelijk is dat in verband met de vreemde wereld vanaf waar het schaduwmonster onze vrienden terroriseert.

Lees ook: Wanneer kan je 'Stranger Things' seizoen 4 gaan bekijken?

In de comics is de Hellfire Club een groep mutanten die probeert Jean Grey te manipuleren en haar over te halen voor hen te strijden. Zo hopen ze ook controle te krijgen over de Phoenix Force die in haar zit. Wanneer de Netflix-hit verder gaat is nog niet duidelijk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op Disney+ ga je tóch wat advertenties te zien krijgen
Series / Nieuws

Op Disney+ ga je tóch wat advertenties te zien krijgen

Althans, in het begin zal je daar toch doorheen moeten.

Disney+ gaat volgende week officieel van start. Vanaf dat moment moeten we als proefgebruikers elke maand 6,99 euro betalen. In ruil daarvoor krijg je heel wat content van The Mouse House. En dat zonder advertenties. Althans…

The Verge meldt dat Disney+-abonnees in het begin advertenties te zien krijgen voor de televisiezender Starz. De reden daarachter is eenvoudig: Starz heeft de rechten op onder meer Star Wars: The Force Awakens en om dergelijke films te mogen vertonen, moet men advertenties laten zien.

Niet heel opvallend
De advertentie lijkt niet al te storend te worden. Het gaat om een display-ad die te zien zal zijn in de Android-app en op de inlogpagina's. In de streamingdienst zelf, dus nadat je ingelogd bent, krijg je geen advertenties te zien. Disney zal mogelijk meer van dit soort materiaal laten zien, wat nodig is om de rechten te krijgen op al zijn content.

Disney heeft namelijk nog wat deals lopen waardoor het lang niet alles aan kan bieden op hetzelfde platform. Zo krijgt Netflix in 2020 films die tussen 2016 en 2018 zijn uitgebracht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er zijn nog nooit zoveel LGBTQ's te zien in TV-series
Series / Nieuws

Er zijn nog nooit zoveel LGBTQ's te zien in TV-series

Uit het jaarlijkse rapport van GLAAD blijkt een nieuw record: nog nooit zoveel vertegenwoordiging van de LGBTQ gemeenschap op televisie.

Uit het jaarlijkse rapport van GLAAD, over de vertegenwoordiging van de LGBTQ gemeenschap op televisie, blijkt dat er een nieuw record is gezet. Het percentage LGBTQ-personages in tv-series is dit jaar 10,2 procent.

De organisatie GLAAD is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor representatie van homo's, bi's en transgenders in de media, om homofobie en discriminatie van seksuele geaardheid en genderidentiteit te bestrijden.

Lees ook: Crossover Supergirl en Batwoman op komst?

Aldus de organisatie zijn er 90 hoofdrolspelers van de 879 in 111 primetime gescripte shows, die in de LGBTQ-categorie vallen. Vorig jaar was dat aantal 75.

Opvallende namen zijn onder andere Ruby Rose als Kate Kane in The Batwoman, Cobie Smulders als Dex in Stumptown, Brian Michael Smith (TV's eerste zwarte transgender man in een reguliere rol) als Paul Strickland in Fox's 9-1-1. Het netwerk CW scoorde het hoogst met de Arrow-verse shows, omdat in 15,4 procent van alle shows acteurs uit de LGBTQ-gemeenschap kwamen.

GLAAD pleit ook voor minder tokenisme van queer-personages, wat betekent dat minder exemplaren van een enkele LGBTQ-persoon in een zee van heteronormatieve personages voorkomen.

Voor Netflix, die de hoogste score van alle streamers heeft, noteerde GLAAD Tales of the City, BoJack Horseman, She-Ra and the Princesses of Power, The Politician, Sex Education en Orange is the New Black.

Lees ook: 'Batwoman'-actrice Ruby Rose over haar heftige ongeluk: "Ik was bijna verlamd"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Loki' is verbonden met 'Doctor Strange 2'
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Loki' is verbonden met 'Doctor Strange 2'

De paden van de twee tovenaars zullen elkaar spoedig kruisen.

Sinds de eerste aankondiging kwam dat Marvel series zou gaan maken voor Disney+, was duidelijk dat ze sterk gelinkt zouden gaan worden aan het Marvel Cinematic Universe. Dit in tegenstelling tot eerdere Marvel-series, zoals die voor Netflix werden gemaakt. Zo zullen series als The Falcon and the Winter Soldier, Hawkeye en WandaVision dienen als 'verhaalbruggen' tussen bepaalde MCU-films.

Een belangrijk voorbeeld hiervan kwam in een onthulling die Kevin Feige deed in een interview met Bloomberg. In het interview liet Feige los dat niet alleen Scarlet Witch haar opwachting zal maken in superhelden-sequel Doctor Strange in the Multiverse of Madness, maar dat ook de serie over Loki sterk gelinkt wordt met die film. Dit is de eerste keer dat hier iets over wordt gemeld.

[b]Grote rol voor series in MCU

Feige benadrukte daarnaast opnieuw dat de Disney+-series een belangrijke zullen spelen in het filmuniversum van Marvel:

"Personages zullen veranderen en evolueren in de geplande series en die veranderingen spelen een grote rol in toekomstige films. De invloed op de films zal groot zijn. Het is een volledig nieuwe manier van verhalen vertellen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO onthult de series voor 2020 in indrukwekkende trailer!
Series / Video/clip/featurette

HBO onthult de series voor 2020 in indrukwekkende trailer!

Een hoop nieuwe series en nieuwe seizoenen van bekende titels zijn te zien in de promo.

Het duurt nog zeker zes maanden voordat streamingdienst HBO Max zijn debuut maakt (in april 2020 om precies te zijn), dus tot die tijd zullen een aantal van de meest verwachte producties van volgend jaar nog 'old school' via HBO te zien zijn.

Het netwerk heeft nu een nieuwe promo-trailer voor hun line-up van 2020 online geplaatst. In deze promo komen ook eerste blikken op een reeks nieuwe series voorbij. Titels die we kunnen verwachten in 2020 zijn: The Undoing, Lovecraft Country, Perry Mason, The Outsider, I Know This Much Is True, Avenue 5, Run, The Third Day, The Plot Against America en The New Pope.

Bekende titels keren terug
In 2020 verschijnen ook nieuwe seizoenen van bekende titels als Westworld, Curb Your Enthusiasm, Barry, The Righteous Gemstones, His Dark Materials, Insecure en Succession. Ook presentators als John Oliver en Bill Maher passeren de revue in de promo. Je kunt de beelden hieronder bekijken.


:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het gaat niet zo lekker met de geplande 'Dune'-serie
Series / Nieuws

Het gaat niet zo lekker met de geplande 'Dune'-serie

Het gaat niet zo lekker achter de schermen.

Jon Spaihts stapt op als showrunner van HBO-serie Dune: The Sisterhood. Daarmee is de nieuwe verfilming van het boek van Frank Herbert toch niet zo zeker als we hadden gedacht. Centraal in de serie zou Bene Gesserit staan, maar de show moet nu echt een nieuwe showrunner vinden.

Dat is een vervelende situatie, want de serie past bij een film die Denis Villeneuve mag maken. Hij schreef samen met Spaihts het script van de serie. In juni gaf men groen licht, en werd Spaihts aan het werk gezet. Maar hij stapt nu dus op. Vermoedelijk zal Dana Calvo, die dienst deed als co-showrunner, het helemaal over moeten nemen.

Geen goed script
The Hollywood Reporter meldt dat Legendary TV niet tevreden was met de meest recente versie van het scenario voor The Sisterhood. Om die reden werd de showrunner verzocht op te stappen en zich te richten op het mogelijke vervolg op de film van Villeneuve. Daar is hij mee akkoord gegaan. Kortom: Spaihts gaat zich gewoon richten op de films en niet de serie.

In Dune heeft de mensheid zich over het melkwegstelsel verspreid en worden de werelden overheerst door de keizer van Padishah. Deze serie speelt zich af in hetzelfde universum en verkent de wereld door de ogen van vrouwen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar komt dat blauwe erotische speeltje in 'Watchmen' vandaan?
Series / Nieuws

Waar komt dat blauwe erotische speeltje in 'Watchmen' vandaan?

Tijdens een gesprek met Decider legt Lindelof uit dat er een helder idee zat achter de dildo van Doctor Manhatten

We zijn nu drie afleveringen verder en HBO's Watchmen blijft interesseren. Ook nu in het derde seizoen, met een wel heel opvallende verwijzing naar Doctor Manhattan. In een interview vertelt showrunner Damon Lindelof alles over de achterliggende gedachte.

Tijdens een gesprek met Decider legt Lindelof uit dat er een helder idee zat achter de dildo van Doctor Manhatten die we te zien kregen. FBI-agent Laurie Blake, de ex van Manhattan, droeg die met zich mee in een grote koffer. Maar het was niet het idee van Damon Lindelof, maar wel van schrijfster Lila Byock.

Lees ook: Nieuwe serie 'Watchmen' blijkt grote hit voor HBO

Doctor Manhattan
"Ik zou willen dat ik het kon claimen," aldus Lindelof. "Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik meteen wist dat het een briljant idee was. Maar ik had het idee niet en als ik het al had gehad, zou ik het nooit uitgesproken hebben." Het idee kwam naar boven tijdens een schrijfsessie en werd in eerste instantie met gelach ontvangen.

Lees ook: Wat is de rol van Dr Manhattan in 'Watchmen'?

Maar de vrouwen in de schrijversruimte dachten er heel anders over. "Er zijn veel, veel goede dingen gebeurd in mijn carrière, vooral ook wel eens met de passie van anderen en dan zie je wat voor moois er kan gebeuren. Zoals dit dus."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke (Game of Thrones) onderging twee levensnoodzakelijke hersenoperaties
Series / Celebrity

Emilia Clarke (Game of Thrones) onderging twee levensnoodzakelijke hersenoperaties

De actrice werd in haar jonge leven reeds 2 keer geconfronteerd met een hersenbloeding...

Actrice 'Emilia Clarke' (Game of Thrones) heeft zich in de eerste Kindness uitgave van PEOPLE uitgelaten over de twee hersenbloedingen waar ze in het verleden mee werd geconfronteerd. De actrice zegt ongelofelijk dankbaar te zijn voor de hulp en liefde die ze toen van "vreemden" heeft gekregen.

Clarke stelde in het interview met PEOPLE dat het specifiek ging om een uitstulping van de wand van een hersenslagader welke was gesprongen. De actrice gaf aan dat het een zeer traumatische ervaring was, maar dat het ongelofelijk is hoe goed ze werd verzorgd door de hulpverleners:

"De hulpverleners waren werkelijk ongelofelijk. Ze hebben me meteen medicijnen gegeven waardoor ik minder pijn had, hebben me goed ingepakt en me vervolgens heel de rit naar het ziekenhuis aan het lachen gemaakt. Daar lag ik dan, bloedend in mijn brein, maar daar waren we toen ook tegelijkertijd, in de ambulance, grapjes aan het maken."

Levensnoodzakelijke operaties
In de voorbije 8 jaar onderging Clarke reeds twee levensnoodzakelijke hersenoperaties. Clarke gaf zelf aan dat haar gezondheidsproblemen begonnen in februari 2011. Dit aldus kort nadat het eerste seizoen van de hitserie Game of Thrones was opgenomen. De operaties die moesten worden uitgevoerd waren volgens de actrice niet alleen bijzonder moeilijk, daarnaast waren ze ook lang niet altijd even succesvol. Dit was eveneens het geval voor haar herstel. Clarke gaf finaal nog mee dat ze op een zeker ogenblik haar eigen naam niet meer wist. Op dat ogenblik wou ze er eigenlijk het liefst van allemaal een einde aan maken.

Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goedgekomen met deze fantastische actrice en hebben we haar onder meer zien schitteren in één van de populairste televisieseries aller tijden, namelijk Game of Thrones!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.