Dan toch Disney+ applicatie voor oudere (Samsung) televisies

Dan toch Disney+ applicatie voor oudere televisies

Oudere smart-tv's van Samsung krijgen dan toch ook Disney+ ondersteuning...

Geoffrey Ketels, 10 november 2019 om 12:35

Het is op verschillende manieren mogelijk om Disney+ te kunnen kijken op je televisie. Zo kan je er voor kiezen om gebruik te maken van Apple TV, maar kan er uiteraard ook gebruik worden gemaakt van Chromecast. De meest handige oplossing is natuurlijk wanneer er gebruik kan worden gemaakt van een applicatie in de televisie zelf. In het bijzonder de toestellen van Samsung zouden op dit vlak echter een zorgenkindje zijn... of toch niet?
Eerder raakte reeds bekend dat er een applicatie verscheen in de zogenaamde Tizen Store van Samsung smart-tv's voor het kunnen draaien van Disney+. Deze applicatie bleek in eerste instantie echter uitsluitend beschikbaar voor Samsung smart-tv's die waren geproduceerd in het jaar 2017 en later. Heel wat mensen met een oudere smart-tv vroegen zich dan ook af of zij niet in staat zouden zijn om met behulp van een eenvoudige app de nieuwe streamingdienst te draaien. Dat blijkt echter wel degelijk mogelijk te zijn.

Samsung
Er heerst nog veel onduidelijkheid over de precieze modellen waar de Disney+ app door zal worden ondersteund. Disney heeft op dit ogenblik dan ook uitsluitend aangegeven dat er ondersteuning aan de app zal worden geboden door oudere toestellen van de fabrikant. Om welke toestellen het dan precies zou gaan is momenteel nog niet bekend. Ook verschillende televisies van die andere fabrikant Sony bieden op moment van schrijven reeds ondersteuning voor de applicatie.

Disney+ wordt officieel gelanceerd op 12 november, maar in Nederland is de streamingdienst uiteraard reeds enige tijd gratis uit te proberen.

Bron: Sammobile.com

Lees meer over: Disney, Disney Plus, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws