'Titans' geeft nieuwe richting aan DC-series [Dvd]

Seizoen drie is al aangekondigd.

Bram de Groot, 12-11-2019 12:15

Bedenkers: Akiva Goldsman | Geoff Johns | Greg Berlanti | Cast: Brenton Thwaites (Richard "Dick" Grayson / Robin / Nightwing), Anna Diop (Koriand'r / Kory Anders), Teagan Croft (Rachel Roth), Ryan Potter (Garfield "Gar" Logan), Curran Walters (Jason Todd / Robin), e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zenders: DC Universe
Waar de verfilmingen van DC Comics op het witte doek niet altijd even sterk uitpakken, verschijnen er aan de lopende band series gebaseerd op die strips. Via het in 2018 gelanceerde platform DC Universe (in Nederland op Netflix) verscheen de serie Titans, een volwassen verfilming van de Teen Titans. En die serie blijkt een nieuw succes, aangezien er recent een tweede seizoen verscheen. Een van de drijvende krachten achter de duidelijk grauwere DC-serie is Greg Berlanti, de man verantwoordelijk voor het iets toegankelijkere Arrowverse van The CW.

Warner Bros. bracht recent het debuutseizoen uit op Dvd. Hieronder de trailer en de synopsis, en vervolgens een blik op de inhoud van de uitgave.


In het eerste seizoen was detective Dick Grayson jarenlang het hulpje van Batman, maar als Robin slaat hij zijn eigen weg in. De twee zijn uit elkaar gegroeid en dit doet Robin er toe besluiten om te verhuizen naar Detroit. Hij komt daar in aanraking met anderen die bovennatuurlijke krachten bezitten. Daarop ontwikkelt Robin een nieuw team van superhelden, bestaande uit Raven, Starfire en Beast Boy. Het belangrijkste doel van de Titans is het beschermen van de wereld tegen het kwaad. Daarnaast is er ook nog een aantal persoonlijke problemen waar de helden mee te kampen krijgen.Serie: Titans - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Speelduur: 11 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Audio 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888249338 | Release: oktober 2019 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Titans zitten verpakt in doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de binnenkant tref je de titels van de afzonderlijke afleveringen. Ook wordt duidelijk er heel wat extra's op de schijven staan.

Beeld en geluid
Deze Dvd-uitgave van Titans laat een zeer redelijk beeld zien. De serie heeft een erg filmische uitstraling met een doorgaans opzettelijk donkere weergave. Dit zorgt voor het juiste DC-sfeertje. De kwaliteit is wisselend. De kleuren zijn redelijk en de zwart-weergave is ook best oke'. Minder is de erg standaard SD-scherpte en de vele blokvorming. Het is voor de fans spijtig om te zien dat er geen Nederlandse Blu-ray uitgave is. De HD-versie vind je dus op Netflix. De geluidstrack is uiteraard standaard DTS-HD 5.1, met muziek van de namen Clint Mansell en Kevin Kiner.

Bonusmateriaal
Er is een flinke lading bonusmateriaal meegeleverd. Dit blijken veelal zeer korte, promotionele featurettes die snel inzoomen op een bepaald aspect. Fijn is dat de titels de inhoud verklappen: Raven and Robin: Dark Rebirth, Hawk and Dove Origin Story, Igniting Starfire, Becoming Beast Boy, Conjuring Raven, Meet the Doom Patrol, The New Robin, From Page to Screen, The One and Only Wonder Girl, The Redemption of Robin, Team Titan, What Does It Mean to Be Cast as Starfire? en Anna Diop Having Fun with Teagan Croft.

Seizoen 3 al aangekondigd!
In september verscheen al seizoen twee en recent werd seizoen drie aangekondigd. Deze moet in 2020 verschijnen. De personages uit Titans waren na seizoen één te zien in de tweede DC Universe-serie Doom Patrol. Ook van deze DC-serie verschijnt een tweede seizoen. Vermoedelijk verschijnen deze seizoenen gelijk op HBO Max. Hieronder de trailer voor seizoen twee van Titans.


Lees ook: Boy of Steel in actie in clip 'Titans' seizoen 2!

Lees meer over: Doom Patrol, Cyborg, Titans, DC, Joivan Wade, Timothy Dalton, Brendan Fraser

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in