Freddie Prinze Jr.: "Eigenlijk was mijn rol in 'Friends' voor iemand anders"

Prinze Jr:

Rol in 'Friends' "The One With the Male Nanny" ging bijna naar een andere grote ster dan Freddie Prinze Jr...

Emma Nota, 15 november 2019 om 18:20

Freddie Prinze Jr. kreeg op het laatste moment de rol als 'manny' Sandy in Friends, terwijl deze eigenlijk naar een andere bekende zou gaan.
Prinze speelde Sandy in de 200e aflevering van de sitcom getiteld 'The One With the Male Nanny', waarin hij een personage speelde met een onverwachte baan. Hij komt in huis bij Rachel (Jennifer Aniston) en Ross (David Schwimmer) omdat zij op zoek zijn naar een oppas voor hun dochtertje, Emma.

Lees ook: De cast van 'Friends' komt misschien met iets nieuws?

"Ik zou niet eens Sandy zijn, want het werd oorspronkelijk aan Tom Hanks aangeboden, maar hij kon niet op tijd terug zijn van een filmset", vertelt Prinze, "en dus belde mijn agent mij en zei: "Wil je in 'Friends' spelen?" Natuurlijk wilde Prinze wel meewerken aan een aflevering, "Mijn agent zei, oh trouwens, de opnames zijn morgen."

"Ik was helemaal nerveus. Ik heb niet eens het script gelezen. En David Schwimmer liep mijn kleedkamer binnen en hij was zo cool en hij had zoveel energie."

Voor de rol van Sandy moest Prinze ter plekke leren blokfluit spelen. "Ik kan totaal geen muziekinstrumenten bespelen, dus ik moest flink improviseren."

Omdat er geruchten zijn over een mogelijk Friends-reünie doet Prinze hier ook nog een duit over in het zakje. Hij is er niet zeker van dat Sandy een plaats heeft in de potentiële reünie, maar als een grote fan van de show heeft hij veel ideeën voor wie hij graag ziet verschijnen. Brad Pitt en Paul Rudd zijn van alle cameo’s zijn favoriete gaststerren.

Lees ook: Reünie 'Friends' lijkt nu toch in de maak!

Lees meer over: Friends, Freddy Prinze Junior

Informatie over de serie: Friends

Populair nieuws