HBO's 'His Dark Materials' beleeft fantastisch debuut

HBOs His Dark Materials beleeft fantastisch debuut

De serie debuteert met briljante kijkcijfers.

Jim Pedd, 7 november 2019 om 08:45

De serie His Dark Materials van de BBC en HBO debuteert met geweldige cijfers. Deadline schrijft dat naar de pilot maar liefst 7,2 miljoen mensen keken. Dat is dan enkel op BBC One, waar het dankzij die aantallen het beste seriedebuut sinds 2014 is. Kortom: mensen stemmen massaal af op de fantasyserie.
Heel verrassend is het niet dat His Dark Materials zo'n goed debuut beleeft in het Verenigd Koninkrijk. De boeken van Phillip Pullman worden door veel Britten beschouwd als de belangrijkste werken van het koninkrijk. Daarmee is de boel dus sowieso wel populair bij lezers en het publiek immens. Dat viel niet te merken bij de Hollywood-verfilming van een paar jaar geleden, maar die maakte fouten (zoals het volledig weglaten van de religiekritieken uit de boeken), waardoor de film niet aansloeg.

Lees ook: 'His Dark Materials' krijgt epische nieuwe trailer

Nu wel anders
Dat laatste is nu wel anders. His Dark Materials tackelt de thematiek van de boeken gewoon zonder het al te moeilijk te maken. De serie is dan ook een prima reflectie van het werk van Pullman en krijgt ook al een tweede seizoen. Dat baseert men op het tweede boek uit de trilogie.

In His Dark Materials volgen we het meisje Lyra, die opgroeit in een andere wereld dan de onze. Ze woont in een wereld waarin iedereen een Daemon heeft, een soort zielsverwant. Als een vriendje van haar verdwijnt, gaat ze naar hem op zoek. Een zoektocht die haar naar de Noordpool brengt en onder meer langs heksen en pratende ijsberen voert.

Lees ook: HBO start snel met 'His Dark Materials'!

Bron: Deadline

Lees meer over: His Dark Materials, BBC, HBO, Dafne Keen, Phillip Pullman

Populair nieuws