search

Ons nieuws van donderdag 14 november 2019

Marvels 'Loki' wordt inderdaad tijdreisserie!
Series / Nieuws

Marvels 'Loki' wordt inderdaad tijdreisserie!

Loki gaat naar verschillende tijden!

Loki komt straks naar streamingdienst Disney+, zo liet Marvel-baas Kevin Feige recent nog weten. Het is een van de vele aankondigingen die hij tijdens de San Diego Comic-Con mocht doen, maar veel was er daarna nog niet bekend over de serie. Het personage ging in elk geval dood tijdens de gebeurtenissen van Avengers: Infinity War, maar keert terug door een truc uit Avengers: Endgame.

De Loki uit 2012 wist namelijk met behulp van de Tesseract te ontsnappen. Het verhaal van dat personage komt straks centraal te staan. Volgens uitvoerend producent Stephen Broussard staat "tijdreizen" echt centraal in de serie. "We volgen echt een man op de vlucht, een serie waarin we de menselijke kant van Loki te zien krijgen en die meer kunnen verkennen."

Lees ook: MCU-serie 'Loki' krijgt meerdere seizoenen

Heel veel Loki
Loki heeft eigenlijk altijd wel de touwtjes in handen. Het personage krijgt in deze nieuwe serie echter minder voor het zeggen en gaat meer reactionair door het leven straks. "We krijgen hem echt te zien terwijl hij achter de feiten aanloopt," aldus uitvoerend producent Kevin Wright in reactie op zijn collega Broussard. "Dit is hem,. Maar dan in een positie waarin hij niet op alles een antwoord heeft en echt mee moet met de flow van het leven."

De serie brengt het persoage in de lente van 2021 terug op het internet.

Lees ook: Marvels 'Loki' onthult of Loki écht dood is
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat Apple TV+ de voormalige maar zeer succesvolle (lees: GOT) baas van HBO inlijven?
Series / Streaming-diensten

Gaat Apple TV+ de voormalige maar zeer succesvolle (lees: GOT) baas van HBO inlijven?

Dit zou een belangrijke meerwaarde kunnen betekenen voor Apple TV+...

Opvallend nieuws vandaag nu het gerucht de wereld werd ingestuurd dat de voormalige CEO van HBO, Richard Plepler, zich mogelijk zal aansluiten bij Apple TV+. Op deze manier moet Apple over een extra troefkaart beschikken in de strijd tegen andere streamingplatformen zoals Netflix en Disney+.

Ondanks het feit dat bovenstaande op moment van schrijven nog niet officieel is bevestigen verschillende bronnen binnen het team van Apple TV+ dat Zack van Ambreg en Jamie Erlicht druk bezig zijn met het finaliseren van de overeenkomst. Richard Plepler werd in het jaar 2007 nog aangesteld als co-president van HBO. Zijn aanstelling zou voor het netwerk echt een belangrijke meerwaarde met zich mee hebben gebracht. Onder leiding van Plepler verschenen er dan ook heel wat prestigieuze series waaronder Game of Thrones en True Blood.

Sterke content
Het aanbod met (sterke) content dat Apple tot dusver heeft weten aan te bieden op haar streamingdienst voldoet niet aan de verwachtingen van menig aantal gebruikers... en dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Om naar de toekomst toe wel met meer, ijzersterke content te kunnen komen ziet Apple in Plepler een belangrijke meerwaarde. Op deze manier zou ze op een veel efficiëntere wijze de concurrentie aan kunnen gaan met vooral Netflix. Deze laatste heeft namelijk door de jaren heen enkele uitstekende projecten op de wereld losgelaten.

In ieder geval, mocht Apple er inderdaad in slagen om Richard Plepler aan boord te halen, dan zou dit zomaar eens een behoorlijke kwaliteitsinjectie voor de streamingdienst teweeg kunnen brengen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gave beelden Marvel-series 'Hawkeye' en 'The Falcon and the Winter Soldier' van Disney+!
Series / Foto's

Gave beelden Marvel-series 'Hawkeye' en 'The Falcon and the Winter Soldier' van Disney+!

Gave Marvel-series onderweg!

Met de lancering van Disney+ verscheen er ook een korte promo-video Marvel Studios: Expanding the Universe en daarin werd gekeken naar wat het Marvel Cinematic Universe de streamingdienst Disney+ gaat opleveren.

Tijdens die video was er een reeks concept-art te zien voor de series The Falcon and The Winter Soldier en Hawkeye. Hieronder een overzicht van die beelden!

Falcon, Bucky, Baron Zemo, U.S. Agent & Sharon Carter
Er verschenen vijf beelden voor The Falcon and The Winter Soldier, de eerste MCU-serie op Disney+ die draait rond Falcon van Anthony Mackie en The Winter Soldier van Sebastian Stan. Hieronder zie je ook beelden van Daniel Brühls Helmut Zemo, Wyatt Russells John Walker en Emily VanCamps Sharon Carter. Vermoedelijk in augustus 2020 op Disney+.











Hawkeye & Kate Bishop
Hieronder zie je de beelden voor de serie Hawkeye. Hierin zal het titelpersonage van acteur Jeremy Renner zijn rol overdragen aan zijn opvolger, Kate Bishop - mogelijk gespeeld door actrice Hailee Steinfeld, bekend uit de Apple TV+ serie Dickinson. Er verschenen drie concept-art beelden; vanaf eind 2021 op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Flinke problemen voor Disney+ bij de officiële lancering
Series / Nieuws

Flinke problemen voor Disney+ bij de officiële lancering

De lancering verliep niet zo super soepeltjes.

Disney+ is dan eindelijk gelanceerd. Maar net als zo vaak bij een lancering van dit soort dienst, kent ook die van Disney enige kinderziektes bij lancering. Heel soepel is het allemaal niet verlopen in eerste instantie. De afgelopen maanden heeft Disney zijn dienst flink zitten ophypen en dat heeft ertoe geleid dat er heel wat mensen wilden inloggen. Maar niet iedereen lukte dat.

Variety schrijft dat fans klagen op sociale media over inlogproblemen met Disney+. Sommigen konden inloggen, maar anderen helemaal niet. En sommige fans die wel konden inloggen, hadden dan weer niet de mogelijkheid om programma's te bekijken. Vaak was het niet mogelijk om verbinding te maken met de servers van Disney, waarna fans een afbeelding van een teleurgestelde Mickey Mouse of Ralph (van Wreck-It Ralph) te zien kregen.

Boven verwachting
Disney legde op sociale media uit dat de problemen voortkwamen uit het feit dat de dienst nog veel populairder was dan in eerste instantie gedacht werd. Er kwamen zoveel mensen tegelijk op de dienst af, dat de servers de vraag niet konden verwerken en overbelast raakten. Daardoor kon niet iedereen online. Er werd hard gewerkt aan een oplossing, maar niet tot tevredenheid van iedereen die wilde kijken.

Disney+ is in Nederland, de Verenigde Staten en Canada gelanceerd. Een aantal andere westerse landen mag deze maand nog online en volgend jaar volgen andere grote delen van de wereld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft epische fantasy-serie 'The Witcher' 2e seizoen!
Series / Nieuws

Netflix geeft epische fantasy-serie 'The Witcher' 2e seizoen!

Nog voordat de eerste reeks te zien is, weten we dat Netflix blij is.

Netflix-serie The Witcher krijgt een tweede seizoen. Ook al is de eerste reeks nog niet te zien geweest, de streamingdienst is er duidelijk erg tevreden mee. Ook zal het aantal abonnees dat ernaar uitkijkt groot zijn en dus komt er een tweede reeks.

Dat meldt Netflix op zijn eigen Twitter-account. Daar zien we een foto van de twee zwaarden van hoofdpersoon Geralt of Rivia. Daaronder de tekst dat het avontuur van Geralt pas net begonnen is en dat we onze borst nat mogen maken voor nog meer afleveringen!



Fantasy of horror
The Witcher is een mix tussen fantasy en horror. Recent bleek uit een interview dat de show iets meer richting horror leunt, maar hoe dan ook speelt de boel zich ook af in een wereld vol mythische wezens. Dat maakt het natuurlijk ook echt een fantasyserie.

Lees ook: Eerste brute trailer grootse Netflix-serie 'The Witcher'!

Centraal staat Geralt of Rivia, een Witcher, ofwel een monsterjager die voor premies op gevaarlijke beesten jaagt. Op het alsmaar gewelddadigere Continent probeert hij te overleven. Als hij twee mysterieuze vrouwen ontmoet, wordt dat een stuk moeilijker. Vanaf 20 december op Netflix te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vrije val kijkcijfers 'The Walking Dead' gestopt
Series / Nieuws

Vrije val kijkcijfers 'The Walking Dead' gestopt

Het gaat weer iets beter met de AMC-serie!

Het ging niet lekker met de kijkcijfers van AMC-serie The Walking Dead. Dit seizoen begon met een historisch dieptepunt en ging vervolgens nog dieper. Vorige week werd een voorlopig dieptepunt bereikt op 3,1 miljoen kijkers. Bijna dook de serie onder de 3 miljoen. Deze week herstellen de kijkcijfers zich enigszins.

Er stemden namelijk 3,2 miljoen Amerikanen af op AMC om de nieuwste aflevering te kunnen zien. Daarmee weet showrunner Angela Kang het tij tijdelijk te keren en gaat het even iets beter. De hoop is dat het zo blijft en dat de serie niet nog dieper zinkt.

Lees ook: Satelliet in 'The Walking Dead' heeft een verrassend doel

Steeds groter
Het gaat hoe dan ook steeds minder met TWD, de serie die tien jaar geleden gelanceerd werd. Ondertussen is er al een spin-off op televisie te zien en is er volgend jaar een tweede op komst. Volgend jaar zijn er maar liefst 42 zondagen nieuwe afleveringen in het TWD-universum te zien.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead' stoten bijna door gevaarlijke grens

Daarnaast werkt AMC samen met franchisehoofd Scott Gimple aan flinke uitbreiding en is het de bedoeling om nog meer series te maken. En miniseries, kleine specials en films. Kortom: al lijkt het erop dat de moederserie kwakkelt, is de franchise springlevend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.