Kijkcijfers 'His Dark Materials' storten in

Kijkcijfers 'His Dark Materials' storten in

Vorige week nog een megahit, nu al een stuk minder.

Jim Pedd, 13 november 2019 om 10:07

Waar het begin van BBC-serie His Dark Materials vorige week fantastisch was, storten die nu al in. Na een goed debuut met maar liefst 7,2 miljoen kijkers op de BBC, verdwenen daar er maar liefst anderhalf miljoen van. Er bleven nog maar 5,7 miljoen mensen hangen op de zender. Een erg grote daling, wellicht zelfs groter dan waar men rekening mee gehouden had.
Een daling van het aantal kijkers hoort er eigenlijk altijd wel bij. Elke serie levert na de pilot vaak veel mensen in, dus helemaal schokkend is dit niet. Daarnaast zijn er nog geen cijfers bekend wat betreft het online kijken, dus het zou goed kunnen dat daar meer mensen keken naar de verfilming van de gelijknamige boekenreeks van Phillip Pullman.

Lees ook: HBO's 'His Dark Materials' beleeft fantastisch debuut

His Dark Materials
De serie is een verfilming van een trilogie geschreven door Pullman. Centraal staat een wereld die behoorlijk op die van ons lijkt, op het feit dat veel mensen een dier met zich meedragen – een daemon – na. Daarnaast spelen er experimenten en is de regering anders ingestoken. Tegen die achtergrond wordt een jongetje ontvoerd en besluit het meisje Lyra hem te zoeken. Een zoektocht die haar naar andere werelden brengt en in contact zal brengen met heksen en pratende ijsberen.

Lees ook: 'His Dark Materials' krijgt epische nieuwe trailer

Er staat ons dus nog heel wat te wachten in de BBC-serie, die in elk geval ook een tweede seizoen gaat krijgen. De kans lijkt groot dat er ook een derde seizoen komt, al is die bevestiging nog niet officieel binnen.

Bron: Deadline

Lees meer over: His Dark Materials, BBC, Phillip Pullman, Dafne Keen, HBO

Populair nieuws