Netflix-documentaire over Taylor Swift onzeker na protestbrief

Netflix-documentaire over Taylor Swift onzeker

Er zouden geen oude nummers in de documentaire mogen worden opgenomen...

Geoffrey Ketels, 15 november 2019 om 17:14

Taylor Swift heeft op social media aangegeven dat Netflix werkt aan een documentaire over haar leven. Goed nieuws voor de fans zou je denken, maar de zangeres heeft meteen aangegeven dat de komst van de documentaire hoogst onzeker is. De reden? Dat er uitsluitend nieuwe muziek in de documentaire zou worden gebruikt.
Swift stuurde een protestbrief naar aanleiding van een optreden dat eerder was aangekondigd voor 24 november van dit jaar. Het optreden in kwestie wordt gegeven naar aanleiding van het feit dat Swift wordt geƫerd als beste artiest van het voorbije decennium. De zangeres wou tijdens het optreden een medley brengen van haar bekendste nummers, maar daar heeft haar contract met haar voormalig label, de 'Big Machine Label Group' een stokje voor gestoken.

Netflix-documentaire
Volgens het contract dat Swift heeft afgesloten met haar voormalig label zou het opnieuw uitzenden van oude nummers een soort van opnieuw opnemen van haar muziek zijn. Volgens de afgesloten overeenkomst zou dat pas mogelijk zijn vanaf het jaar 2020. Scott Borchetta en Scooter Braun zouden bovendien ook aan Netflix hebben aangegeven dat er in de documentaire geen oude(re) nummers mogen worden opgenomen. Ook daar is Swift het echter helemaal niet mee eens.

Swift heeft inmiddels aangegeven dat ze nu alleen de toestemming zou krijgen om haar oudere muziek te gebruiken wanneer ze aan twee eisen tegemoet komt. In eerste instantie zou ze volgend jaar geen nieuwe opnames mogen maken van haar nummers en daarnaast moet ze ook stoppen met praten over zowel Borchetta als Braun.

De zangeres (duidelijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken) heeft alvast laten optekenen dat niet alleen haar optreden bij de American Music Awards, maar ook de Netflix-documentaire rond haar leven nu hoogst onzeker zijn.

Bron: Globalnews.ca

Lees meer over: Netflix, Taylor Swift, serie, documentaire

Populair nieuws