Netflix gaat actie ondernemen na blunder in nazidocumentaire

Netflix gaat blunder in nazidocumentaire aanpassen

De documentaire bevat volgens Polen een zeer grote fout...

Geoffrey Ketels, 15 november 2019 om 16:09

Eerder deze week raakte reeds bekend dat Netflix met haar nazidocumentaire The Devil Next Door tegen de schenen van de Poolse overheid had geschopt. Inmiddels heeft de streamingdienst bekend gemaakt dat ze de documentaire zal aanpassen op vraag van de Poolse premier Mateusz Morawiecki.
De opschudding met betrekking tot de nazidocumentaire The Devil Next Door van Netflix ontstond onder meer naar aanleiding van een kaartje waarop enkele concentratie- evenals vernietigingskampen op stonden aangeduid. Op de kaart staat de naam 'Polen' aangegeven. Dit was volgens de Poolse overheid niet correct omdat het land ten tijde van de Tweede Wereldoorlog uiteraard was opgeknipt evenals bezet door nazi-Duitsland.

Lees ook: Polen wijst Netflix op 'enorme blunder' in nazi-documentaire

Schuld voor Holocaust
Bovenstaande lijkt misschien een kleine fout, maar dat is het voor Polen al lang niet meer. Het land heeft eerder reeds verschillende keren benadrukt dat het, het idee heeft dat Westerse TV-makers onterecht de schuld voor de Holocaust bij Polen willen leggen. De kaarten in de Netflix nazidocumentaire zouden dit nog maar eens benadrukken. Sebastian Kaleta, de onderminister van Justitie van Polen dreigde er mee een rechtszaak te starten wanneer Netflix de documentaire niet aan zou passen.

Netflix heeft inmiddels aangegeven de bewuste beelden in de nazidocumentaire inderdaad aan te zullen gaan passen:

"Om er voor te zorgen dat onze abonnees beter worden geïnformeerd en om misverstanden te voorkomen zullen er de komende dagen teksten worden toegevoegd aan de kaarten in de reeks. De nieuwe teksten moeten duidelijk maken dat de concentratiekampen in Polen niet alleen zijn gebouwd, maar ook werden gerund door nazi-Duitsland".

Netflix gaf finaal wel nog mee dat het nog enkele dagen kan duren vooraleer de aangepaste versie van de documentaire overal online zal staan.

Bron: Thewrap.com

Lees meer over: The Devil Next Door, serie, Netflix, nazidocumentaire, documentaire

Populair nieuws