Vrije val kijkcijfers 'The Walking Dead' gestopt

Vrije val kijkcijfers 'The Walking Dead' gestopt

Het gaat weer iets beter met de AMC-serie!

Jim Pedd, 14 november 2019 om 08:11

Het ging niet lekker met de kijkcijfers van AMC-serie The Walking Dead. Dit seizoen begon met een historisch dieptepunt en ging vervolgens nog dieper. Vorige week werd een voorlopig dieptepunt bereikt op 3,1 miljoen kijkers. Bijna dook de serie onder de 3 miljoen. Deze week herstellen de kijkcijfers zich enigszins.
Er stemden namelijk 3,2 miljoen Amerikanen af op AMC om de nieuwste aflevering te kunnen zien. Daarmee weet showrunner Angela Kang het tij tijdelijk te keren en gaat het even iets beter. De hoop is dat het zo blijft en dat de serie niet nog dieper zinkt.

Lees ook: Satelliet in 'The Walking Dead' heeft een verrassend doel

Steeds groter
Het gaat hoe dan ook steeds minder met TWD, de serie die tien jaar geleden gelanceerd werd. Ondertussen is er al een spin-off op televisie te zien en is er volgend jaar een tweede op komst. Volgend jaar zijn er maar liefst 42 zondagen nieuwe afleveringen in het TWD-universum te zien.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead' stoten bijna door gevaarlijke grens

Daarnaast werkt AMC samen met franchisehoofd Scott Gimple aan flinke uitbreiding en is het de bedoeling om nog meer series te maken. En miniseries, kleine specials en films. Kortom: al lijkt het erop dat de moederserie kwakkelt, is de franchise springlevend.

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Angela Kang, Scott Gimple

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws