search

Ons nieuws van woensdag 13 november 2019

'Netflix gaat het zeer zwaar krijgen in de streamingoorlog'
Series / Nieuws

'Netflix gaat het zeer zwaar krijgen in de streamingoorlog'

Lang niet iedereen wil zijn Netflix-abo houden.

Disney+ is nu eindelijk officieel gelanceerd. Over een paar maanden wordt dan Peacock van NBCUniversal gelanceerd. En in mei komt WarnerMedia met HBO Max. Daarmee komen er in korte tijd drie nieuwe streamingdiensten bij. Een bedreiging voor Netflix?

Een recente studie van de Wall Street Journal laat zien dat 30 procent van de respondenten mogelijk Netflix annuleert. Mensen willen Netflix dan inruilen voor een andere dienst. Dat komt vooral omdat er bepaalde series niet meer beschikbaar zijn op Netflix. Denk aan The Office en Parks and Recreation, evenals Friends, die het ontzettend goed doen op Netflix.

Disney en HBO
De meeste mensen willen een abonnement nemen op deze diensten: Disney+ (41 procent), HBO Max of Apple TV+. Daarmee kan Netflix het nog zwaar krijgen de komende tijd, al wordt er volop ingezet op de productie van nieuwe originele content waar we als kijker niet omheen kunnen. Geen wonder dus dat Netflix elk jaar weer meer uitgeeft aan originele content.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reünie 'Friends' lijkt nu toch in de maak!
Series / Nieuws

Reünie 'Friends' lijkt nu toch in de maak!

Onder druk wordt alles vloeibaar.

Hitserie Friends viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Waar een reünie er lang niet leek te komen omdat niemand van de zes castleden daar trek in had, blijkt onder druk alles vloeibaar. Vandaag horen we namelijk dat HBO Max werkt aan een nieuwe aflevering of een special.

Dat schrijft The Hollywood Reporter in een bericht op basis van bronnen. De zes hoofdrolspelers en de bedenkers van de NBC-komedie zijn in onderhandelingen om terug te komen. Iedereen moet dan terugkeren en zal dat doen voor een unscripted special. Het is nog verre van zeker en als er een deal komt, moet er ook nog een manier gevonden worden om iedereen ook daadwerkelijk bij elkaar te krijgen.

Lees ook: Speciale jubileumaflevering 'Friends' is een enorme teleurstelling

Enorm populair
De serie is uiterst populair en het lijkt erop dat er ook echt een nieuwe aflevering mogelijk is. De serie vindt namelijk een groot publiek bij Netflix, dat tegen de 100 miljoen dollar betaald had voor de streamingrechten in 2019. Volgend jaar gaat de serie echter naar WarnerMedia, dat hem wil streamen op de nog te lanceren streamingdienst HBO Max.

Een special waarvoor de castleden allemaal terugkeren, kan wel eens een slimme manier zijn om meer mensen naar de streamingdienst te trekken. De cast zou in elk geval wel willen. Nu de rest nog.

Lees ook: Wie is nu eigenlijk het populairste 'Friends'-personage?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Homeland' krijgt eerste teaser-trailer!
Series / Trailer

Laatste seizoen 'Homeland' krijgt eerste teaser-trailer!

Na acht seizoenen komt de populaire serie tot een einde.

Showtime heeft de eerste teaser-trailer vrijgegeven voor het achtste en laatste seizoen van de spannende serie Homeland. Claire Danes en Mandy Patinkin spelen opnieuw de hoofdrollen in het nieuwste seizoen, dat op 9 februari 2020 van start gaat.

Lees ook: Laatste seizoen 'Homeland' is wéér uitgesteld

In het laatste seizoen van Homeland zien we hoe Carrie Mathison (Claire Danes) bijkomt van een maandenlang gevangenschap in een Russische goelag. Haar lichaam is weliswaar herstelt, maar haar geheugen ligt volledig aan diggelen. Dit is een groot probleem voor Saul (Patinkin), die nu werkt als veiligheidsadviseur van de nieuwe president Warner (Beau Bridges).

Een bekende nieuwkomer
Tegen alle medisch advies in, vraagt Saul aan Carrie om hem nog eenmaal te vergezellen tijdens een levensgevaarlijke missie. Danes en Patinkin worden daarin bijgestaan door acteur Hugh Dancy (Hannibal), die in het echt de echtgenoot is van Danes.

Bekijk hieronder de eerste beelden van het laatste seizoen van Homeland!



Lees ook: Laatste seizoen 'Homeland' krijgt versterking van Claire Danes' echtgenoot Hugh Dancy
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers 'His Dark Materials' storten in
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'His Dark Materials' storten in

Vorige week nog een megahit, nu al een stuk minder.

Waar het begin van BBC-serie His Dark Materials vorige week fantastisch was, storten die nu al in. Na een goed debuut met maar liefst 7,2 miljoen kijkers op de BBC, verdwenen daar er maar liefst anderhalf miljoen van. Er bleven nog maar 5,7 miljoen mensen hangen op de zender. Een erg grote daling, wellicht zelfs groter dan waar men rekening mee gehouden had.

Een daling van het aantal kijkers hoort er eigenlijk altijd wel bij. Elke serie levert na de pilot vaak veel mensen in, dus helemaal schokkend is dit niet. Daarnaast zijn er nog geen cijfers bekend wat betreft het online kijken, dus het zou goed kunnen dat daar meer mensen keken naar de verfilming van de gelijknamige boekenreeks van Phillip Pullman.

Lees ook: HBO's 'His Dark Materials' beleeft fantastisch debuut

His Dark Materials
De serie is een verfilming van een trilogie geschreven door Pullman. Centraal staat een wereld die behoorlijk op die van ons lijkt, op het feit dat veel mensen een dier met zich meedragen "“ een daemon "“ na. Daarnaast spelen er experimenten en is de regering anders ingestoken. Tegen die achtergrond wordt een jongetje ontvoerd en besluit het meisje Lyra hem te zoeken. Een zoektocht die haar naar andere werelden brengt en in contact zal brengen met heksen en pratende ijsberen.

Lees ook: 'His Dark Materials' krijgt epische nieuwe trailer

Er staat ons dus nog heel wat te wachten in de BBC-serie, die in elk geval ook een tweede seizoen gaat krijgen. De kans lijkt groot dat er ook een derde seizoen komt, al is die bevestiging nog niet officieel binnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 7 beste series van het afgelopen decennium!
Series / Featured

De 7 beste series van het afgelopen decennium!

TV Guide organiseerde een uitgebreid onderzoek.

De site TV Guide heeft een lijst gemaakt met de zeven meest invloedrijke series van de jaren 2010. Het is dus een lijstje waar bepaalde klassiekers in ontbreken, maar wel een lijst met een goed overzicht van wat de afgelopen jaren op televisie te zien is geweest en wat echt invloed heeft gehad.

We zetten hieronder de lijst op een rij, kort aangevuld met de argumenten die de site geeft. Voor een volledig overzicht en het hele artikel verwijzen we je door naar TV Guide.
American Horror Story: de serie bracht de anthologie naar televisie en deed dat met groot succes. De serie was een hit en elk seizoen bracht weer iets heel nieuws met zich mee voor de cast.
Making a Murderer: maakte van een waargebeurde misdaad een obsessie voor heel veel mensen over heel de wereld.
Game of Thrones: bleek beter en duurder en grootser dan genreseries die we tot dan toe gezien hadden en brengt een heel nieuw tijdperk naar de televisie.
House of Cards: leidde het tijdperk van streaming in en dankzij deze serie zitten we nu met een overload aan prestige-tv. Heel veel goede series die we allemaal gezien moeten hebben op heel veel diensten.
Arrow: wist capes naar broadcast-televisie te brengen en verder dan dat. Het begin van een enorm tijdperk ook, gezien de Crisis on Infinite Earths crossover die er nu aan komt.
Girls: was de stem van een nieuwe generatie en daar ook absoluut onderdeel van.
The Walking Dead: bleek zo groot dat er nu een volledig bedrijf is opgericht om de serie en alle spin-offs te kunnen managen. Met meer dan 17 miljoen kijkers voor 1 aflevering in de VS een van de best bekeken series ooit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk: Dit is US Agent in 'Falcon and the Winter Soldier'
Series / Foto's

Eindelijk: Dit is US Agent in 'Falcon and the Winter Soldier'

De nieuwe Captain America?

Disney+ is eindelijk officieel beschikbaar. Daarmee ook de eerste aflevering van de Star Wars-serie The Mandalorian maar die vormt slechts het begin van wat er naar de streamingdienst komt. Het MCU is straks niet meer te volgen zonder de streamingdienst, omdat men tal van series maakt.

Een daarvan is The Falcon and the Winter Soldier, de eerste die te zien zal zijn op de dienst. Vandaag zien we wat concept art die ons Wyatt Russell als de US Agent onthult. Hij moet mogelijk de opvolger zijn in de serie als nieuwe Captain America. Alhoewel het nooit bevestigd is, verwachten velen dat de serie draait om de opvolging van Cap, die eigenlijk zou liggen in handen van Sam maar dat vindt de Amerikaanse regering niet zo leuk. En dus komt men met onderstaande held.



Een van de velen
De serie is een van de vele MCU-series die naar Disney+ komt. Zonder kan je het straks niet meer goed volgen allemaal. Marvel Studios investeert dan ook miljoenen in de series, naar het schijnt zo'n 10 tot 15 miljoen dollar per aflevering. Er komen series rond onder meer Loki, Hawkeye, Ms. Marvel, Moon Knight en She-Hulk aan.

Deze wordt echter de eerste en is volgend jaar in de herfst te zien.

Lees ook: Opnames 'The Falcon and The Winter Soldier' officieel gestart!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterie rondom de koffiekop in 'Game of Thrones' gaat verder..
Series / Nieuws

Mysterie rondom de koffiekop in 'Game of Thrones' gaat verder..

Acteur Conleth Hill ontkent (alhoewel...)

Het mysterie rond de koffiekop in Game of Thrones verdiept zich. Conleth Hill kreeg van Emilia Clarke de schuld en grapt nu dat er "geen bewijs" is dat hij verantwoordelijk is voor de grove fout in de HBO-hitserie.

Game of Thrones werd belachelijk gemaakt toen in een aflevering van het laatste seizoen een koffiekop bleek te staan op de tafel van Daenerys Targaryen. Emilia Clark vertelde later dat coster Hill, die te zien was als Lord Varys, daarvoor verantwoordelijk was. Hill vertelde echter tijdens Channel 4's Sunday Brunch: "Ik zou Mr Man-armen moeten hebben gehad om die koffiekop daar te laten staan," aldus Hill.

Lees ook: Emilia Clarke geeft eindelijk antwoord: 'GOT'-koffiebeker is van [...]

Echt niet!
"Ik nam een kogel voor Emilia Clarke en zij doet dan dit met mij. Weet je, er is geen bewijs dat ik het gedaan heb, dus beschuldig iedereen maar!" grapte de acteur. Om door te gaan: "Ik kan niet reageren tot ik een advocaat heb… Het was sowieso geen product placement!"

Lees ook: Bijna was de Night King totaal anders in 'Game of Thrones'

Clarke vertelde nog "Recent hadden we een feestje tijdens de Emmy's en Conleth, die Varys speelt en naast me zit in die scène, nam me apart en hij vertelde toen: 'Emilia, ik moet je iets vertellen. Die koffiekop was van mij.'"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Satelliet in 'The Walking Dead' heeft een verrassend doel
Series / Nieuws

Satelliet in 'The Walking Dead' heeft een verrassend doel

Eindelijk weten we waarom het ding moest crashen.

In de première van het tiende seizoen van The Walking Dead crashte een Sovjet-satelliet. Het zorgde voor groot gevaar, want onze groep overlevenden moest het Whisperer-gebied betreden om de brand te blussen. Een gebeurtenis die dit seizoen richting oorlog laat hollen.

Nadat de brand, die de Oceanside-gemeenschap bedreigde, geblust is, wist Eugene net genoeg tijd te krijgen van Michonne om wat onderdelen te verzamelen. Die kon hij gebruiken want "ze hebben ongelofelijke waardevolle technologische implicaties" voor de gemeenschappen. Nu blijkt wat voor nut dan precies.

Contact met iedereen
Eugene gebruikte de onderdelen van de satelliet om zijn radio te verbeteren. Zo is er beter contact tussen Alexandria, Hilltop en de Oceanside-groep. Dankzij de Sovjet-satelliet hebben ze echter ook een veel groter bereik dat het mogelijk maakt om contact te leggen met gemeenschappen die eerder niet te bereiken waren.

En dat is ook meteen het moment waarop de dame Stephanie in het spel komt. Zij speelt een grote rol in het verhaal van Eugene en zijn groep en maakt onderdeel uit van een groep van bijna 50.000 overlevenden. Kortom: dat wordt nog wat!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.