De 7 beste series van het afgelopen decennium!

De 7 beste series van het afgelopen decennium!

TV Guide organiseerde een uitgebreid onderzoek.

Jim Pedd, 13 november 2019 om 10:07

De site TV Guide heeft een lijst gemaakt met de zeven meest invloedrijke series van de jaren 2010. Het is dus een lijstje waar bepaalde klassiekers in ontbreken, maar wel een lijst met een goed overzicht van wat de afgelopen jaren op televisie te zien is geweest en wat echt invloed heeft gehad.
We zetten hieronder de lijst op een rij, kort aangevuld met de argumenten die de site geeft. Voor een volledig overzicht en het hele artikel verwijzen we je door naar TV Guide.
American Horror Story: de serie bracht de anthologie naar televisie en deed dat met groot succes. De serie was een hit en elk seizoen bracht weer iets heel nieuws met zich mee voor de cast.
Making a Murderer: maakte van een waargebeurde misdaad een obsessie voor heel veel mensen over heel de wereld.
Game of Thrones: bleek beter en duurder en grootser dan genreseries die we tot dan toe gezien hadden en brengt een heel nieuw tijdperk naar de televisie.
House of Cards: leidde het tijdperk van streaming in en dankzij deze serie zitten we nu met een overload aan prestige-tv. Heel veel goede series die we allemaal gezien moeten hebben op heel veel diensten.
Arrow: wist capes naar broadcast-televisie te brengen en verder dan dat. Het begin van een enorm tijdperk ook, gezien de Crisis on Infinite Earths crossover die er nu aan komt.
Girls: was de stem van een nieuwe generatie en daar ook absoluut onderdeel van.
The Walking Dead: bleek zo groot dat er nu een volledig bedrijf is opgericht om de serie en alle spin-offs te kunnen managen. Met meer dan 17 miljoen kijkers voor 1 aflevering in de VS een van de best bekeken series ooit.

Bron: TV Guide

Lees meer over: Tv, TV GUide, Televisie, Serie, American Horror Story, Making a Murderer, Game of Thrones, House of Cards, Arrow, Girls, The Walking Dead

Populair nieuws