search
Stukje van 'Game of Thrones' zou in België worden opgenomen

Stukje van 'Game of Thrones' zou in België worden opgenomen

De opnames zouden doorgaan in het kasteel van Beersel...

Geoffrey Ketels
Zo'n twee jaar geleden zou de Belgische gemeente Beersel een verzoek hebben gekregen van de makers van Game of Thrones om opnames te mogen maken in het kasteel van Beersel. Uiteindelijk zou de brandweer van Beersel daar echter een stokje voor hebben gestoken.

Burgemeester van Beersel, namelijk Hugo Vandaele heeft in een recent interview tegenover de radiozender Radio 2 aangegeven dat er inderdaad een vraag werd ontvangen van de makers van Game of Thrones. Zij wilden het kasteel van Beersel gaan gebruiken in de reeks... althans, daar bestaat onduidelijkheid over. In een later interview gaf de burgemeester namelijk aan dat het ging om een promotiefilmpje voor de serie. In ieder geval, uiteindelijk kon er op het verzoek van de makers niet worden ingegaan omdat de brandweer van Beersel een negatief advies had gegeven.

Lees ook: Bijna was de Night King totaal anders in 'Game of Thrones'

Ruïne
Verschillende redenen zouden aan de basis hebben gelegen van het negatief advies dat de burgemeester ontving voor de opnames. In eerste instantie hadden de makers van Game of Thrones bijvoorbeeld aangegeven dat de opnames voornamelijk 's nachts plaats zouden vinden. Het feit dat het kasteel eigenlijk een ruïne is en er ook slechts één nooduitgang beschikbaar is zorgden er samen voor dat het volgens de brandweer niet voldoende veilig was om de opnames door te kunnen laten gaan.

Even leek het er dus naar uit te zien dat Game of Thrones ook nog een Belgische toets zou krijgen, maar helaas bleek dat uiteindelijk toch niet het geval te zijn.

Lees ook: Jason Momoa: "Ik voelde me bedrogen door Game of Thrones"

Aanbevolen artikelen