search

Ons nieuws van dinsdag 12 november 2019

Tweede seizoen van 'You' verschijnt binnenkort op Netflix
Series / Nieuws

Tweede seizoen van 'You' verschijnt binnenkort op Netflix

Het tweede seizoen zal zich afspelen in Los Angeles...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van de Netflix-serie You. De populaire streamingdienst Netflix heeft namelijk eerder vandaag bekend gemaakt dat het tweede seizoen binnenkort verschijnt. Wanneer dan precies? Op tweede Kerstdag!

Het nieuws met betrekking tot de lancering van het tweede seizoen van You werd door Netflix zelf bekend gemaakt op social media. In het bericht stond te lezen; "Ben jij klaar voor seizoen twee"? Meteen daarna werd ook aangegeven wanneer dat tweede seizoen nu precies zal verschijnen op de streamingdienst. Dit staat zomaar te gebeuren op 26 december, tweede Kerstdag dus! Fans van de reeks hebben inmiddels reeds massaal gereageerd op de bekendmaking.

Geobsedeerd
De serie You vertelt het verhaal van Joe welke baas is van een boekenwinkel. Joe heeft een obsessie voor een opkomende schrijfster waarmee hij dan ook graag in contact wil komen. Echter nemen zijn pogingen steeds extremere vormen aan. Aan het einde van het eerste seizoen (opgelet, belangrijke spoiler!) konden kijkers zien hoe schrijfster Beck werd vermoord door Joe. Zijn ex Candace bleef echter in leven.

In het tweede seizoen verhuist Joe van New York naar Los Angeles. Tot op moment van schrijven werd er eigenlijk nog haast niets bekend gemaakt over het tweede deel uit de reeks. Eén van de schrijvers van You heeft echter wel reeds laten optekenen dat we Joe van een compleet nieuwe kant gaan zien. Wat daarmee dan precies wordt bedoeld zal echter nog moeten blijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste aflevering 'The Mandalorian' nu online op Disney+!
Series / Nieuws

Eerste aflevering 'The Mandalorian' nu online op Disney+!

Wat heeft de aflevering voor ons in petto?

Met de officiële release van Disney+ is ook de Star Wars-serie The Mandalorian gestart. Vanaf nu kun je namelijk de eerste aflevering bekijken. Deze heet Chapter One en introduceert de eenzame schutter en premiejager uit de titel in het Star Wars-sterrenstelsel vijf jaar na de film Star Wars: Return of the Jedi.

De eerste live action Star Wars-serie - met een productiebudget van $120 miljoen - speelt zich ook zo'n 25 jaar jaar voor Star Wars: The Force Awakens af en bevindt zich dus in het vacuüm tussen de val van het Keizerrijk en de opkomst van de First Order.

Van de New Republic heeft de Mandalorian ook geen last, aangezien hij ver buiten de autoriteit van de New Republic handelt. In de eerste aflevering wordt de Mandalorian op pad gestuurd om een belangrijk iemand gevangen te nemen.

Veel nieuwe Star Wars-personages
Naast het titelpersonage van acteur Pedro Pascal zijn er nog heel wat andere belangrijke nieuwe personages, met onder meer Gina Carano als de huurling Cara Dune, Nick Nolte als de Ugnaught-boer Kuiil en Giancarlo Esposito als Moff Gideon, een oud Empire-gouverneur. Carl Weathers is te zien als Greef Carga, de persoon die de Mandalorian inhuurt. Daarnaast zijn er uiteraard nog meer rollen van bekendere namen, met onder meer Werner Herzog (The Client), Taika Waititi (stem IG-11) en Ming-Na Wen (Fennec Shand).

Lees ook: Wanneer de afleveringen van 'The Mandalorian' verschijnen op Disney+

Op naar Chapter Two en Seizoen 2
De eerste aflevering is geregisseerd door Dave Filoni en het verhaal komt van showrunner Jon Favreau. Aankomende vrijdag verschijnt al de tweede aflevering Chapter Two op Disney+ online. De achtste en laatste aflevering van The Mandalorian staat voor 27 december op de agenda. Een tweede seizoen is al in de maak!



Lees ook: Verhaal aftrap 'The Mandalorian' bekend!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Exclusieve foto's Alfred's dochter in 'Batwoman'
Series / Foto's

Exclusieve foto's Alfred's dochter in 'Batwoman'

De \'Alfred Pennyworth\' familie breidt uit! Behalve Alfred, de butler van Batman, is nu ook Alfred's dochter te zien in \'Batwoman\'

In de zevende aflevering van het eerste seizoen introduceert de superhelden-serie Batwoman Julia, de dochter van Batman's butler Alfred Pennyworth.

Lees ook: 'Batwoman' krijgt na een tegenvallende start toch een volledig eerste seizoen!

Entertainment Weekly heeft bevestigd dat Christina Wolfe (The Royals) het DC Comics-personage speelt. Ze is te zien in de twee exclusieve afbeeldingen van haar met Ruby Rose's Kate Kane en Camrus Johnson's Luke Fox.

Bekijk op instagram


Omschreven als een "sluwe en snelle Britse geheim agent," deelt Julia "een gecompliceerd verleden met Kate Kane, wat hun missie belemmert als de twee op hetzelfde doel af gaan," aldus de officiële karakterbeschrijving.

Hun voorgeschiedenis is al te zien in de onderstaande aflevering promo, waarin Batwoman worstelt met een figuur met een kap die uiteindelijk wordt onthuld als Julia.

In de strips zijn Alfred en Julia aanvankelijk vervreemd; Julia werkte wel bij de Bat-familie toen haar vader gewond raakte. Julia is niet het enige nieuwe karakter in Batwoman. In dit seizoen wordt ook The Rifle (Garfield Wilson) geïntroduceerd, een personage dat ook wordt geassocieerd met de Many Arms of Death in de strips.



Lees ook: Er zijn nog nooit zoveel LGBTQ's te zien in TV-series
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Snowpiercer'-serie nu al goed voor een tweede seizoen
Series / Nieuws

'Snowpiercer'-serie nu al goed voor een tweede seizoen

Het eerste seizoen wordt pas in de lente van 2020 uitgezonden.

Tom Lipinski (The Knick, Billions) is ingehuurd voor de rol van een schurk in het tweede seizoen van TNT-serie Snowpiercer. Dit nieuws gaat gepaard met het feit dat de opnames voor een vervolgseizoen inmiddels al zijn begonnen.

Lees ook: Einde van de wereld in proloog 'Snowpiercer'

Het eerste seizoen, waarin Jennifer Connelly en Daveed Diggs de hoofdrollen spelen, wordt overigens pas in april 2020 uitgezonden door TNT. Door een hoop problemen achter de schermen heeft de serie een hoop vertraging opgelopen. Blijkbaar heeft het netwerk er dusdanig veel vertrouwen in, om de serie toch te blijven voortzetten.

Een verhaal over klassenoorlog
Snowpiercer speelt zich af op de Aarde, die door mensen die klimaatverandering probeerden tegen te gaan, compleet verpest is. Sterker nog: alles is bevroren en de lucht is zo koud, dat je het niet kan overleven. Er is maar een klein groepje mensen overgebleven en die bevinden zich aan boord van een trein, de Snowpiercer. Maar de trein kent een klassenmaatschappij, waarbij arme mensen hutjemutje op elkaar gepakt achterin leven en de rijkeren voorin met alle ruimte en luxes die je maar kan bedenken. Op een gegeven moment hebben de armen het gehad en komen ze in opstand.

Lees ook: 'Snowpiercer' krijgt weer een tegenslag te verwerken
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Finale aflevering 'The Good Place' 90 minuten lang!
Series / Nieuws

Finale aflevering 'The Good Place' 90 minuten lang!

Laatste aflevering van 'The Good Place' wordt wel 90 minuten lang, inclusief een special met de volledige cast, gehost door Seth Meyers.

The Good Place loopt helaas ten einde met zijn vierde en laatste seizoen, dat momenteel wordt uitgezonden. Gelukkig krijgt de serie een waardig afscheid met een 90-minuten durende finale, inclusief een post-show special met de volledige cast, gehost door Seth Meyers.

De cast bestaat uit Ted Danson, Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil, Manny Jacinto en D'Arcy Carden. Seth Meyers is de presentator van de talkshow Late Night.

Lees ook: Jameela Jamil bij Jimmy Fallon: "Ik heb per ongeluk mijn billen laten zien aan Daniel Craig"

De serie telt in totaal iets meer dan 50 afleveringen, dit is beïnvloed door Breaking Bad, aldus producent Mike Schur. Breaking Bad had een korte looptijd met 62 afleveringen over 5 seizoenen. Schur wilde dat The Good Place dezelfde 'verhalende voortstuwing' zou hebben, waarbij de verwachtingen van de serie per seizoen hoger werden.

"Ik dacht eerst dat de show ging over wat het betekende om een "‹"‹goed persoon te zijn," vertelt Schur. "Ik denk dat dat objectief een beetje is verschoven, omdat we hebben ontdekt dat sommige zeer, zeer slimme mensen in de afgelopen 3000 jaar daarover heel veel verschillende meningen hebben gehad."

In het vierde en laatste seizoen van de show probeert 'Team Cockroach' aan De Rechter (Maya Rudolph) te bewijzen dat het puntensysteem om te beslissen wie toegang krijgt tot 'The Good Place' gebrekkig is.

Schur's conclusie? "Zolang je het probeert, ben je op de goede weg."

Lees ook: Nieuw op Netflix: Het slotseizoen van 'The Good Place'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Titans' geeft nieuwe richting aan DC-series [Dvd]
Series / Blu-ray Review

'Titans' geeft nieuwe richting aan DC-series [Dvd]

Seizoen drie is al aangekondigd.

Bedenkers: Akiva Goldsman | Geoff Johns | Greg Berlanti | Cast: Brenton Thwaites (Richard "Dick" Grayson / Robin / Nightwing), Anna Diop (Koriand'r / Kory Anders), Teagan Croft (Rachel Roth), Ryan Potter (Garfield "Gar" Logan), Curran Walters (Jason Todd / Robin), e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zenders: DC Universe

Waar de verfilmingen van DC Comics op het witte doek niet altijd even sterk uitpakken, verschijnen er aan de lopende band series gebaseerd op die strips. Via het in 2018 gelanceerde platform DC Universe (in Nederland op Netflix) verscheen de serie Titans, een volwassen verfilming van de Teen Titans. En die serie blijkt een nieuw succes, aangezien er recent een tweede seizoen verscheen. Een van de drijvende krachten achter de duidelijk grauwere DC-serie is Greg Berlanti, de man verantwoordelijk voor het iets toegankelijkere Arrowverse van The CW.

Warner Bros. bracht recent het debuutseizoen uit op Dvd. Hieronder de trailer en de synopsis, en vervolgens een blik op de inhoud van de uitgave.



In het eerste seizoen was detective Dick Grayson jarenlang het hulpje van Batman, maar als Robin slaat hij zijn eigen weg in. De twee zijn uit elkaar gegroeid en dit doet Robin er toe besluiten om te verhuizen naar Detroit. Hij komt daar in aanraking met anderen die bovennatuurlijke krachten bezitten. Daarop ontwikkelt Robin een nieuw team van superhelden, bestaande uit Raven, Starfire en Beast Boy. Het belangrijkste doel van de Titans is het beschermen van de wereld tegen het kwaad. Daarnaast is er ook nog een aantal persoonlijke problemen waar de helden mee te kampen krijgen.



Serie: Titans - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Speelduur: 11 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Audio 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888249338 | Release: oktober 2019 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Titans zitten verpakt in doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de binnenkant tref je de titels van de afzonderlijke afleveringen. Ook wordt duidelijk er heel wat extra's op de schijven staan.

Beeld en geluid
Deze Dvd-uitgave van Titans laat een zeer redelijk beeld zien. De serie heeft een erg filmische uitstraling met een doorgaans opzettelijk donkere weergave. Dit zorgt voor het juiste DC-sfeertje. De kwaliteit is wisselend. De kleuren zijn redelijk en de zwart-weergave is ook best oke'. Minder is de erg standaard SD-scherpte en de vele blokvorming. Het is voor de fans spijtig om te zien dat er geen Nederlandse Blu-ray uitgave is. De HD-versie vind je dus op Netflix. De geluidstrack is uiteraard standaard DTS-HD 5.1, met muziek van de namen Clint Mansell en Kevin Kiner.

Bonusmateriaal
Er is een flinke lading bonusmateriaal meegeleverd. Dit blijken veelal zeer korte, promotionele featurettes die snel inzoomen op een bepaald aspect. Fijn is dat de titels de inhoud verklappen: Raven and Robin: Dark Rebirth, Hawk and Dove Origin Story, Igniting Starfire, Becoming Beast Boy, Conjuring Raven, Meet the Doom Patrol, The New Robin, From Page to Screen, The One and Only Wonder Girl, The Redemption of Robin, Team Titan, What Does It Mean to Be Cast as Starfire? en Anna Diop Having Fun with Teagan Croft.

Seizoen 3 al aangekondigd!
In september verscheen al seizoen twee en recent werd seizoen drie aangekondigd. Deze moet in 2020 verschijnen. De personages uit Titans waren na seizoen één te zien in de tweede DC Universe-serie Doom Patrol. Ook van deze DC-serie verschijnt een tweede seizoen. Vermoedelijk verschijnen deze seizoenen gelijk op HBO Max. Hieronder de trailer voor seizoen twee van Titans.



Lees ook: Boy of Steel in actie in clip 'Titans' seizoen 2!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Polen wijst Netflix op 'enorme blunder' in nazi-documentaire
Series / Nieuws

Polen wijst Netflix op 'enorme blunder' in nazi-documentaire

Netflix heeft beloofd de zaak te gaan onderzoeken...

De premier van Polen, namelijk Mateusz Morawiecki heeft een verzoek ingediend bij de streamingdienst Netflix om een nazi-documentaire die ze heeft gemaakt aan te passen. Volgens de premier bevat ze namelijk een "verschrikkelijke fout".

Het verzoek welke Netflix van de Poolse premier heeft ontvangen gaat specifiek over de documentaire met de naam The Devil Next Door. De documentaire vertelt het verhaal van de kampbewaker John Demjanjuk. In de reeks zouden volgens Polen verschillende ernstige fouten zitten. In eerste instantie gaat het om het gebruik van foute landkaarten. Deze zouden de indruk wekken dat Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog verantwoordelijk was voor het opzetten en in stand houden van de verschillende concentratiekampen. Bovendien zou het land daardoor ook grotendeels aansprakelijk zijn voor de misdaden die daarin werden gepleegd. Op het moment van de feiten werd Polen echter bezet door Duitsland.

Belangrijke fouten
In een reactie van de Poolse premier naar aanleiding van de feiten stond het volgende te lezen; "De makers van de reeks vonden het misschien geen belangrijke fouten, maar voor Polen zijn het dat absoluut wel. Ik ben dan ook van mening dat wij als land de verplichting hebben om hierop te reageren". Netflix van haar kant lijkt de brief ernstig te nemen, want ze heeft reeds laten optekenen dat ze de zaak zal onderzoeken.

Het is lang niet voor het eerst dat Polen scherp reageert ten opzichte van projecten die het vermoeden scheppen dat Polen verantwoordelijk was voor de nazi-concentratiekampen. Sterker nog, in het land zelf werd er een wetgeving in het leven geroepen die het verbiedt om de nazi-concentratiekampen als Pools aan te duiden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is 'Star Trek' straks niet meer te zien op Netflix?
Series / Nieuws

Is 'Star Trek' straks niet meer te zien op Netflix?

Het lijkt erop dat de franchise straks op andere plekken te zien is.

Star Trek: The Animated Series verlaat Netflix nog voor het eind van het jaar. De serie is tot 12 januari 2019 te zien en daarna gaat de serie door naar een andere plek. Waarheen precies is nog niet bekend. Hoe dan ook, is dit voor het eerst dat de franchise niet in zijn geheel te kijken is op de streamingdienst.

De vraag is nu vooral ook hoe lang de rest nog te zien zal zijn. Star Trek is een van de grootste franchises van de wereld en CBS heeft nu een eigen streamingdienst: CBS All Access. Alhoewel CBS nog niet bekend heeft gemaakt dat de serie op andere plekken te zien zal zijn en niet bekend heeft gemaakt, is het zomaar mogelijk dat de dienst uiteindelijk wereldwijd beschikbaar is.

Lees ook: In 'Star Trek: Discovery' seizoen 3 hebben eerdere keuzes enorme consequenties

Wisselende plek
De vijf klassieke Star Trek-series zijn momenteel op een aantal verschillende plekken te zien. CBS All Access, Netflix, Amazon Prime en Hulu bieden ze aan. Dat er nu een wisseling plaats gaat vinden en een van de series van Netflix verdwijnt, hint erop dat de boel gaat verschuiven en dat CBS straks een keuze zal gaan maken.

Lees ook: 'Star Trek' spin-off rond Spock en Pike op komst?

Overigens deed men dat al een beetje: Star Trek: Discovery staat immers te boek als Netflix Original en Picard als Prime-original.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog veel meer cameo's in Crisis on Infinite Earths
Series / Nieuws

Nog veel meer cameo's in Crisis on Infinite Earths

We weten lang niet alles over deze megacrossover.

The CW's megacrossover Crisis on Infinite Earths brengt heel veel cameo's met zich mee. Maar het lijkt erop dat we nog lang niet alle cameo's kennen die we te zien gaan krijgen. Een fan vroeg aan producent Marc Guggenheim of er nog meer verrassingen in zitten.

Het antwoord op die vraag was helder, al was het verder (natuurlijk) ook enigszins nietszeggend: ja. "Ja, we hebben nog een paar verrassingen voor jullie in petto. En elke dag werken we eraan om jullie nog meer te verrassen," aldus Guggenheim. We kunnen er dus nog vanuit gaan dat ons nog heel wat meer te wachten staat.

Lees ook: Eerste teaser Crisis on Infinite Earths!

Heel veel verrassingen
De crossover draait om een crisis die alle aardes in het multiversum raakt. Dat brengt een mogelijkheid met zich mee die we niet bepaald vaker gezien hebben in televisieland: crossovers van heel wat oude bekenden. En dus krijgen we niet alleen de vaste Arrowverse-helden te zien, maar ook anderen.

Een kleine greep uit wat ons te wachten staat: drie Superman (Tyler Hoechlin, Brandon Routh en Tom Welling), twee Lois Lanes (Erica Durance en Elizabeth Tulloch), Cress Williams, Huntress, Ashley Scott, Dick Grayson (Burt Ward uit de Batman-serie uit de jaren zestig), Robert Wuhl uit de Batman-film uit 1989 en Lex Luthor (Jon Cryer). Oh en dan is er nog stemacteur Kevin Conroy die voor het eerste als live-action Batman te zien is.

Lees ook: Mogelijk bestaat Shazam in het Arrowverse!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ scoort verrassend goed met deze serie
Series / Nieuws

Disney+ scoort verrassend goed met deze serie

Er is een show die wel heel goed bekeken wordt.

Disney+ lanceert vandaag in een aantal landen en blijkt nu al een opvallend populaire serie te hebben. Want waar volop ingezet wordt op nieuwe content rond Marvel en Star Wars, blijkt een serie die op tv behoorlijk kwakkelt, op de streamingdienst juist erg populair te zijn.

Variety schrijft dat een studie van SimilarWeb onthult dat twee series het heel goed doen op Disney+: Agents of SHIELD en Star Wars: The Clone Wars. Die laatste hadden we wel verwacht, aangezien die serie een zevende seizoen krijgt op de streamingdienst, maar die eerste doet al een paar jaar mee.

Lees ook: Tijdreizen in trailer 'Agents of S.H.I.E.L.D.' seizoen 7

Marvel doet het goed
Verder onthult de studie van SimilarWeb dat vooral Marvel het enorm goed doet op de streamingdienst. Met name series en films die door Marvel Studios gemaakt zijn worden er goed bekeken. De best bekeken film zou Avengers: Infinity War zijn, in afwachting van het moment dat Endgame erop te zien zal zijn.

Agents of SHIELD komt met het zevende seizoen (van dertien afleveringen) tot een einde.

Lees ook: Patrick Warburton keert terug in zevende seizoen 'Agents of S.H.I.E.L.D'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix deelt eerste beelden van tweede seizoen 'Sex Education'
Series / Nieuws

Netflix deelt eerste beelden van tweede seizoen 'Sex Education'

Fans krijgen alvast even een klein voorsmaakje van Netflix...

Het eerste seizoen van de Netflix-serie Sex Education wist niet alleen te verbazen, maar ook echt te overtuigen. Van zodra bekend raakte dat er een tweede seizoen van de reeks zou verschenen begonnen heel wat fans dan ook ongetwijfeld reeds te watertanden. Nu heeft Netflix de eerste beelden de wereld ingestuurd.

De serie Sex Education vertelt het verhaal van Otis Milburn, een op sociaal vlak ietwat onhandige scholier welke nog thuis woont bij zijn moeder Jean. Op zich is dat niet zo bijzonder, ware het niet dat Jean een heuse sekstherapeute is. In het eerste seizoen konden we zien hoe Otis samen met Maeve Wiley betaalde therapiesessies opzette op school voor andere scholieren die geconfronteerd werden met vragen of problemen in verband met seks.

Tweede seizoen
In het tweede seizoen staat Otis (opnieuw) voor een lastige opdracht. Hij moet namelijk als laatbloeier proberen om zijn nieuwe, seksuele driften te beheersen. Alleen op die manier kan hij zijn relatie met Olga doen slagen. Ondertussen kan er echter worden vastgesteld dat de spanning tussen Otis en Maeve eveneens steeds verder oploopt. Als dat maar goed komt!

Ben jij ook al benieuwd naar wat het tweede seizoen van Sex Education allemaal voor jou in petto zal hebben? In dat geval moet je zeker even het net door Netflix de wereld ingestuurde beeldmateriaal bekijken! Het tweede seizoen van Sex Education zal naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar van 2020 verschijnen, mogelijks zelfs reeds in de maand januari.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.