Bekijk de gigantische octopus in 'Watchmen'!

Bekijk de gigantische octopus in 'Watchmen'!

Wat Zack Snyder niet durfde, durft Damon Lindelof wel.

Jim Pedd, 19 november 2019 om 09:16

Als het in HBO’s Watchmen gaat over 11/2, gaat het over de grote aanval van een octopus op New York. In 1985 vond die aanval plaats en werden er heel wat mensen in Manhattan vermoord door het wezen dat door Adrian Veidt, a.k.a. Ozymandias op de wereld afgestuurd was om iedereen bij elkaar te brengen.
Waar de film van Zack Snyder uit 2009 de octopus verving met kernexplosies, durft de serie van HBO het aan om het monster te laten zien. 11/2 is een grootschalige gebeurtenis die moet doen denken aan 9/11, alleen dan met veel grotere gevolgen want er gingen miljoenen mensen dood.2 november 1985
Voordat de pilot gemaakt werd, had Damon Lindelof al besloten dat hij de octopus wilde laten zien. “Nog voordat we met de pilot begonnen, sprak ik met de crew en vertelde ik hen dat ze zich moesten voorbereiden op 2 november 1985, dat we de gigantische octopus ook echt zouden laten zien.”

Lees ook: Nieuwe serie 'Watchmen' blijkt grote hit voor HBO

Vanaf het begin was ook duidelijk “dat het in aflevering 5 of 6 te zien zou zijn, zodat er tijd was om het op te bouwen. Het was echt iets dat we wilden opbouwen en met de nodige fanfare wilden laten zien.”

Bron: Collider

Lees meer over: Watchmen, HBO, Damon Lindelof

Populair nieuws