Duizenden Disney+ accounts zijn gehackt

Duizenden Disney+ accounts zijn gehackt

De accounts staan te koop voor een prijs van tussen 3 & 11 dollar...

Geoffrey Ketels, 19 november 2019 om 12:34

Het zit Disney+ duidelijk nog niet helemaal mee. Nog geen week na de officiële lancering van de streamingdienst zijn hackers er namelijk in geslaagd om duizenden accounts te hacken en te koop aan te bieden. De accounts worden te koop aangeboden op verschillende hackersfora.
Disney+ werd officieel gelanceerd op dinsdag 12 november. Duizenden gebruikers klagen er inmiddels echter reeds over dat hun accounts zijn gehackt. Vervolgens worden de accounts te koop aangeboden op gespecialiseerde hackersfora voor een bedrag van tussen de 3 en 11 dollar per account. Dit wordt onder meer gemeld door de bekende techsite ZDNet.

In heel wat gevallen hebben gebruikers van de streamingdienst er voor gekozen om een creditcard aan hun account te koppelen. Dit zorgt er voor dat de malafide verkopers zeer eenvoudig een jaarabonnement kunnen afsluiten en deze vervolgens kunnen doorverkopen.

Geen datalek
In tegenstelling tot wat bovenstaande laat vermoeden is er geen sprake van een datalek. Volgens verschillende bronnen zouden de hackers zichzelf de toegang kunnen verschaffen tot de Disney+ accounts eenvoudigweg door het mixen en matchen van e-mailadressen en wachtwoorden. Omwille van deze reden wordt vaak door experts benadrukt dat het belangrijk is om per website waar je een account op hebt gebruik te maken van verschillende wachtwoorden. Zo wordt het mixen en matchen als het ware nagenoeg onmogelijk gemaakt.

Het is niet het eerste probleem waar Disney+ mee af te rekenen krijgt. Bij de lancering van het streamingplatform gaven heel wat gebruikers aan af te rekenen te krijgen met technische problemen. Ondanks deze problemen slaagde Disney+ er wel in om in sneltempo meer dan 10 miljoen abonnees te verzamelen.

Disney zelf heeft tot dusver nog niet gereageerd op de hacks. Om zich beter te kunnen beschermen tegen een mogelijke hack zouden gebruikers er eventueel voor kunnen kiezen om een tweestapsverificatie te activeren, maar die functie ontbreekt (voorlopig?) nog bij Disney+.

Bron: ZDNet.com

Lees meer over: Disney, Disney Plus, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws