Nieuwe serie 'Watchmen' blijkt grote hit voor HBO

'Watchmen' blijkt grote hit voor HBO

De serie trekt heel veel kijkers naar de zender!

Jim Pedd, 24 oktober 2019 om 07:06

Of er een tweede seizoen van HBO-serie Watchmen komt, hangt vooral af van de kijkcijfers. Alhoewel de serie een volledig gesloten verhaal vertelt in de eerste reeks, lijken de kijkcijfers nu goed genoeg om een tweede seizoen te bestellen. Mits de kijkcijfers goed blijven. Hoe dan ook trekt de serie de meeste kijkers naar HBO sinds de pilot van Westworld in 2016.
Deadline stelt dat de pilot van Watchmen maar liefst 1,5 miljoen kijkers trok naar HBO. 800.000 daarvan keken live en de rest keek via de verschillende platformen. Daarmee is het de meest bekeken nieuwe serie die dit jaar op een kabelzender debuteert en 21% meer bekeken dan de finale van het tweede seizoen van Succession een week eerder.

Lees ook: Wat is de rol van Dr Manhattan in 'Watchmen'?

Alternatieve geschiedenis
De serie speelt zich af in een alternatieve geschiedenis, zoals we die kennen uit de Watchmen-comic van Alan Moore en Dave Gibbons. We volgen een wereld waarin gekostumeerde helden verboden zijn en de politie zich achter maskers moet verbergen. In de pilot onderzoeken Angela Abar en Judd Crawford de moord op een politieagent door de Seventh Kavalry.

Het eerste seizoen van Watchmen heeft negen afleveringen, dus we hebben nog twee maanden te gaan.

Lees ook: Wat heeft 'Watchmen' allemaal voor ons in petto!

Bron: Deadline

Lees meer over: HBO, Watchmen, Premiere, Kijkcijfers, Alan Moore, Dave Gibbons

Populair nieuws