search

Ons nieuws van vrijdag 15 november 2019

Freddie Prinze Jr.: "Eigenlijk was mijn rol in 'Friends' voor iemand anders"
Series / Celebrity

Freddie Prinze Jr.: "Eigenlijk was mijn rol in 'Friends' voor iemand anders"

Rol in 'Friends' "The One With the Male Nanny" ging bijna naar een andere grote ster dan Freddie Prinze Jr...

Freddie Prinze Jr. kreeg op het laatste moment de rol als 'manny' Sandy in Friends, terwijl deze eigenlijk naar een andere bekende zou gaan.

Prinze speelde Sandy in de 200e aflevering van de sitcom getiteld 'The One With the Male Nanny', waarin hij een personage speelde met een onverwachte baan. Hij komt in huis bij Rachel (Jennifer Aniston) en Ross (David Schwimmer) omdat zij op zoek zijn naar een oppas voor hun dochtertje, Emma.

Lees ook: De cast van 'Friends' komt misschien met iets nieuws?

"Ik zou niet eens Sandy zijn, want het werd oorspronkelijk aan Tom Hanks aangeboden, maar hij kon niet op tijd terug zijn van een filmset", vertelt Prinze, "en dus belde mijn agent mij en zei: "Wil je in 'Friends' spelen?" Natuurlijk wilde Prinze wel meewerken aan een aflevering, "Mijn agent zei, oh trouwens, de opnames zijn morgen."

"Ik was helemaal nerveus. Ik heb niet eens het script gelezen. En David Schwimmer liep mijn kleedkamer binnen en hij was zo cool en hij had zoveel energie."

Voor de rol van Sandy moest Prinze ter plekke leren blokfluit spelen. "Ik kan totaal geen muziekinstrumenten bespelen, dus ik moest flink improviseren."

Omdat er geruchten zijn over een mogelijk Friends-reünie doet Prinze hier ook nog een duit over in het zakje. Hij is er niet zeker van dat Sandy een plaats heeft in de potentiële reünie, maar als een grote fan van de show heeft hij veel ideeën voor wie hij graag ziet verschijnen. Brad Pitt en Paul Rudd zijn van alle cameo's zijn favoriete gaststerren.

Lees ook: Reünie 'Friends' lijkt nu toch in de maak!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-documentaire over Taylor Swift onzeker na protestbrief
Series / Nieuws

Netflix-documentaire over Taylor Swift onzeker na protestbrief

Er zouden geen oude nummers in de documentaire mogen worden opgenomen...

Taylor Swift heeft op social media aangegeven dat Netflix werkt aan een documentaire over haar leven. Goed nieuws voor de fans zou je denken, maar de zangeres heeft meteen aangegeven dat de komst van de documentaire hoogst onzeker is. De reden? Dat er uitsluitend nieuwe muziek in de documentaire zou worden gebruikt.

Swift stuurde een protestbrief naar aanleiding van een optreden dat eerder was aangekondigd voor 24 november van dit jaar. Het optreden in kwestie wordt gegeven naar aanleiding van het feit dat Swift wordt geëerd als beste artiest van het voorbije decennium. De zangeres wou tijdens het optreden een medley brengen van haar bekendste nummers, maar daar heeft haar contract met haar voormalig label, de 'Big Machine Label Group' een stokje voor gestoken.

Netflix-documentaire
Volgens het contract dat Swift heeft afgesloten met haar voormalig label zou het opnieuw uitzenden van oude nummers een soort van opnieuw opnemen van haar muziek zijn. Volgens de afgesloten overeenkomst zou dat pas mogelijk zijn vanaf het jaar 2020. Scott Borchetta en Scooter Braun zouden bovendien ook aan Netflix hebben aangegeven dat er in de documentaire geen oude(re) nummers mogen worden opgenomen. Ook daar is Swift het echter helemaal niet mee eens.

Swift heeft inmiddels aangegeven dat ze nu alleen de toestemming zou krijgen om haar oudere muziek te gebruiken wanneer ze aan twee eisen tegemoet komt. In eerste instantie zou ze volgend jaar geen nieuwe opnames mogen maken van haar nummers en daarnaast moet ze ook stoppen met praten over zowel Borchetta als Braun.

De zangeres (duidelijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken) heeft alvast laten optekenen dat niet alleen haar optreden bij de American Music Awards, maar ook de Netflix-documentaire rond haar leven nu hoogst onzeker zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat actie ondernemen na blunder in nazidocumentaire
Series / Nieuws

Netflix gaat actie ondernemen na blunder in nazidocumentaire

De documentaire bevat volgens Polen een zeer grote fout...

Eerder deze week raakte reeds bekend dat Netflix met haar nazidocumentaire The Devil Next Door tegen de schenen van de Poolse overheid had geschopt. Inmiddels heeft de streamingdienst bekend gemaakt dat ze de documentaire zal aanpassen op vraag van de Poolse premier Mateusz Morawiecki.

De opschudding met betrekking tot de nazidocumentaire The Devil Next Door van Netflix ontstond onder meer naar aanleiding van een kaartje waarop enkele concentratie- evenals vernietigingskampen op stonden aangeduid. Op de kaart staat de naam 'Polen' aangegeven. Dit was volgens de Poolse overheid niet correct omdat het land ten tijde van de Tweede Wereldoorlog uiteraard was opgeknipt evenals bezet door nazi-Duitsland.

Lees ook: Polen wijst Netflix op 'enorme blunder' in nazi-documentaire

Schuld voor Holocaust
Bovenstaande lijkt misschien een kleine fout, maar dat is het voor Polen al lang niet meer. Het land heeft eerder reeds verschillende keren benadrukt dat het, het idee heeft dat Westerse TV-makers onterecht de schuld voor de Holocaust bij Polen willen leggen. De kaarten in de Netflix nazidocumentaire zouden dit nog maar eens benadrukken. Sebastian Kaleta, de onderminister van Justitie van Polen dreigde er mee een rechtszaak te starten wanneer Netflix de documentaire niet aan zou passen.

Netflix heeft inmiddels aangegeven de bewuste beelden in de nazidocumentaire inderdaad aan te zullen gaan passen:

"Om er voor te zorgen dat onze abonnees beter worden geïnformeerd en om misverstanden te voorkomen zullen er de komende dagen teksten worden toegevoegd aan de kaarten in de reeks. De nieuwe teksten moeten duidelijk maken dat de concentratiekampen in Polen niet alleen zijn gebouwd, maar ook werden gerund door nazi-Duitsland".

Netflix gaf finaal wel nog mee dat het nog enkele dagen kan duren vooraleer de aangepaste versie van de documentaire overal online zal staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix aangeklaagd voor discriminatie: "Een half miljoen euro is véél te weinig"
Series / Celebrity

Netflix aangeklaagd voor discriminatie: "Een half miljoen euro is véél te weinig"

De comedian kreeg een volgens haar onaanvaardbaar bod van Netflix...

Streamingdienst Netflix is voor de rechter gedaagd door comedian en Oscarwinnares Mo'Nique. De comedian besloot Netflix te dagvaarden nadat ze een aanzienlijk lager bedrag aangeboden zou hebben gekregen voor haar comedyspecial in vergelijking met haar vakgenoten.

Uit de rechtbankpapieren welke CNN in handen heeft gekregen blijkt dat Netflix aan Mo'Nique een voorstel heeft gedaan voor haar comedyspecial voor een bedrag van een slordige half miljoen dollar. Het toch niet onaanzienlijke bedrag wordt neergeteld voor een comedyshow van één uur. Ondanks het niet onaanzienlijke bod schoot dit bij Mo'Nique toch aardig in het verkeerde keelgat. Voor andere, gelijkaardige specials van comedians zoals met name Jerry Seinfeld en Amy Schumer betaalde Netflix immers meerdere miljoenen.

Discriminerend
Mo'Nique vond het voorstel dat ze van Netflix had ontvangen zo ongepast dat ze meteen actie ondernam. Ze dagvaardde de streamingdienst dan ook voor de rechtbank wegens discriminatie. In de rechtbankpapieren staat onder meer het volgende te lezen:

"De voorwaarden van het voorstel welke door Netflix is gedaan ten opzichte van Mo'Nique is duidelijk gebaseerd op niet alleen haar gender, maar ook haar geslacht. Bijgevolg kan ze als discriminerend worden bestempeld". Deze stelling werd inmiddels ook benadrukt door de advocaat van Mo'Nique. "Door een dergelijk aanbod te doen zorgt Netflix er voor dat niet alleen het extreme salarisverschil tussen zwarte vrouwen en mannen, maar ook de witte bevolking in haar totaliteit in stand wordt gehouden", aldus nog diezelfde advocaat.

Netflix heeft van haar kant laten optekenen dat er helemaal geen sprake is van discriminatie. Ze blijft dan ook achter haar bod staan en zal deze niet verhogen. Bovendien heeft Netflix reeds laten optekenen de discriminatiezaak aan te zullen gaan vechten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre twist in SW 'The Mandalorian': wat heeft dit nou weer te betekenen?
Series / Foto's

Bizarre twist in SW 'The Mandalorian': wat heeft dit nou weer te betekenen?

Wat heeft dit nou weer te betekenen?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eindelijk is The Mandalorian te zien. De komende weken mogen we genieten van een nieuwe aflevering in de eerste live-action Star Wars-serie. En daarin krijgen we te maken met een paar heel interessante mysteries. Nu al weten we iets meer over het plot en daarover schrijven we in dit artikel. Alleen lezen als je de aflevering al gezien hebt!

De grote connectie die de serie met de Star Wars-franchise heeft zit in het mysterieuze doelwit van de Mandalorian. Tegen het einde van de aflevering krijgen de Mandalorian en IG-11 toegang tot het gebouw waar hun doelwit zich bevindt. Een tracking device leidt hen tot een baby. De twist? De baby is van hetzelfde ras als Yoda, de legendarische en superkrachtige Jedi die uiteindelijk Luke Skywalker van training voorziet.



50 jaar oud
Eerder in de aflevering kregen we al te horen dat het doelwit 50 jaar oud zou zijn. Niemand had dus verwacht dat we een baby te zien zouden krijgen. Maar IG-11 legt uit dat ouder worden voor sommige rassen en op sommige planeten heel anders verloopt. Aangezien IG-11 het kind moet doden, besluit de Mandalorian dat te stoppen door hem te doden. Het is nu de vraag waarom de baby zo belangrijk is.

Lees ook: 'The Mandalorian' wordt totaal vernieuwend voor tv

Voor fans is het in elk geval een manier om meer te leren over de franchise. Yoda's ras, planeet en oorsprong zijn nog compleet onbekend en daar gaan we dus mogelijk meer over leren. Vrijdag 15 november is de volgende aflevering te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde in zicht voor 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Einde in zicht voor 'The Walking Dead'?

De serie die nooit hoefde te eindigen nadert mogelijk toch het eind.

Is er dan toch een einde in zicht voor AMC's The Walking Dead? Alhoewel AMC na het plotselinge einde van de comixs beloofde dat de serie eeuwig door kan gaan, ook als de comics ingehaald zijn, lijkt het er zomaar op dat er stiekem rekening gehouden wordt met een einde. Hoe lees je in dit artikel!

In de meest recente aflevering gebruikt Eugene onderdelen van de Sovjet-satelliet die in de première crashten om een nieuw soort communicatie mogelijk te maken. Zijn radio's werken veel beter en dus kan hij contact leggen met een mysterieuze vrouw. Zij wilde niet vertellen waar ze was maar hintte naar een bestaan ten noorden van Pennsylvania.

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead' stoten bijna door gevaarlijke grens

Einde in zicht?
In de comics is Stephanie de mysterieuze vrouw waar Eugene contact mee legt. Ze geeft soortgelijke regels: ze vertelt niet waar ze is en niemand mag weten dat ze met elkaar praten. Uiteindelijk blijkt ze in de Commonwealth te wonen, een megagroel overlevenden van 50.000 man. Mogelijk gaat de serie die straks ook introduceren.

Lees ook: Volgend jaar is er 42(!) weken aan 'Walking Dead' te zien

In de comics is de Commonwealth waar de boel eindigt. Sommige fans speculeren nu dat hier langzaamaan naartoe gewerkt wordt. Dat mag ook wel, gezien de teruglopende kijkcijfers van de moederserie. Hoe dan ook komt er een elfde reeks.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zet Netflix 'American Horror Story' verder na seizoen 10?
Series / Nieuws

Zet Netflix 'American Horror Story' verder na seizoen 10?

Seizoen 10 is wellicht het laatste onder de vleugels van FX (of toch niet?)...

Ondanks het feit dat er nog niet veel (om maar niet te zeggen zo goed als niets) bekend is gemaakt met betrekking tot het tiende seizoen van American Horror Story valt er toch opmerkelijk nieuws te melden. Ryan Murphy heeft dan ook in een recent interview laten optekenen dat de serie zomaar eens binnenkort naar Netflix zou kunnen verhuizen!

De algemene verwachting is dat FX niet langer verder zal gaan met American Horror Story na afloop van het tiende seizoen. Het lijkt er echter naar uit te zien dat, dat niet helemaal naar de zin is van Ryan Murphy... en dan drukken we ons nog zacht uit. Murphy heeft dan ook laten optekenen dat hij zeker nog een verdere toekomst ziet voor American Horror Story wanneer FX daadwerkelijk haar plan gaat doorzetten.

"De reeks doet het ongelofelijk goed op Netflix en daar hou ik van. Bovendien zijn heel wat van mijn series terug te vinden op Netflix welke op FX zijn gelanceerd. Ik waardeer de voordelen van beiden. Luister, John Landgraf is altijd bijzonder enthousiast geweest over American Horror Story. Het spreekt voor zich dat hij ze graag verder wil zien gaan, ook na seizoen 10. We zitten in het midden van de onderhandelingen. Er zijn zelfs gesprekken gevoerd over het uiteindelijk lanceren van 20 (!) seizoenen van American Horror Story. Mocht John op een bepaald ogenblik naar mij komen en zeggen dat ze er mee ophouden, zou ik dan Netflix contacteren? Absoluut!"

Lees ook: Stopt 'American Horror Story' nu wel of niet?

Netflix
Ondanks het feit dat er eerder reeds aanwijzingen waren dat FX niet meer verder zou gaan met American Horror Story na het tiende seizoen lijkt dit dus nog helemaal niet vast te staan. Mocht men toch beslissen om er de stekker uit te trekken, dan staat Netflix dus wellicht klaar om over te nemen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met deze twee woorden eindigt 'Arrow'
Series / Nieuws

Met deze twee woorden eindigt 'Arrow'

Marc Guggenheim heeft op Twitter een mooi detail geplaatst!

Televisieserie Arrow is bezig met de productie van zijn laatste seizoen. Daarin nemen we afscheid van Oliver Queen en dus ook van de Green Arrow. De franchise, het Arrowverse van The CW, blijft natuurlijk wel gewoon bestaan en in een van de afleveringen van dit laatste seizoen zit zelfs een backdoor-pilot voor een nieuwe spin-off. Maar goed, dat is dan het nalatenschap van Arrow dat bijna klaar is.

Producent Marc Guggenheim heeft op Twitter onthuld met welke woorden de serie eindigt:



In welke context die woorden gesproken worden en door wie is natuurlijk niet bekend. Het is afwachten tot de seriefinale om daar een antwoord op te krijgen. Wel heeft het (nu al) een wat melancholische lading en lijkt het te hinten op de dood van een personage, of wellicht een huwelijk waarin iedereen aan het proosten is.

Crisis on Infinite Earths
We speculeren natuurlijk maar wat, maar de woorden kunnen te maken hebben met de Crisis waar de laatste afleveringen om zullen draaien. Wellicht eindigt de serie (net als deze begon) met een voiceover van Oliver Queen en horen we hem de mantel van Green Arrow overdragen aan zijn dochter Mia of andere Arrowverse-helden.

Lees ook: 'Arrow' seizoen 8 negeert een heel belangrijke traditie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apart: 'WandaVision' opgenomen voor een live publiek
Series / Nieuws

Apart: 'WandaVision' opgenomen voor een live publiek

De MCU-serie wordt een heel bizar project.

Gewoonlijk wordt een dramaserie niet opgenomen voor een live studiopubliek. Maar WandaVision van Marvel Studios wordt geen gewone serie. De komedie zou naar het schijnt opgenomen worden voor een live studiopubliek. Althans, voor een deel. De echte komische delen moeten voor een groot publiek worden opgenomen.

Dat stelt Charles Murphy op basis van bronnen binnen de productie. Delen van de serie moeten echt heel erg doen denken aan een klassieke sitcom en om die reden worden delen opgenomen voor een live publiek. Dat past ook binnen eerdere opmerkingen van regisseur Matt Shakman, die al eens beloofde dat de boel moet doen denken aan een klassieke sitcom zoals we die kennen van de Amerikaanse televisie.

Lees ook: Geheimhouding 'WandaVision' is krankzinnig

Vreemde balans
Het lijkt er daarmee steeds meer op dat de serie een vreemde balans gaat zoeken (en hopelijk vinden) tussen komedie en drama. We weten namelijk dat er typische Marvel-actie in zal zitten. Het is de bedoeling dat we grootschalige scenes te zien krijgen met knallende actie, maar ook doodgewone komedie. Die balans wordt nog een interessante om te zien straks.

Lees ook: Scarlet Witch eindelijk uitgediept in 'WandaVision'

De serie zet naar het schijnt de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness op en zal vermoedelijk laten zien hoe Wanda Maximoff probeert haar liefje Vision terug te halen. Dat opent deuren naar andere universa en zal voor chaos gaan zorgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Captain Pike is terug in 'Star Trek'!
Series / Video/clip/featurette

Captain Pike is terug in 'Star Trek'!

Gaaf, een nieuwe Short Trek met Captain Pike!

Een van de (twee) hoogtepunten van het tweede seizoen van Star Trek: Discovery was Christopher Pike. Waar we hem oorspronkelijk vooral kennen als admiraal, is hij in deze serie de kapitein van de Enterprise. Het personage, gespeeld door Anson Mount, bleek immens populair en krijgt mogelijk zelfs een eigen serie. Maar voordat het zover is, krijgen we een Short Trek te zien.

CBS All Access heeft een trailer vrijgegeven voor een Short Trek die om het personage zal draaien. In de trailer zien we Pike in de gevangenis van de Enterprise en lijkt hij naar de ondervraging rond de verdwijning van de Discovery gebracht te worden. Een verrassingsaanval laat hem echter onder kader Thira Sidhu in de gevangenis zitten en hij probeert hem over te halen hem vrij te laten.



Vorig jaar begon CBS met de Short Treks als een manier om het lange wachten op een nieuw seizoen van Discovery te verlichten. Fans kregen korte videos te zien rond de personages in de serie en die bleken uitiendelijk zelfs hints te bevatten voor het nieuwe seizoen. De Short Treks spelen zich af in een enkele setting en bevatten vaak een kort dialoog. Zo dus ook in deze Short Trek, lijkt het, waarin we Pike en Sidhu zien praten.

Lees ook: Is 'Star Trek' straks niet meer te zien op Netflix?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen