search

Ons nieuws van zondag 10 november 2019

'Obi-Wan'-serie draait om meer dan alleen Tatooine!
Series / Nieuws

'Obi-Wan'-serie draait om meer dan alleen Tatooine!

De serie speelt zich af rond het hele probleem na de val van de republiek.

Voor het eerst hebben we heel wat plotdetails van de serie Obi-Wan Kenobi. De serie wordt geschreven door Hossein Amini en krijgt nu heel wat interessante details. Hossein Amini, die de serie schrijft, vertelde die zaken aan de site Discussing Film.

De schrijver vertelt dat hij twee jaar geleden begon te werken aan het verhaal, toen Stephen Daldry zich nog voorbereidde op het maken van een film rond Obi-Wan Kenobi. Die film gaat er niet komen, maar in plaats daarvan krijgen we nu een zesdelige serie met afleveringen van een uur.

Lees ook: Opnames volgende 'Star Wars'-serie starten al vrij snel

Het verhaal
"De situatie is heel complex, voor hem persoonlijk en ook voor het sterrenstelsel als geheel," aldus Amini. "Dat moet je verkennen. En eerlijk gezegd, is er heel veel verhaal te vertellen tussen Episode III en IV. Er gebeurt zoveel in die periode dat nog niet verkend is. Het idee dat we op een karakterreis kunnen en kunnen bekijken wat de politiek en de gigantische achtergrond van het Keizerrijk is, en wat er aan de hand is, is zo opwindend. Dat komt omdat dit echt oprecht voelt als echte geschiedenis, en soms is het moeilijk om dat in twee uur te proppen."

In die zin is Amini dan ook blij dat er meer te zien zal zijn in deze serie!

Lees ook: Obi-Wan Kenobi is een 'oudere man' in nieuwe serie op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hij komt er echt! Opnames 'Halo' van start
Series / Nieuws

Hij komt er echt! Opnames 'Halo' van start

De serie is al jaren en jaren in de maak.

Gisteren is de productie van Halo begonnen. De serie wordt gemaakt door Showtime en 343 Industries en is al jaren in de maak. Maar lang lukte het niet om de juiste vorm te vinden. Tot nu dan. Vandaag hebben we ook een foto van de cast.

De serie zal straks negen afleveringen krijgen. Toen de show ooit aangekondigd werd, gingen we er nog vanuit dat er tien afleveringen zouden krijgen. Centraal in de serie staat Master Chief, die gespeeld wordt door Pablo Schreiber.

Halo-serie
De serie is al jaren in de maak en begon zijn leven ooit als een live-action film die door Peter Jackson gemaakt zou worden. Die film kwam er nooit en in de jaren sindsdien is er gewerkt aan heel wat iteraties; uiteindelijk leidde dat hiertoe en nu krijgen we dus een live-action serie die de avonturen van Master Chief volgt.



In de serie wordt het voortbestaan van de mensheid bedreigd door buitenaardse wezens. In de 26ste eeuw vechten genetisch verbeterde supersoldaten tegen die buitenaardse wezens. Een van hen is Master Chief. In 2021 te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' wordt meer horror dan fantasy
Series / Nieuws

'The Witcher' wordt meer horror dan fantasy

De serie is vanaf 20 december te zien op Netflix!

The Witcher is vanaf 20 december te zien op Netflix. De serie moet een gigantische show worden die kijkers massaal aan de streamingdienst moet houden. Maar mocht je gedacht hebben dat de serie een fantasy-serie wordt, dan moeten we dat beeld even nuanceren. Het wordt namelijk meer horror.

Dat vertelt VFX-supervisor Julian Perry in een interview. "Volgens mij is het echt meer iets van horror. We hebben de fantasy er echt wel uitgehaald. Ik kan zeggen dat we dat niet zijn. Alhoewel we fantasy hebben op een wat meer horrorachtige manier. Bijvoorbeeld Striga, een vrouw die vervloekt is om als monster te leven. Zij ziet er echt niet fijn uit."

Lees ook: 'The Witcher' moet de 'Game of Thrones' van Netflix worden

Grote wereld
De serie telt straks acht afleveringen in zijn eerste seizoen. Centraal staat Geralt of Rivia, een Witcher. Hij is een Witcher, iemand die voor geld op monsters jaagt. Maar zijn leven is niet gemakkelijk en hij staat continu onder druk. Als hij een mysterieuze prinses ontmoet, verzeilt hij in een groots avontuur.

Lees ook: Eerste brute trailer grootse Netflix-serie 'The Witcher'!

De serie is vanaf 20 december te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stukje van 'Game of Thrones' zou in België worden opgenomen
Series / Nieuws

Stukje van 'Game of Thrones' zou in België worden opgenomen

De opnames zouden doorgaan in het kasteel van Beersel...

Zo'n twee jaar geleden zou de Belgische gemeente Beersel een verzoek hebben gekregen van de makers van Game of Thrones om opnames te mogen maken in het kasteel van Beersel. Uiteindelijk zou de brandweer van Beersel daar echter een stokje voor hebben gestoken.

Burgemeester van Beersel, namelijk Hugo Vandaele heeft in een recent interview tegenover de radiozender Radio 2 aangegeven dat er inderdaad een vraag werd ontvangen van de makers van Game of Thrones. Zij wilden het kasteel van Beersel gaan gebruiken in de reeks... althans, daar bestaat onduidelijkheid over. In een later interview gaf de burgemeester namelijk aan dat het ging om een promotiefilmpje voor de serie. In ieder geval, uiteindelijk kon er op het verzoek van de makers niet worden ingegaan omdat de brandweer van Beersel een negatief advies had gegeven.

Lees ook: Bijna was de Night King totaal anders in 'Game of Thrones'

Ruïne
Verschillende redenen zouden aan de basis hebben gelegen van het negatief advies dat de burgemeester ontving voor de opnames. In eerste instantie hadden de makers van Game of Thrones bijvoorbeeld aangegeven dat de opnames voornamelijk 's nachts plaats zouden vinden. Het feit dat het kasteel eigenlijk een ruïne is en er ook slechts één nooduitgang beschikbaar is zorgden er samen voor dat het volgens de brandweer niet voldoende veilig was om de opnames door te kunnen laten gaan.

Even leek het er dus naar uit te zien dat Game of Thrones ook nog een Belgische toets zou krijgen, maar helaas bleek dat uiteindelijk toch niet het geval te zijn.

Lees ook: Jason Momoa: "Ik voelde me bedrogen door Game of Thrones"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dan toch Disney+ applicatie voor oudere (Samsung) televisies
Series / Nieuws

Dan toch Disney+ applicatie voor oudere (Samsung) televisies

Oudere smart-tv's van Samsung krijgen dan toch ook Disney+ ondersteuning...

Het is op verschillende manieren mogelijk om Disney+ te kunnen kijken op je televisie. Zo kan je er voor kiezen om gebruik te maken van Apple TV, maar kan er uiteraard ook gebruik worden gemaakt van Chromecast. De meest handige oplossing is natuurlijk wanneer er gebruik kan worden gemaakt van een applicatie in de televisie zelf. In het bijzonder de toestellen van Samsung zouden op dit vlak echter een zorgenkindje zijn... of toch niet?

Eerder raakte reeds bekend dat er een applicatie verscheen in de zogenaamde Tizen Store van Samsung smart-tv's voor het kunnen draaien van Disney+. Deze applicatie bleek in eerste instantie echter uitsluitend beschikbaar voor Samsung smart-tv's die waren geproduceerd in het jaar 2017 en later. Heel wat mensen met een oudere smart-tv vroegen zich dan ook af of zij niet in staat zouden zijn om met behulp van een eenvoudige app de nieuwe streamingdienst te draaien. Dat blijkt echter wel degelijk mogelijk te zijn.

Samsung
Er heerst nog veel onduidelijkheid over de precieze modellen waar de Disney+ app door zal worden ondersteund. Disney heeft op dit ogenblik dan ook uitsluitend aangegeven dat er ondersteuning aan de app zal worden geboden door oudere toestellen van de fabrikant. Om welke toestellen het dan precies zou gaan is momenteel nog niet bekend. Ook verschillende televisies van die andere fabrikant Sony bieden op moment van schrijven reeds ondersteuning voor de applicatie.

Disney+ wordt officieel gelanceerd op 12 november, maar in Nederland is de streamingdienst uiteraard reeds enige tijd gratis uit te proberen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames volgende 'Star Wars'-serie starten al vrij snel
Series / Nieuws

Opnames volgende 'Star Wars'-serie starten al vrij snel

Na The Mandalorian meer Star Wars op Disney+.

Aankomende weken kunnen de fans via Disney+ kijken naar de allereerste live-action Star Wars-serie The Mandalorian waarin Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) de titelrol speelt. Maar welke Star Wars-serie kunnen we daarna verwachten?

Duidelijk is nu dat de opnames voor de recent aangekondigde Obi-Wan Kenobi-serie in juli 2020 gaan aanvangen. Dit is door schrijver Hossein Amini bevestigd tegenover Discussing Film.

"Het plan is om in juli te beginnen met de opnames, Ewan McGregor is aan boord. Ik denk dat hij al gezegd heeft dat de serie gaat over de periode tussen episodes drie en vier. Dus zo'n beetje na de val van de republiek en het bloedbad van de Jedi voor de gebeurtenissen in Star Wars: A New Hope. Het is fascinerende periode met veel veranderingen in de Melkweg, en veel ontberingen," aldus Amini.

Hoe zit het met de Cassian Andor-serie?
In november 2018 werd er al een Star Wars-serie aangekondigd rond het personage Cassian Andor van acteur Diego Luna. Hem zagen we in de film Rogue One uit 2016. Naar verluidt zouden de opnames nog dit jaar moeten aanvangen.

Het lijkt er verdacht veel op dat we de Cassian Andor-serie eind 2020 krijgen te zien en de Obi-Wan serie eind 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote Marvel-series van Disney+ krijgen vorm!
Series / Nieuws

Grote Marvel-series van Disney+ krijgen vorm!

She-Hulk & Moon Knight in goede handen.

Aankomende dinsdag start Disney+ en gelijk kun je kijken naar de eerste Star Wars-serie, The Mandalorian. Dat is natuurlijk erg leuk, maar de fan van Marvel moet nog ongeveer een jaar wachten op de eerste Marvel-serie, The Falcon and the Winter Soldier. Als die eenmaal te zien is, zullen er snel vele andere Marvel-series gaan volgen.

Twee van de series die vermoedelijk in 2022 verschijnen zijn She-Hulk en Moon Knight. Beide series hebben nu schrijvers gevonden.

Volgens The Hollywood Reporter zal Rick & Morty-schrijver Jessica Gao het verhaal van de serie She-Hulk vorm gaan geven. The Umbrella Academy-schrijver Jeremy Slater mag dat doen voor Moon Knight.

Achtergrond van de Marvel-personages
Moon Knight is een huurmoordenaar die voor dood is achtergelaten en weer tot leven komt met dank van de Egyptische maangod Khonshu. She-Hulk is het nichtje van Bruce Banner en zij krijgt met mindere mate de krachten van de Hulk. Ze behoudt echter wel deels haar persoonlijkheid, inclusief haar intelligentie en haar emoties.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Sandman' nu al goed voor een tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Sandman' nu al goed voor een tweede seizoen

Er wordt nog hard gezocht naar een hoofdrolspeler voor de langverwachte graphic novel-verfilming.

Fans van stripreeks The Sandman kijken halsreikend uit naar nieuwtjes over de verfilming die Netflix op de planning heeft staan. En hoewel we nog niet eens hebben gehoord wie de hoofdrol zal spelen in de serie, heeft bedenker Neil Gaiman onthuld dat er nu al plannen klaarliggen voor een tweede seizoen.

Lees ook: Epische Netflix-serie 'The Sandman' blijft trouw aan de graphic novels

Tijdens een interview met Radio Times liet Gaiman, die de serie samen met showrunner Allan Heinberg en David S. Goyer zal realiseren, weten dat de ontwikkeling van het 11-delige eerste seizoen uitstekend verloopt, maar dat toekomstplannen ook al gevormd zijn:

"We zijn met z'n drieën; showrunner Heinberg, Goyer en ik. We zijn net klaar met het schrijven van de eerste aflevering, het uitwerken van de overkoepelende plot en hoe de eerste twee seizoenen eruit komen te zien. We zullen zien hoe alles gaat lopen."

Veel pogingen, weinig resultaat
Er zijn sinds de jaren '90 al heel wat pogingen gedaan om de Sandman-strips tot leven te brengen. De meest recente poging was die van Joseph Gordon-Levitt, die de hoofdrol zou spelen in en de regie op zich zou nemen van een filmversie voor New Line Cinema.

Lees ook: Aantal afleveringen 'Sandman' seizoen 1 bekend!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor 'Westworld' seizoen 3!
Series / Trailer

Trailer voor 'Westworld' seizoen 3!

"If Data Is Destiny, Then You Chart the Path."

Met een visueel prachtige wereld en een pakkend, intrigerend verhaal is de serie Westworld een van de eyecatchers van HBO. Het is duidelijk (nog) geen kijkcijferskanon als Game of Thrones, maar indrukwekkend is het geheel wel.

Het derde seizoen verschijnt ergens in 2020 en heeft de subtitel The New World meegekregen, nadat seizoen 1 de titel The Maze kreeg en seizoen The Door. Hieronder zie je een eerste teaser voor seizoen drie met de titel Incite Anthem. Uiteraard keren in het nieuwe seizoen Evan Rachel Wood en Aaron Paul terug als respectievelijk Dolores en Caleb.



Het tweetal komt terecht in een neo-Los Angeles en daar zien ze hoe robots in de echte wereld worden behandeld. Maeve (Thandie Newton) belandt in een park met een WOII-thema, gesitueerd in nazi-Duitsland.

Eerste helft van 2020
Naar verwachting verschijnt seizoen 3 van Westworld in de eerste helft van 2020 en dit keer zijn er geen tien, maar acht afleveringen. Naar verluidt zal een eenvoudigere verhaallijn gekozen dan in het complexere tweede seizoen. Neem uiteraard even een kijkje op de website van Incite.

Lees ook: 'Westworld' krijgt kort derde seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.