Opnames volgende 'Star Wars'-serie starten al vrij snel

Opnamestart volgende 'Star Wars'-serie bekend

Na The Mandalorian meer Star Wars op Disney+.

Bram de Groot, 10 november 2019 om 11:28

Aankomende weken kunnen de fans via Disney+ kijken naar de allereerste live-action Star Wars-serie The Mandalorian waarin Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) de titelrol speelt. Maar welke Star Wars-serie kunnen we daarna verwachten?
Duidelijk is nu dat de opnames voor de recent aangekondigde Obi-Wan Kenobi-serie in juli 2020 gaan aanvangen. Dit is door schrijver Hossein Amini bevestigd tegenover Discussing Film.

"Het plan is om in juli te beginnen met de opnames, Ewan McGregor is aan boord. Ik denk dat hij al gezegd heeft dat de serie gaat over de periode tussen episodes drie en vier. Dus zo'n beetje na de val van de republiek en het bloedbad van de Jedi voor de gebeurtenissen in Star Wars: A New Hope. Het is fascinerende periode met veel veranderingen in de Melkweg, en veel ontberingen," aldus Amini.

Hoe zit het met de Cassian Andor-serie?
In november 2018 werd er al een Star Wars-serie aangekondigd rond het personage Cassian Andor van acteur Diego Luna. Hem zagen we in de film Rogue One uit 2016. Naar verluidt zouden de opnames nog dit jaar moeten aanvangen.

Het lijkt er verdacht veel op dat we de Cassian Andor-serie eind 2020 krijgen te zien en de Obi-Wan serie eind 2021.

Bron: Discussing Film

Lees meer over: Obi Wan Kenobi, Star Wars, The Mandalorian, Cassian Andor, Ewan McGregor, Diego Luna

Populair nieuws